Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 5 maj 2020

Livet i "stan"

Av barecho - 5 maj 2020 21:05

Ja, jag vet att det finns en hel del som hånskrattar åt uttrycket att vi bor i "stan" för Sandviken är ju bara en liten pluttstad jämfört med många större och vi bor ju inte ens i de sk centrala delarna av Sandviken. Men lyckligtvis lyssnar jag inte på dem, för mig är det här "stan" jämfört med hur vi bodde innan vi flyttade hit   .


I övermorgon har vi bott här i tre månader, det känns ändå som längre på nåt sätt - kanske för att helgerna känns konstiga nuförtiden, vad vet jag? Men vi har verkligen bott in oss, det här är HEM nu - även om det såklart är massor jag saknar från vårt gamla hem. Framförallt saknar jag katterna. Ända sedan jag flyttade till Årsunda 1987 så har jag haft katt - till en början var jag absolut inget stort fan av katter. Jag var hundmänniska jag! Som om man inte kan vara både och liksom. Men nu är det himla tomt utan katt.... Dock tycker jag inte det passar helt att ha katt där vi bor nu. Dels för att det är en del rätt så trafikerade vägar häromkring, sen det här med att katter går runt på andras gårdar. Det må vara tillåtet, men vet inte om jag tycker det är helt okej. Saknar också att bara kunna släppa ut hundarna på gården när de ska rastas på kvällen och det är ruskväder ute (vi bor ju trots allt i Sverige så det är ganska ofta ruskväder). 


Det värsta med att bo här är ändå att jag fått "bajspåsehandled", gör ont som satan. Man har ju hört talas om tennisarmbåge och musarm. Men här är det tydligen så att jag med vänster hand gör nån alldeles speciell rörelse när jag knyter ihop bajspåsen och den har nu blivit överansträngd. Jodå, en hel del bajspåseknytningar blir det per dag kan jag lova... Just nu försöker jag mig på att knyta den på annat sätt, men inte alls lätt - speciellt inte när man samtidigt håller i fyra koppel. Nåja, ett värdsligt problem förstås, men ändå irriterande   .



Tog några kort lite snabbt här idag, det sker ju lite småändringar hela tiden (för vad ska man annars göra?).


 
Såhär såg badrumsfönstret ut före, själva insynsskyddet har släppt - var ingen bra kvalitet antingen på själva skyddet eller på oss som satte upp det   . Förresten, ser ni uttagen i taket - jag vill ha nån form av fönsterlampa och kanske taklampa också, men måste väl vara speciella kan jag tro när det är så nära badkaret, eller? Sen tänkte jag kanske nån form av ampel eller nåt i hörnet. Ja ni ser ju, förut planerade jag utställningar - nu planerar jag sånt här...


 
Här är nya insynsskyddet, mycket bättre måste jag säga. Kostade mer än dubbelt som mycket som det andra vi satt upp, men ibland är det så att man får det man betalar för.


 
En tavla och spegel har vi fått upp här också - plus att jag hittade en sån himla fin tvättkorg som jag bara måste ha, gillar den skarpt!


 
Här är det nog inte mycket nytt - men jag gillar verkligen den här öppna planlösningen, bästa av allt med huset!


 
Matbordet fick vi ju till slut - efter att ha väntat på det i över tre månader. 


 
Mitt kontor/bibliotek i källaren har fått en bäddsoffa och några tavlor uppsatta. Det här är verkligen ett toppenrum som jag trivs bra i!


 
Altanen på baksidan är nästa sommars projekt, den duger bra som den är så länge så hinner vi känna av lite hur vi vill ha det. 


 
Frukostaltanen (som David kallar Groggverandan, hmmm   ) börjar närma sig att bli färdig. Måla den kan vi inte göra förrän nästa sommar, men den är fin ändå med sina halvgröna brädor. 


 
Nu väntar vi på att det ska bli mörkt ute så lamporna börjar lysa   .



 
Idag har jag haft semester och då haft äran att vara barnvakt åt Elis och Freja, rätt så trött nu - men så härligt det är att få rå om dem   .


 
Lite Bigge-mys hanns det med idag också   .


 
 
Desireé

Desireé

6 maj 2020 06:09

Så fint ni har det! Jag tycker ni ska ha någon form av kristall krona i badrummet 😃😍 och levande ljus i fönstret 😃

http://www.sibborps.n.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards