Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2021

Måla tegelhus

Av barecho - 3 augusti 2021 14:38

När vi köpte vårt hus för ca 1,5 år sedan sa vi (eller kanske mest jag   ) att vi skulle måla om det. Röda tegelhus är inte min favorit egentligen, men vi älskade ju huset i övrigt så att inte köpa det pga färgen var aldrig aktuellt. Vi trodde nog att det skulle bli målat första sommaren, men det tog lite tid att få bygglov och sedan hanns det inte med helt enkelt. Skönt också att tänka på det ett tag till innan första penseldraget togs. För ojojoj så många olyckskorpar som kraxat; ni kommer att ångra er eftersom det är underhållsfritt nu, huset kommer sjunka i värde, målade tegelhus är fula blablabla. Men vi har verkligen känt att vi velat byta färg på huset och för mig betyder det så mycket att känna "det här är verkligen vårt hem" och att jag blir glad av att se det varje gång jag kommer hem   . Sjävklart är det många som också uppmuntrat och tyckt vi gjort helt rätt, framförallt rätt eftersom vi ville ha en annan färg än rött på vårt tegelhus. Viktigast är såklart vad vi tycker, men lite tröttsamt kan jag ändå tycka det varit/är att höra de som är så uppenbart negativa till detta. Varför ens säga något om man inte tänker säga något positivt? Nåja, nog om det.


När vi sökte bygglov skrev vi ljusgrått, vad som är ljust är förstås en definitionsfråga så vi har velat lite hit och dit under våren. Skulle vi ha det riktigt ljust grått, eller mer åt den mörkare hållet? För nånstans där mittemellan kom vi rätt snart fram till att vi inte ville ha, jag som bott i ett hus med eternitplattor (eller fattigmanstegel som det också kallades) tyckte den mellangrå färgen påminde lite om det så det gick bort direkt. Sedan blev det till slut en väldigt ljust grå färg, detta mycket eftersom vi vill ha svarta detaljer på allt annat som grund och de träpartier som vi har på huset. Huset ser vitt ut på korten, men när inte solen ligger på kan man se att det inte är helt kritvitt. 


 
Först skulle fönster och struprör mm täckas med plast. Här var ett av de första fönstren vi satte skyddsplast på, men kan väl säga det inte blev speciellt bra - även om det nog täckte som det skulle så gick en hel tejprulle åt ungefär så kändes som det inte gjordes på helt rätt sätt.


 
Här har vi tränat upp oss lite mer, första fönstret tog lika lång tid som fyra andra fönster ungefär när vi fått till "snitsen" på hur man skulle göra. 


Efter det skulle huset tvättas, det gjorde vi med högtryckstvätten och sedan har David sprutat med nån primer före. Den tog ca 1 dygn innan det torkade och det gick att måla på det. 


 
Första penseldragen gjorda, såååå himla spännande det skulle bli!


 
Och jodå, jag har målat jag också även om det inte finns något bildbevis. Nu är jag ju väldigt höjdrädd så jag höll mig till de partier där jag kunde stå eller sitta på marken/altan. 


 
Vi hade tänkt använda roller och sedan bara fylla i med pensel för att bättra på, men ganska snart insåg vi att det ändå gick snabbare att ta allt med pensel. Det gick också åt sjukt mycket mer färg än vi trott, vi började med 6 hinkar färg och trodde det skulle räcka. Bara efter någon dag fick vi beställa fler, den gången tog vi 5 hinkar och ändå skulle det visa sig inte räcka. Det är en speciell färg just för tegelhus, den heter silikatfärg och är tydligen inte så vanlig så att butikerna har det hemma. Färgen vi har använt heter Sigma Siloxan och vår Carro (som hade Diva, Zola och Miranda) jobbar på en färgbutik i Falun så hon har varit så snäll och hjälpt oss med att hitta rätt färgsort   


 
Här började vi se vilken skillnad det skulle bli, som ett helt nytt hus!


 
Nu har vi haft sån tur att min mor äger en Skylift, annars kostar det ju rätt mycket att hyra en sån. Nu kan vi måla i lugn och ro utan att behöva stressa för att den ska lämnas tillbaka. 


 
Anledningen till att det har gått åt mer färg än vi kunde drömma om är att teglet är räfflat, man får ta mycket färg för att komma åt överallt och det tar också betydligt längre tid än vi trodde det skulle göra. Vi var tyvärr utan färg i nästan en vecka, men nu har vi fått mer färg och denna gång 6 hinkar färg. Så totalt har vi köpt 17 hinkar istället för 6 som vi trodde från början...


 
Jag målade bara första dagen, sedan sa min "klena" kropp ifrån. Som tur var har David haft hjälp av flera andra, som här på bilden är det Jacobs flickvän Frida som målar   


 
Jacob har också fått hjälpa till nu när han är hemma under sommaren   


 
Även Davids pappa Åke har hjälpt oss att måla   


 
Och Davids kusin Daniel har också varit snäll och hälpt till en del   


 
Även Henkes sambo Tojo har fått rycka in och måla lite   


 

Så häftigt när man ser den nya färgen växa fram på väggen


 
Frida är inte höjdrädd som tur är


 
Framsidan var vi mest spända på, känns som det är där man kommer se mest skillnad


 
Den här sidan tog det lång tid att måla, inte ett enda fönster så gick åt mycket färg här.


 

Lite jobbigt att ha maskeringen för fönstren mot gatan på, man är ju van att kunna se ut vad som händer och sker där - nu känner man sig som i en bunker typ. 


 

Såhär ser det ut nu, sista strykningen ska bara torka så ska vi ta bort all plast. Nu är det baksidan kvar och en sida av det fd garage som numera är hall och hundrum. 


På måndag börjar både David och jag jobba efter flera veckors semester så det gäller att jobba på nu om vi ska hinna!


 
 
Tina

Tina

3 augusti 2021 16:11

Så snyggt det blev och vilket vackert hem Ni har!! Så roligt att få följa med i din bloggs värld och få följa dig och kenneln under alla dessa år. Jag kommer ihåg Ceasar och Pamela där allt startade mer eller mindre känns det som även om du parade för att få denna kul med Ceasar och Pamela.

Som sagt jag fortsätter att följa dig med hemsida och blogg.

Önskar Er på kenneln en underbar framgångsrik höst!

//Tina

http://https://www.soulelle.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards