Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

Telefonsäljare

Av barecho - 20 juli 2011 20:52

Är telefonsäljare en grupp som det är helt okej att behandla som värsta avskummet? Ibland funderar man ju.... Man kan både läsa här och där, och höra folk skryta om hur de svarar emot telefonsäljarna (ja, på ett otrevligt sätt då...). Lite tragiskt kan jag tycka om vi skryter om hur otrevliga vi är? Vart är samhället då på väg?


De som ringer är oftast ungdomar som inte har möjlighet att få något annat jobb, och personligen tycker jag att det är bättre att de jobbar än lever på socialbidrag. Även om det nu innebär att de tar upp min "värdefulla" tid några minuter då och då. Om jag är så upptagen att jag inte har tid med det - ja, då struntar jag helt enkelt i att svara, svårare än så är det ju inte.


Jag har själv vräkt ur mig både det ena och det andra till dylika försäljare under årens lopp, men sedan mina två äldsta söner började jobba med detta och jag såg framför mig att andra var lika otrevliga, eller ännu otrevligare kanske t.om., så har jag nu inga problem alls att på ett vänligt, men bestämt sätt tacka nej till deras erbjudanden. Och vet ni? Det känns mycket bättre när jag gjort det än förut när jag betedde mig som en idiot ibland....

 

Dessutom, hur bra förebilder är vi vuxna egentligen om vi vräker ur oss oförskämdheter när de helt enkelt bara gör sitt jobb? Det sitter en människa där bakom telefonluren, en precis som du och jag - med känslor och anhöriga som bryr sig om dom.


Så snälla, var lite justare nästa gång det ringer nån och vill erbjuda er något. Kanske är det dens första dag på jobbet, och inte vill ni väl vara orsaken till att han/hon kanske aldrig återvänder dit efter att gråtande ha lämnat arbetsplatsen....


Nu över till något trevligare, fick foton från Baros semesterhem (där han var när vi var i Paris). Nog ser han då ut att ha trivts riktigt bra.....

 

Tittut!

 

Jodå, soffan var skön....

 

.....meeeen, sängen var ett strå vassare!

 

Alldeles eget ben, utan någon som stör.... skööönt!!


De som lånade Baros förlorade sin springer de hade från oss i december-09. De kom in med honom till Djursjukhuset och blev då sittandes själv med honom varpå han dog mitt framför deras ögon... Måste ha varit fruktansvärt, Wille-gubben  . De lämnade in en anmälan mot veterinären, men förlorade såklart - det är inte lätt att som "liten" vanlig människa vinna mot såna "jättar". Det går att läsa på Arbetarbladets hemsida; http://arbetarbladet.se/nyheter/tierp/1.3726718-veterinar-frias-efter-hunddod .


Ni som är vän med Carro på FB har kanske läst om att hon har träffat en varg! Det hände igår kväll och här är Carros egna ord om det som hände:

Wilma & Zola hade precis varit ute och lekt för att vi hade varit på bio och precis kommit hem och skulle bara byta om och ut i skogen för att plocka svamp.

Å precis när vi är på väg mot bilen ropar Emma en Varg, var på vi vänder oss om och ser då hur han jagar Doris, Wilmas & Götes katt. Var på jag springer mot den å bara skriker för fulla muggar och flaxar med armarna. Den stannar då upp vid trädet som Doris hoppat upp i. Står där ett tag och tittar innan han ens noterar mig, troligen låg inte vinden på trodde länsstyrelsen gubben. Men sen tittar den upp å ser mig varpå den vänder och springer in i skogen.
 
Modiga, modiga Carro - hon räddade förmodligen livet på den katten. Tyvärr så verkar det som om allt tyder på att Annas katt Ronja fått sätta livet till. Hon har varit borta sedan i torsdags/fredags och de har hittat ett ställe med fullt av Ronja-päls  . Han från länsstyrelsen som var ut idag trodde att vargen hade tagit Ronja någon annanstans och sedan tagit henne dit för att, ja - ni förstår säkert.....
 
Zola var där när de såg vargen, som tur var i koppel, men tänk om han hade slitit sig! Nej, fy så otäckt.... Är som sagt kluven vad det gäller vargjakt - kan ju säga att jag INTE skulle vilja ha fyra vargar i närheten som han från länsstyrelsen sagt till Anna att fanns i trakterna kring där de bor. Men, jag vill ju att de ska få finnas också... så svårt det där.
 
 
Ingen bild

Anna-Greta

20 juli 2011 21:49

Instämmer helt med din åsikt om telefonförsäljare. Det var bland de första jobben min dotter hade och sen ändrade jag också inställning. Vargfrossa, det får man när man läser om mötet, huvva.

 
Nanny Björkeland

Nanny Björkeland

20 juli 2011 21:52

Jag blev uppringd av comhem flera gånger och ville pracka på oss flera tvkanaler..
tillslut ruttnade jag och sa att jag var blind men jag kan ju alltid lyssna på tvn... nu ringer dom inte om tvkanaler.. jag har NIXAT hemtelen men är man kund så får dom ju ringa..men man kan ju alltid tacka nej på ett bestämt sätt utan att vara otrevlig!!
kram och sköt om er...

http://nannybm.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

maria persson

20 juli 2011 22:07

Tja, det är med vargar som med kärnkraft, alla vill ha el, men ingen vill ha ett kärnkraftverk eller vindkraftverk som granne.

Tycker också synd om alla stackars ungdomar (o vuxna)som är telefonförsäljare och möts av otrevliga människor, MEN finns det något mer irriterande än försäljare som inte fattar att ett nej är ett nej utan försöker övertala i det oändliga. Det är de som gör att alla får dåligt rykte tyvärr. .

 
Ingen bild

Katarina H

21 juli 2011 10:46

Antar att det är provisionen på det de säljer som de lever av? Jag har gått med i NIX för jag tycker så synd om dem så jag har svårt att tacka nej. Ringer nästan aldrig ngn nu.
Yeh, heja Carro! Nog skulle man ju bli lite "upphetsad" om man träffade Gråben fast jag är mer rädd för vildsvinen och använder koppel mer nu än förr. Stackars kissemiss....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards