Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 21 april 2021

De tre musketörerna <3

Av barecho - 21 april 2021 15:15

Så var det dags för nästa kull att födas, alltid lika spännande och inget av allt man upplever som uppfödare kan slå detta - det är magiskt varje gång en ny valp föds   


Fay parades bara en gång och var beräknad att valp imorgon torsdag, men redan i måndags såg vi att det var på gång. Hon åt glatt sin mat både morgon och kväll i måndags, trots att tempen gått ner och hon var rejält orolig. De flesta tikar vill inte ens se åt mat då, men Fay ville inte missa en måltid inte.


Hon sov mest natten till i tisdags, så jag tänkte att det kanske dröjer till framåt dagen på tisdagen. Men rätt som det var började hon krysta och första valpen var född!


 
Viktoria var med under valpningen, jag har dragit på mig världens förkylning - jaaaaa, det måste vara en man som smittat mig för detta är en riktig mansförkylning    Och nej, det är inte Covid-19 - jag testade mig i söndags och fick svar måndag kväll att det var negativt. 


 
Första valpen föddes klockan 05.45, en hanhund som vägde 408 gram. Jag tycker mig kunna se att han har lite svagt tan, så jag tror han kommer få tantecken när han blir äldre. Lättaste att se under svansen tycker jag när de är nyfödda. Eftersom det skulle visa sig att det bara blev tre hanhundar kvar i denna kull fick de nya namn efter valpningen var över, namnen kom då från de tre musketörerna vilket gjorde att detta då blev Aramis.


 
Sedan vilade Fay upp sig en bra stund innan nästa valp föddes, också en hanhund då förstås. Han föddes klockan 08.05 och är allra störst med sina 462 gram. Hans namn blev Athos. 


En dryg timme senare föddes en valp med kanonfart, det sa bara splash så låg den där. Mycket vatten som kom med när han föddes, vi såg direkt han såg betydligt mindre ut än de andra. När jag tog upp honom )för det var en hanhund det också) märkte jag direkt att det inte var en valp som var okej, han hade inget skallben utan det var i princip helt öppet mellan öronen. Ögonen stod ut rejält och det var även något konstigt med hans bakben tror jag. Det är lyckligtvis väldigt sällan det föds någon missbildad valp, men lika hemskt och sorgligt varje gång   .


 

Fjärde valpen föddes sedan klockan 09.50, en rejäl hanhund även han. Hans namn blev Porthos och han vägde nästan lika mycket som Athos, 460 gram. 


 
Efter det drog Fay en suck och somnade, det brukar vara ett säkert tecken på att ingen mer valp kommer. Och mycket riktigt, så var det. Såklart trist att det inte blev någon tik i kullen då vi tänkt oss behålla en tik om det blivit någon vi tyckte skulle passa oss. Men, men - naturen rår man inte över och tur är väl det   


 
Vi är väldigt glada åt våra tre musketörer, de verkar väldigt pigga och starka såhär långt   


 
Tror det är Porthos som tittar ut här   


 
Perfekt med kameran som sitter ovanför valplådan så vi kan se valparna hela tiden var vi än är. Här är mamma Fay uppe och dricker vatten. Att hon är törstig är inte konstigt, de små behöver ha riktigt varmt i rummet de första dagarna. 


   



 
 
Ingen bild

Anna

21 april 2021 15:49

Vilka underbara varelser - underbara småbrorsor till Santos <3

 
kerstin

kerstin

21 april 2021 17:25

Så himla fina musketörer. Lycka till och Grattis.

http://www.kvistagrans.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards