Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 2 augusti 2011

Tre....

Av barecho - 2 augusti 2011 19:26

..dagar kvar, eller dan före dan före dan före dopparedagen skulle man också kunna uttrycka sig! 


Meeen, nu ska jag fortsätta gårdagens blogg som jag inte hann (läs: orkade) skriva färdigt igår. När vi körde in mot utställningsplatsen i Ransäter så såg allt väldigt olikt sig ut från andra år, inte så konstigt förstås eftersom det nu var dubbelt så många ringar som annars. Supertrevliga parkeringsvakter stod beredda att ta betalt, det fanns också en skylt som visade att det var en ungdomsförening som hade hand om detta och att avgiften gick till dem - sånt gillar jag! Att det sedan bara var tappra föräldrar som var uppe i ottan för att jobba förvånade inte mig, de var väl trötta de stackars ungdomarna...ha...ha.... Vet ju från egen erfarenhet att det hade förmodligen varit detsamma om det var Jacobs lag som hade hand om något dylikt! Dock ska jag säga att på söndagen såg jag faktiskt två yngre killar som viftade med spadarna åt det håll vi ska parkera.


Vi fick bra parkering eftersom vi kom tidigt, de hade tydligen lärt sig från dagen före var det någon som sa. Våra underbara valpköpare Agnetha och Emelie, tillsammans med Ulrika hade varit bussiga och tagit med oss vårt tält och satt upp redan på torsdagkvällen - det var guld värt nu på morgonen, så enkelt att bara dra in grejerna (ja, eller David drog förstås - jag gick ju med hundarna jag, minst lika jobbigt iofs eftersom vildpannan Baros var med ). Dessutom hade vi fått superbra plats vid ringen - miljoners tack för hjälpen!!


Det är lite speciell stämning på såna här flerdagars tycker jag - nästan så att man pratar mer med folk även utanför sin egen ras än vad man gör annars. Blir som en stor, härlig gemenskap! Men gud hur jag låter, är det Tomas Di Leva som spökar? Snart börjar jag väl prata om Kosmos och allt möjligt...... Nåja, trevligt kändes det i allafall då på morgonen.

Det fanns gott om ytor fastän det var så många ringar, fjärde tältet som ni ser till vänster är vårt.

Riktiga toaletter fanns det gott om, inga speciella köer att tala om alls.

Här bakom var vår ring, den var mycket ojämn - men jag tänker inte klaga på det. Klubben hade verkligen ansträngt sig för att det skulle vara bra för utställarna. De skrev att det skulle vara minst 10 meter mellan tält och ring, men det hade de nog fått strunta i - såg inga hysteriska gestapo-vakter som gick runt och skällde på folk, så skönt....


Jill på väg mot Springerringen med sina fina grabbar .       


Domare för dagen var Sara Nordin och drygt 33 ESS var anmälda. Brian (Barecho Following Star) hade gjort debut i juniorklassen dagen före (precis 9 mån gammal) och fick då Excellent och blev tvåa i klassen, denna dag avancerade han och vann klassen med Excellent. Nästa klass var det dags för Baros (Night Wish Darrem Canis), för tillfället iklädd sommarkostym - som tur är har han annars jättemycket päls så är kanske mest jag själv som ser det.... Han vann unghundsklassen med CK. Vegas (Barecho Yackpot Every Time) vann öppen klassen med CK, vi hade lite förhoppningar på sista certet för honom... men han fick se sig slagen av Baros i bästa hanhundsklassen, Baros blev trea med sitt tredje CERT och Vegas blev fyra med Reserv-Cert... Nåja, jag är inte det minsta orolig för att han inte får sista certet - blir nån annan gång vi får skåla i champagne då istället, för den delen var den redan uppdrucken har jag hört ! Fly (CH Barecho Quite A Flyer) hade även han satt på sig sommarklädsel, han var ännu lite värre då han bara hade badbyxorna på sig nästan.... han blev trea i championklassen med CK och Winston blev fyra i samma klass, även han med CK. Vinnare av championklassen samt hanhundsklassen var Messi (CH Barecho Zuper Playmaker). Han fick då sitt fjärde CACIB - så kul att det går så bra för honom nu, jag älskar att visa honom för det är en hund som jag vet alltid sköter sig och som inte skulle drömma om att svika sin matte.... Tusen tack Ulrika för hjälpen med handling av Baros i bästa hanhundsklassen!


Miranda (Barecho Devil Wears Prada) vann juniorklassen med CK, men hon är himla seg just nu - vet inte vad som har hänt, men hon har blivit så efter löpet så jag tror och hoppas att hon "bara" är skendräktig.


Här började det bli dags för oss att göra iordning lilla Tyra (Velvet Dandy's Wishful), det såg ut som om jag kanske skulle kunna hinna visa henne själv... meeeen, det sket sig som vanligt och som tur var har jag en minst lika bra handler till henne i Jill! Stort tack för att du hjälpte till att visa henne, tror nog att Tyra blev mer än förtjust i dig under helgen så bäst jag ser upp så hon inte överger mig.... Deras resultat blev BIR-valp, jättekul!!


Jag gick samtidigt in med Clådan (CH Barecho Quest For Success) i ringen och hon vann championklassen och sedan även bästa tikklassen. Hon fick då ännu ett CACIB, hon är ju internationell champion så det kommer ju att gå över till tvåan med Res-CACIB sedan - lite fjantigt kan jag tycka att det inte delas ut till den på en gång....


I BIR/BIM hade Jill kommit tillbaka så hon tog finaste Clådan och jag tog Messi - denna gång fick han allt se sig slagen av Ding-ding när hon tog emot sitt 23:e BIR!!


 

 

BIM CH Barecho Zuper Playmaker & BIR CH Barecho Quest For Success.

Vi hade även en uppfödargrupp, fr.v.: Vegas, Miranda, Winston och Clådan. Den blev BIR - men inte utplockad i finalen. Söndagen hade vi samma grupp, BIR även då - men med tanke på värmen så avstod vi från att gå in i finalen med den.  


Nu blev det lång väntan på finalerna, vi flyttade upp oss och hundarna till skuggan i närheten av stora ringen. Det fläktade skönt så det var inte så olidligt varmt för hundarna ändå. Men, för de stackars hundar som lämnades i bilen måste det ha varit fruktansvärt!! Det var länge sedan jag var på en utställning där de fick ropa så mycket i högtalarna på ägare till bilar med hundar i. Fyyyy, fan säger jag - skämmes!! De allra flesta de ropade ut var norrmän måste jag säga - men det fanns även flera svenskreggade bilar som ropades ut. Tycker de skulle säga ras på hunden och namn på ägaren till bilen så de fick skämmas och bli utpekade! Det gick rykten om att en newfoundland hade dött i bilen dagen före, men som tur var visade det sig bara vara ett rykte - den hade klarat sig efter att polisen varit där och tagit ut den ur bilen....


Tyra skulle delta i Bästa valp och där skötte hon sig till 100 %, snacka om att hon gillar att visa upp sig!! Hon blev utplockad i en första gallring, men blev sen inte placerad. Men vi kommer igen, var så säker !


Det var såklart en massa finaler eftersom alla grupper gick samma dag - så vi hann vila ordentligt innan Clådan skulle in. Hon skötte sig bra i finalen tycker jag, men lite slö var hon allt - nåt man helt klart kan märka är att hon inte gillar när det är alltför varmt.... Hon blev placerad som BIG-4.


Det mesta var packat i bilen så vi styrde Wesslan mot Karlstad där vi skulle sova hos Monica, Davids faster.

Hundarna var så nöjda att få springa runt där, speciellt Tyra som fick såna här Schnauzerrus som jag brukar kalla det... Ni vet när de springer runt, runt hur länge som helst och liksom är nästan i trans, jagandes sig själv.. Hon är för go den hunden!  


Vi blev bjudna på god mat och efter en stunds trevligt prat så blev jag sååå himla trött....

Fler som blev det tror jag....

Tyra hade sin bädd med sig såklart, eller toalett kan man ju också säga - den duger till allt möjligt den!


Upp igen morgonen efter, bara en dryg halvtimme till utställningsplatsen - jätteskönt! Kändes direkt vi klev ur bilen att denna dag skulle bli verkligen varm, helt vindstilla var det och solen värmde rejält trots att klockan inte var mycket alls.


Vi hade 15 hundar före oss i vår ring så idag hann jag visa lilla Tyra själv. Hon är dock mycket besviken på mig som handler eftersom vi bara lyckades bli BIM-valp denna dag, nä - hon påstår att Jill var mycket skickligare!!


Domare för ESS denna dag var Luis Pinto Teixeira från Portugal. Jag har ställt ut för honom för många, många år sedan - måste ha varit i början av 90-talet. Har för mig att Caesar blev BIM och en Hammersmith'stik BIR.


Brian vann juniorklassen även denna dag, och han fick nu sitt första CK - grattis Emelie! Baros vann unghundsklassen igen, och Vegas blev tvåa i öppen klassen med CK. Messi vann championklassen och då fick Jill rycka in som handler till Baros i bästa hanhundsklassen innan hon försvann mot taxringen. Kan ju inte klaga direkt på resultatet, Messi etta med ännu ett CACIB och Baros trea med ännu ett CERT!! Fly blev trea i championklassen med CK och Winston blev fyra.


Miranda vann återigen juniorklassen med CK, lika slö som dagen innan tycker jag nog.... Clådan vann championklassen samt bästa tik, tusen tack Emelie för hjälpen i BIR/BIM!


 

Nu fick Clådan igen, för denna dag var det Messi som stod som segrare!
BIR CH Barecho Zuper Playmaker & BIM CH Barecho Quest For Success.


Efter bedömningen var hundarna jättevarma - de drack lite vatten, men inte kändes det nå bra att lägga in dom i tältet där det blivit rejält varmt. 

 

Brian låg avslappnad under kylduken han...

Vi flyttade ut hagen så den stod utanför tältet, i skuggan och på gräset. Nog ser det ut att ha bra skönt där allt....


Vi såg att det gick förbi hundar som var avspolade med vatten så tänkte vi också    skulle svalka av Baros och Miranda som var de som verkade mest påverkade, lilla Ty fick komma med hon också...

Visst ser det ut som om de jättegärna vill ha vatten på sig!

Meeen, det hjälps inte - har husse och matte bestämt sig för nåt så....

Såå skönt för dom ändå efteråt...

Lilla Ty var såklart sötast som vanligt!


En del av springerutställarnas läger för helgen. 


Vi fällde ihop tältet och flyttade alla grejer återigen till skuggan vid stora ringen. Precis när grupp 8 ska förhandsgranskas så börjar det regna... inte nån liten skur, utan rejält... som tur var låg vårt tält bredvid oss så vi fick snabbt upp det. När det sedan var dags att äntra finalringen hade det slutat. Messi blev utplockad av sju stycken, men fick ingen placering... Tyckte nog inte det kändes helt rättvist måste jag säga, han kändes jättefin och skötte sig kanonbra! Såååå lite besviken var jag allt efteråt....


Gick mot bilen för att sätta in honom där medans vi skulle packa ihop det sista. Trött och sliten kände jag mig efter två dagar och så lite besviken då på att han inte blev placerad. Då kommer det fram en person och frågar:

- Du, får jag fråga dig en sak?

- Ja, det går ju bra säger jag. 

- Visade du just en hund i stora ringen?

- Ja, sa jag.

- Men, får du det när du har dömt juniorhandling?

- Va? Det har jag inte gjort.....

- Jomen, jag frågade en som sa att du hade gjort det.

- Fast jag vet nog själv vad jag gör och inte gör, än så länge i alla fall.... Mycket irriterad var jag nu. Förstod ju att det fanns någon/några lyckliga som trodde de nu hade en chans att anmäla mig för nåt!!

- Är du säker på det? sa personen då.

- Ja, såklart! (trodde den att jag ljög, eller att jag är helt sinnesförvirrad - det kan man ju fråga sig....). Nu var jag inte bara irriterad, utan förbannad!

- Jaha..... sa den då...och började gå, får be om ursäkt då.

- Du, förresten sa jag - jag heter Björkman och har gjort i många år, inte Berggren! Kom nämligen precis på då att det var Helen Berggren (som väl är i 20-års åldern) som jag sett döma finalen. Lät nog inge vidare trevlig på rösten då, för David kom med snabba steg mot bilen och undrade vad som stod på. Han hade hört att jag fräste och inte lät direkt sockersöt på rösten så han tänkte bäst att rycka in ifall hon är i trubbel igen!!


Så, sorry folks, ni som trodde ni hade nåt att anmäla mig för... funkade inte denna gång heller..... Min mentor tyckte dock jag skulle ta det som en komplimang om de blandade ihop mig med en 20-åring! Nu tror jag ju iofs att det var mer namnet än utseendet kanske, men man får vara glad för det lilla!!


Resan hemåt gick utan missöden, som alltid himla skönt att komma hem - finns nog inte mycket som stämmer så bra som "Borta bra, men hemma bäst"....

  





 
 
Ingen bild

Katarina H

3 augusti 2011 11:19

Så den svenska avundsjukan består....jag tycker iaf att det var bra att personen frågade dig hur det låg till - och fick besked - istället för att springa runt o tro o snacka skit!
Snart bara två arbetsdagar kvar för dig. Grattis till fina resultat!

 
Maria

Maria

3 augusti 2011 12:26

Håller med Katarina! Helt galet är vi svenskar de mest klaganse, missunsamma och anmälnings sugna människorna i världen? Vill inte tro det... Men ibland undrar man ju över dessa som skall lägga sig i allt, nej jag säger som Monika "Hem å träna och gå ut och promenera med era hundar istället!!"
Gillade din kommentar om efternamnet och som du skrev så är det ju inte illa att bli ihopblandad med en 20-åring! :-)

http://www.windcraft.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards