Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2015

En blandning av glädje och sorg...

Av barecho - 3 oktober 2015 09:21

…så är livet som hunduppfödare. Glädjen över att en ny valpkull är född och sorgen över att en av valparna inte finns kvar då han förmodligen hamnade under Miranda och kvävdes. Eftersom han också var minst i kullen (282 gram) hade han förstås sämre chans att klara något sådant.

 

Trist förstås, men sånt händer och det kan ju mycket väl ha varit något annat som var ”galet” med honom också eftersom han inte levde mer än 12 timmar och var den minsta av valparna   .

 

Tråkigt som sagt var, men nu gläds vi istället åt de sju valpar som Miranda har kvar! De ser pigga, starka och fina ut. Inte lika stora som Enyas valpar var när de föddes, men Miranda har så mycket mjölk att hon skulle kunna sälja litervis på Ica så jag tror nog de äter upp sig snabbt   . Lite gnälliga är de, blir väldigt missnöjda när de inte hittar tutten direkt eller kommer lite på villovägar.

 

Natten till torsdag låg Miranda tätt intill mig – precis på det ställe där Paco ligger varje kväll när vi har vår ”gonattstund” han och jag. Han såg lite förvånad ut när platsen var upptagen, men det var ju ändå hans ”fru” som låg där så med en suck la han sig på golvet istället.

 

Miranda var rätt så lugn under natten, men på förmiddagen var hon väldigt intensiv i sitt bäddande till och från. Hon gick efter mig hela tiden under dagen – ville inte vara själv och de andra hundarna räckte absolut inte som sällskap. T.o.m på toa skulle hon med in…

 

 

När så Carro kom vid 17.30-tiden blev hon förstås jätteglad och jag tror nästan hon hade väntat på henne, för redan en timme efter det kom första krystvärken.

 

   

Första valpen som föddes var en tik. Vi döpte henne till Valeria. Hon föddes 18.56 och vägde 322 gram.

 

   

Nästa valp föddes 19.35, en hanhund som vägde 410 gram. Han heter nu Vagabond.

 

 

Tredje valpen kom 20.46, också det en hanhund och han vägde 382 gram. Namnet blev Vasco på honom.

 

   

Valp nummer fyra föddes 21.30, även det en hanhund och han heter nu Versace. Vikten på honom var 358 gram.

 

 
Det gäller att vara vig om man ska kunna kolla hur det ser ut där bak....

 

Versace var den sista valpen som föddes när jag var med. Min mor och Carro valpade resten av natten eftersom jag skulle jobba dagen efter, som igår. Jag hade öppningsskiftet så klev upp vid 04.00 för att sedan börja jobba 06.30 Sista valpen hade fötts för inte så länge sedan när jag klev upp så vi hjälptes åt att tvätta ren Miranda lite och bädda rent åt valparna innan jag åkte till jobbet.

 

 

Alltså, valp nummer fem föddes 23.37 Det skulle tydligen bli många ”mini-pacosar” i denna kull för även denna valp var en hanhund. Han vägde 386 gram och fick namnet Valoo.

 

Sedan föddes valpen som inte klarade sig… Han föddes 00.48

 

   

Äntligen kom det en till tik! Valp nummer sju fick namnet Vanda och hon föddes 02.25, hennes vikt var 374 gram.

 

 

Och så sista valpen, en till hanhund. Han vägde 326 gram och föddes 03.22 Han heter Vasa.

 

 
Här är alla 8 valparna, detta kort tog jag på morgonen innan jag åkte till jobbet   .

 

 
Här är de sju "finingarna" vi har kvar     

 

 

Natten har varit relativt lugn, så värst mycket sömn har det inte blivit för varken mig eller Miranda tror jag. Men så är det när man har nyfödda små hemma   .

 

 
Några kort på Enya och hennes valpar måste jag ju ha med också.
Här ser ni att hon håller koll på mig när jag ska fota dem. Jag hade tänkt mig att fota valparna själv i valplådan. Men så fort hon ser att jag tar fram kameran hoppar hon i och lägger sig för så det inte går att få till några bra foton..haha..


 
Ni ser den "stränga" blicken va   .


Så nu har vi totalt 14 valpar här hemma, 5 tikar och 2 hanhundar i Enyas kull och tvärtom i Mirandas, 5 hanhundar och 2 tikar. Rättvist och bra   ! Nu gäller det att börja spåna på stamtavlenamn till dem.... Enyas valpar ska heta på U och Mirandas på V. Inte så lätta bokstäver, men till slut ska vi nog hitta på passande namn till dem ändå.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards