Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2015

Mjölby och Svea <3

Av barecho - 28 oktober 2015 19:45

I lördags var vi till Mjölby på utställning, det var SSRK som arrangerade och ESS dömdes av Johan Andersson (kennel Alistair's). Vi hade bara med oss Pasta (Barecho Party In My Head) och Tootsie (Barecho Too Much Is Just Perfect), vi hade också Paco och Clådan anmälda. Men när vi anmälde Paco hade jag bestämt att bara ta med honom om han inte blev champion i Sundsvall, nu blev han ju det så då fick han vila en helg. Pasta däremot fick ju "bara" reserv-cert i Sundsvall så självklart hoppades vi på att hon skulle kunna få sitt championat här istället. 


Lilla Tootsie fick göra debut på denna utställning. Hon äter inte speciellt bra så jag skulle vilja ha mer hull på henne, och inte är hon väl så värst utställningstränad heller så det är inte så lätt att se hennes rörelser... MEN, när hon rör sig tycker jag själv hon rör sig fantastiskt bra    - så lite spännande var det att hon nu äntligen skulle få ställas ut första gången. 


Vi hade också med oss Carro samt hennes mammas cockervalp Cesc (Barecho High Quality). 


Resan ned gick bra och vi var framme i lagom god tid vid ridhuset där vi skulle spendera dagen. När så parkeringsvakten sa att vi inte skulle få packa ur bilen blev vi inte så positiva - dock var det inga problem alls när vi åkte fram till ridhuset och pratade med vakterna där. Bara vi flyttade den när vi var färdiga var det inga problem, precis som det ska vara!


Lite kyligt var det förstås i ridhuset, och sakerna blir jättesmutsiga så på det sättet är det ingen höjdare att vara i ridhus. Men hundarna älskar att springa på det underlaget och jag föredrar det ändå framför hala golv som det är i många andra inomhushallar.


När vi så packat in allt och satt vi ringside läser David tidningen på sin mobil. Det brinner i ett hus i Årsunda säger han plötsligt! Blir förstås jätterädd, tänk om det är i vårt hus? Eller någon som vi känner? Hemskt är det ju oavsett förstås - men när vi får tag på Jacob och får reda på att det inte är i vårt hus börjar vi försöka få reda på vilket det är. Det tar inte så lång stund innan vi vet vilket hus det är - och när vi får höra att de personer som var skrivna på den adressen saknas känns det förstås otroligt obehagligt och sorgligt. Så snabbt det kan gå..... Tankarna finns hos anhöriga och vänner   .


Tillbaka till utställningen då. Först ut var Justin (Barecho Spitting Image), han har verkligen utvecklat sig fint tycker jag. Också han rör sig otroligt bra, kände mig mycket stolt när jag fick titta på honom och hans matte Emelie från ringside. Justin blev tvåa i valpklassen med HP.


Tootsie fick samma placering och hennes syster Izza (Barecho Theme For A Dream) blev placerad som trea i klassen, även hon med HP. Den enda hane "vi" hade var fina veteranen Winston (CH Barecho Most Wanted), han blev tvåa i veteranklassen och det utan CK denna gång. 


Så var det Pastas tur. Hon vann först öppen klassen med CK och blev sedan bästa tik, fick då sitt CERT och sin championtitel!! Otroligt roligt, det är något alldeles speciellt känslan när de blir champions   !

 
Hero och Pasta i BIR & BIM-finalen...

 
Pasta slutade sedan som BIR. BIM blev mycket väl bibehållna veteranhanen Hero (CH Springlet Playing Hero) - stort grattis Maria   .


 
I cocker-ringen slutade Cesc som BIM-valp. BIR-valp blev tiken Line Sam Xellent Taste.


 
Jag känner mig mycket nöjd med Cesc och hans kullsyskon! Just Cesc väl utfyllda nosparti och utmärkta rörelser gör att jag hoppas och tror han kan ha en fin framtid framför sig även i utställningsringen och inte bara hemma som goshund   .


 
Izza (Barecho Theme For A Dream) äg. kennel Oberys.


 
Ett foto med rosetterna var vi ju tvungna att ta på Pasta också - lika som vi gjorde på Paco i Sundsvall. Någon placering blev det inte för henne i BIS-et denna gång, men vad brydde vi oss om det när vi hade någon som väntade på oss som vi skulle få ta med oss hem...


 
Nämligen fina Svea (Backhills Just Awesome)     . Vi deläger henne ihop med min mor som vår förra cocker Vera bor hos numera. Vera och Svea är halvsyskon genom sin fantastiska pappa Toby - CH Backhills New Design. Vera har själv ett underbart temperament och vi är också jättenöjda med de valpar hon har producerat så valet blev enkelt när vi kände att det var dags för oss att skaffa en cocker-valp igen! Stort tack Karin och Britt-Marie Staaf för denna juvel   .

Här kommer lite fler foton på lilla Svea.

             


Svea har tagit flytten med ro - hon åt lite dåligt i början men det har kommit igång bättre nu. Alla stora långöron och små apor tycker hon är okej - även katterna  som hon skäller på precis som de andra verkar vara okej...


När vi kom hem på kvällen med henne så satte vi henne en liten stund i valprastgården vi har på baksidan, vi ville inte ha henne ute med de andra hundarna på en gång. Hon gnällde lite när hon var där och alla de andra hundarna var ute och utanför där hon satt. Enya som verkligen har ett hjärta av guld var helt förtvivlad när hon hörde en valp som "grät" - hon skulle inte gå in till sina valpar utan ville in till Svea och trösta henne   . Den andra valpmamman vi har här hemma, Miranda, hon brydde sig däremot inte alls. Tyckte väl hon hade nog med de sju hon har att ta hand om..   .

 
Tv-soffan trivs hon bra i..


 
Även Paco fungerar som huvudkudde   .


Lite foton på våra valpar måste förstås vara med också i bloggen så här kommer några stycken tagna de senaste dagarna. 


Först kommer några kort på Otto och Enyas valpar:
           


Och så ett par stycken på Paco & Mirandas valpar:
       



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards