Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2017

Shopping

Av barecho - 5 oktober 2017 23:17

I onsdags var det dags för lite shopping igen   . Yvonne och Robert bor strax utanför Sydney, i Riverstone, och där fanns ett jättebra shoppingområde. Det var som typ fyra block med lite olika sorts affärer och där det fanns en stor affär som var själva huvudaffären i varje block. Två av dessa var mataffärer och där var det mest butiken med krims-krams (typ lite inredning och mediabutiker och såna där butiker som man bara inte kan förstå hur de kan överleva...). Två av blocken var klädaffärer och där fanns två olika lågprisaffärer som huvudattraktion. Den ena hette Target (påminde om Primark lite men färre kläder och lite mer av andra saker) och den andra hette något liknande BJ, vi handlade inte där så kommer inte ihåg exakt namn.


Yvonne jobbade onsdag och torsdag så Robert skjutsade dit oss och kom sedan för att hämta oss några timmar senare. Av oss fyra är det helt klart David och Carina som är de som gillar att shoppa mest - men denna gång var det Micke som köpte flest saker och jag näst flest. Carina shoppade också en del, men David shoppade inget alls. Han letade efter en jacka i första hand, men är ju lite svårt att hitta höstjackor här nu eftersom de går mot sommar. De sista dagarna här har det varit runt 30 grader, otroligt skönt   - i Canberra var det betydligt svalare, speciellt på morgnarna då det var runt 9-10 grader ungefär. Detta väder passar oss mycket bättre! Man kan se att de flesta söker sig till skuggan och så står det fyra människor i solen, de märkliga som kommer från kylan i Sverige.


 
Vi hittade en jättebra butik nästan på en gång. Jag handlade lite kläder åt Elis där, samt blusar/skjortor till mig att ha under kavajerna på utställningar och så ett gäng toppar som typ kostade 30:- styck. En kofta hittade jag där också. Carina köpte också ett gäng toppar på samma ställe.


Sen på Target fanns det flera kavajer, Micke köpte flera stycken där och Carina och jag köpte en var (likadana men vi ska inte ha dom samtidigt   ). Före det hade Micke köpt flera par byxor också, tror det  ävenvar ett gäng T-shirts till honom. De köpte också en väska att ha till handbagage, var ju bra så de kunde lägga alla sina påsar där i. Jag hittade shorts på ett ställe så det blev ett par vita och ett par svarta inhandlade. Så bra priser i alla affärer däromkring så svårt att motstå att handla, även för mig!

 
Lite märkligt kändes det att de redan börjat med julskyltningen här. Kassen vi fick till kläderna vi handlat var också med julmönster.... Undrar om det har startat hemma redan också? Känns ändå lite märkligare här där det är 30 grader varmt typ...


Finns ju få saker som gör en så trött som shopping - så det var skönt att åka tillbaka till deras hus och slappa lite efter en halv dags gående i affärer. Jag chattade också litegrann med barnen på jobbet, så roligt att se dem allihopa - hur trevligt det än är att åka bort så längtar jag hem till min vardag ändå   .


 
Här är Roberts bil - jättefin och luktar inte ens hund i den eftersom de har alla sina hundar i trailers bakom bilen istället för inne i bilen. Nästan alla har så här har vi sett på utställningarna.


 
Sån vacker buske vid deras hus. Just de här röda blommorna ser man ofta i varma länder och de är så fina tycker jag. Vi sover med fönstret öppet och man hör alla deras vårfåglar som sjunger sent på kvällarna och tidigt på morgnarna, jättehärligt. Och när man tänker på den hemska årstid vi har framför oss får man tanka i sig så mycket som möjligt nu av värme och fågelsång för det dröjer länge, länge innan vi får något sånt hemma...


Vi tittade lite närmare på några av deras hundar under tidiga kvällen. En lite backyard-dog show helt enkelt, de är ju de bästa ibland   .


   
Först ut var Vanda (CH Barecho Viking Princess, e. CH Barecho Play Now Pay Later u. CH Barecho Devil Wears Prada). Det är hon på båda dessa kort. Hon flyttade hit för ca 1 år sedan och hon var ju så pass stor när hon flyttade hit så att hon skulle känna igen oss förstod vi nästan... Men jag som är av den blödigare sorten blev förstås alldeles tårögd när jag träffade henne i Canberra i söndags. Syntes direkt att hon kände igen mig, hon skrattade som sin pappa Paco och hon är sååå lik honom på många sätt   . Tyvärr också på det sättet att hon inte vill stå still när man ska ställa upp henne, nej svansen går som en propeller därbak och hon kan inte koncentrera sig alls på att vara still. Både Robert och jag försökte ställa upp henne men ingen av oss lyckades speciellt bra.... Jag är iaf väldigt nöjd med henne, helt klart den av Mirandas valpar som jag tycker är bäst. Jättevackert huvud med mörka ögon, härlig front och bröstkorg och långa, fina rörelser.


     
Dessa tre kort ovan är på deras unga hane "Ice" CH Fraelighte Frozen To Touch. Han är ett resultat av inseminering av sperma från en gammal hanhund som jag alltid har beundrat på foton. 

 
Här är Ice's pappa - CH Fraelighte Flying Intime. Han var född 1990.


 
Detta är Ice's mamma - CH Larona Wing and a Prayer.


 
De hade flera fina hanhundar, bland annat denna hanhund "Brax" (CH Azudance On The Edge Of Glory). Han blev BIR på Melbourne Royal som var samma helg som vi dömde i Canberra.


 
Ännu en fin hanhund var "Aiden" (CH Azudance Little Lion Man).


 
De har också några Field Spaniel. Denna tik gillade vi skarpt. Härliga proportioner och rejäl benstomme. Hon rörde sig också jättebra, tyvärr var hon steriliserad efter en livmoderinflammation.


 
De hade också denna 10-månaders tik hemma, också hon väldigt välbalanserad - jag är inte säker men tror hon kan vara barnbarn till den äldre tiken på fotot här ovan.


Eva och Martina var och tittade på våra valpar och skickade lite foton på några av dem. Så roligt att se, tusen tack för att ni fotade dem - jag är ju såååå nyfiken på hur de ser ut nu! Gizzas valpar var 7 veckor när korten togs och Pastas 6,5.

 
Här är lill-yalla, valpen vi kallar Biggles. Han påminner så mycket om Yalla som liten valp   


 
De andra hanhundarna i Gizzas kull är också jättefina - detta är Balthazar...

 

... och här är Bacchus.


Tikarna var lite mer envisa att få att stå ordentligt - men ett jättefint kort blev det iaf på tantiken...

 

... som vi kallar för Bounty.


 
Calvin var en av mina favorithanar i Pastas kull redan när jag åkte - han är ett riktigt matvrak så en rejäl mage har han...


   
Detta är Cloetta, en av tikarna i Pastas kull. Hon har varit min favorit sedan de föddes...


   
... men den andra tiken, Corona, kommer mer och mer hon också.... På tisdag när vi kommer hem blir det klippning och nya foton av alla valpar, 14 stycken så det kommer att ta lite tid... men som jag längtar att få känna igenom dem igen   






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards