Kennel Barecho

Alla inlägg den 17 februari 2010

Av barecho - 17 februari 2010 18:49

Nu har då jag tröttnat rejält på den här vintern!! Det snöar ju varenda j...a dag känns det som. Såg i tidningen att det skulle snöa i våra trakter i flera dagar i sträck nu, och visst vill jag ha snö - men det räcker väldigt bra med 1 dm så att hundarna håller sig rena, det här är ju så överdrivet så det finns inte!!  

Jag gillar inte vintern överhuvudtaget, jag fryser i princip konstant i flera månader....   Vart tog det där hotet om global uppvärmning vägen? Ser då inget av det här i Årsunda i alla fall...

Nä, vore inte så dumt att flytta till nåt varmare land, eller åtminstone längre söderut i landet. Visst, jag vet att det inte är så trevligt vintertid där heller, men vintern är sååå mycket kortare! Vi brukar åka till Malmö i mars på utställning nästan varje år, och det är så härligt vårigt där då   - medan det är mycket vinter kvar hemma då. I år blir det inget Malmö för oss, får se om vi tar nån annan tripp söderut under våren istället.  

David var en snabbsväng till Glommersträsk, utanför Skellefteå i söndags-måndags. Han kom hem vid midnatt ungefär på måndagskvällen, och var förvånansvärt pigg och pratsam då  .... kan ju säga att jag inte var detsamma   . När jag vaknade på morgonen visste jag inte ens om han hade kommit hem eller inte, så borta måste jag ha varit när han kom hem...

Hundarna trivs så himla bra när det finns mer plats i sängen, oj vad de kan sträcka ut sig då!!
De är så roliga på kvällen, såna himla vanedjur de är.....

Så här går det till varje kväll hemma hos oss: De äter alla kvällsmaten runt 18.30-19.00 och rastas sedan ordentligt efter det. De hundar som sover inne med oss (de som är tillräckligt belevade för att kunna sova i sängen...) lägger sig då och tar det lugnt tills det är dags för att vi ska gå och lägga oss. Fritten är väldigt kvällstrött så att så fort jag närmar mig trappen upp så springer han framför och in i sovrummet och väntar att jag ska komma med  ... när jag inte gör det så rusar han ner igen - brukar bli en 5-6 rundor upp och ner varje kväll.

Ja, men så ska vi då till slut gå och lägga oss, alla hundar märker det såklart för att vi då släcker alla lampor osv. Lleyton sover hos Jacob, och Penny hos Henke och de går snabbt in till sina respektive rum. Fritte står och väntar vid fotändan av sängen, och Clådan och Vera följer med mig in i badrummet medan jag borstar tänderna  , bäst att hålla koll på matte så att hon inte försvinner! Så var är då Kylie?? Jo, då ligger hon kvar nere i mörkret och väntar på att jag ska tjata upp henne....     Ända sedan Clådan och Pärlan har börjat sova i sängen så har hon krånglat så här. När jag ropat på henne med den allra lenaste rösten så kommer hon till slut saaaakta uppför trappen - med hela munnen öppen som hon gör när hon skrattar. För det mesta hoppar hon då upp i soffan utanför vårt sovrum, och så får jag tjata på henne därifrån.... Till slut kommer hon då in i sovrummet (David kallar henne för min Snutte - jag kan liksom inte sova utan henne...., och vi har ju redan haft en Snuppe, och så Snuffe kallar vi ju Fritte för... så, ja - Snutten min passar nog bra!). Ja, och då parkerar hon sig på de andra hundarna på min kudde - sedan är det dags för mig att försöka få plats i sängen... Inte så lätt alla gånger kan jag säga! Men, efter lite buffande och knuffande hit och dit så brukar jag komma ner under täcket. Fritte ligger alltid vid mina fötter, på det ena eller det andra sättet... Clådan ligger mot David, och så ska då Kylie ligga på min arm för att vara nöjd. Sedan har vi våran Knocker-bocker "Vera".... hon är så enerverande.... hon sitter på min mage och bara blåstirrar på mig, alltid mitt i blickfånget för teven så att jag inte ser nåt.... När jag försöker putta bort henne, så studsar hon liksom bara tillbaks - och blir jag till slut irriterad på henne och säger till på skarpen då blir hon så innerligt sårad (som bara en cocker kan bli....) så då skäms jag och ropar tillbaks henne.... Suck, är det konstigt att jag har ont i ryggen??  

  
Ser ni "hålet" ovanför Clådan? Där brukar mamsens älskling Pärlssons-pärla ligga....


Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards