Kennel Barecho

Alla inlägg den 14 juni 2010

Av barecho - 14 juni 2010 20:34

...för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen nu  ! Tiden har helt enkelt inte funnits, och kanske inte motivationen heller...
Men, nu när jag sitter här i min ensamhet, David är i Glommersträsk igen, Henke hos nån kompis och Jacob också hos nån kompis som han ska sova över hos så får jag ta och umgås lite med datorn istället!
Sist jag skrev var ju i onsdags när jag varit och röntgat Messi, inget svar har kommit ännu... men det borde komma någon gång den här veckan tycker jag. Är så himla nervöst när man klickar på deras namn på hunddata och så på veterinärresultat.... det hugger till i magen varje gång innan hjärnan har hunnit registrera resultatet som står där.... Ja, ja - kan nog vara så att min hjärna inte är så snabbfattad alla gånger...  


Torsdagen gick åt till att städa och förbereda inför Studenten dagen efter, vi var inte färdiga med städningen av huset förrän klockan var nästan 23.00 och då höll Fritten på att "bryta ihop"! Han vill ju att han och jag ska gå och lägga oss redan vid sådär 19.30, så nu hade han "fullt sjå" med att springa efter mig hela tiden och försöka få upp mig till sovrummet.... mammas gammelgubben....  


I fredags studsade jag upp tidigt för att väcka barnen och börja med det som var kvar att fixa, jag kröp ner till Jacob i hans säng och försökte väcka honom lite mjukt och försiktigt. Men, det hade jag inget för! Han kastade sig upp i sängen och utbrast - vet du vad det är för dag idag? - Ja, Henkes studentdag sa jag lite frågande? Nej, inte det - sa han, fotbollsVM börjar idag..... Oj, oj - ännu en sportfantast i huset!  

Henke åkte in tidigt till skolan med en stor champagneflaska i högsta hugg - champagnefrukost hör ju till när det är studenten.
Vädret var ju inte speciellt bra - men det hade kunnat vara värre. Det regnade av och till, men det vräkte åtminstone inte ner... Om de hade sagt att det skulle bli sol så hade man ju varit grymt besviken, men nu när de varnat för ännu värre väder så tycktes ändå detta vara helt okej!


Flaggan har vi inte hissat mer än någon gång tidigare, men nu var det absolut dags!
  

- Få se nu, flaggan får inte nudda marken....

   
- Såja, nu börjar det likna nåt!

Ja, sedan var det bara att packa med sig de saker som skulle hängas runt halsen på vår student, och så åka in mot Sandviken. Vi skulle träffas vid 11.00 alla vi som skulle vänta på Henke i Stadsparken, men vi var som vanligt ca 10 minuter sen.... Kanske borde vi ha tänkt på att det inte bara var vi som skulle åka in till Sandviken från Årsunda denna dag vid den här tiden.. Och så med trafikarbeten med rödljus och allt. Men, vi var där i god tid ändå innan Henke kom dit så det var ingen fara.
Carro hade koll på läget och berättade att de skulle tåga ner från kyrkan mot Stadsparken klassvis och allra först kom Henkes klass ESMK!
   

Hmmmm..... undrar just ja hur mycket champagne   det blev på frukosten??


  

Här är en del av vårt gäng som väntar i regnet. Fr.v.: Lena (min pappas fru), Kerstin (Davids mamma), myself, Jacob och så David under paraplyet.

Efter att varje klass fått gå upp på scenen så var det äntligen dags för Henke att tas emot av oss! Jag hade bestämt mig att jag INTE skulle grina, men tror ni att det funkade?? Nix, det gjorde det inte - när jag såg min lilla gulleplutt   stå där med studentmössan så kunde jag inte hålla mig längre.... Hur sjutton har han kunnat bli så här stor??? Henkes kommentar var bara - Men, mamma......med en liten suck...

  
Ja, som ni ser så var jag inte den enda som grinade... ser misstänkt likt ut att Carro torkar bort en tår...
Fr.v.: Robert (min lillebror), Carro, Hugo (Henric & Thomas halvbror), David, Henke, Peter (min storebror), Guidon (Henkes farfar) och Hanna (Pelles halvsyster).


  
Henke omringad av sin mamma, pappa och sina två halvbröder, hans helbror var på Sweden Rock i Sölvesborg så han kunde tyvärr inte vara med...

  
Det ser lite tungt ut runt halsen kanske, men det får man stå ut med en sån här dag! Nån som ser bakgrunden på fotot på plakatet? Tänkte inte på det förrän jag såg fotot så här stort....


Sedan skulle de ut och åka traktor och vagn som ju också är tradition när man tagit studenten, vi åkte hem och fixade maten så stannade Carro kvar med Henke och så fick han åka med henne ut till oss sedan.

  

Ja, nån traktor och vagn vet jag inte om man kan kalla det - men, man tager vad man haver! Går att hyra släp på Statoil också.... de åkte dock inte så lång stund, om det berodde på vädret eller släpet ska jag låta vara osagt.


  

Hemma hade vi satt upp partytält och dukat upp, det ser inte så himla varmt och skönt ut eller hur? Men, har man satt upp tält så ska man sitta ute, eller hur!

  
David kan inte låta bli att tjuvsmaka lite...


  
Henke med sin pappa Pelle...


  

...och här är det farfar som ger sin present.


  

Tårtan och maten hade hans mormor ordnat, hon kunde tyvärr inte vara med då hon var och förberedde inför att hon skulle ha försäljning på utställningen i Avesta dagen efter.


Henke sa att han var jättenöjd med dagen, och det var så skönt att höra  ! Jag skjutsade in honom och ett par kompisar på fest senare under kvällen, och som vanligt sa jag att det är bara att du hör av dig när du vill åka hem.

Vanja kom till oss under kvällen för att vara med oss på utställningen dagen efter i Avesta, vi var helt utpumpade kändes det som efter allt som skulle göras inför denna dag. Men, som David sa - hon tillhör ju nästan familjen så då kan man vara sig själv och slappa....

Strax före 04.00 ringde telefonen, då ville Henke åka hem... så jag körde in till stan och hämtade honom, och några timmar senare var vi på väg mot Avesta i regnet.
Jag tänkte att det blir nog som på fredagen, att de varnar för mycket regn men att det ändå blir skapligt.... Men, nä då - regn, blåst och skitkallt var det hela dagen!! Som sagt, jag vill inte ställa ut i sånt här väder - vet att jag inte har nåt alternativ, men det är INTE roligt med utställningar såna här dagar!!
David hjälpte mamma med försäljningen av burar, hundsängar och hagar. Försäljningen gick bra trots det dåliga vädret, hur det än är så handlar folk mer när det är bra väder!

Ja, just ja - det var ju utställning också....

Hanarna dömdes av Maudie Burke från Irland, och först ut där var Vegas som vann juniorklassen med CK. Brorsorna Snobben och Nino deltog i unghundsklassen, Snobben fickk en tvåa och Nino kom tvåa med HP. I öppen klassen var Ozzie med och han fick en slät etta, i samma klass var Fly med och han blev placerad som fyra i klassen. Sedan var det dags för championklassen, och där var det hela tio stycken med. Tvåa blev Eros, fyra blev Zola och femma blev Lleyton. Det blev sedan deras placeringar också i bästa hanhundsklassen. Winston var också han med i championklassen, men han blev inte placerad. Tikarna bedömdes av en annan Irländare, Anthony Kelly. Marta vann juniorklassen med CK, och syrran Caitlin blev fyra i klassen. Leiah ställdes ut av husse och fick denna dag ett andra pris. I öppen klass tikar var de fyra fina tjejerna Doris, Quandy, Lina och Thea med. Doris fick en tvåa, Quandy en slät etta (tack Vanja för hjälpen att visa henne!), Lina en slät etta och Thea blev placerad som femma av 16 stycken. I championklassen blev Clådan placerad som femma med CK, och hennes mor Celine som samma domare tidigare satt till bästa tik och BIM blev inte placerad, men fick dock ett CK.


Sedan var det bara att trycka in all dyblöta grejer i bilen och köra hemåt, skönt att bara ha 1 timme hem en sådan här dag!
När vi körde in på gården så upptäckte vi att det var punktering på ett däck på Vanjas bil, men ingen av oss orkade bry sig så mycket... David skulle byta till reservdäcken dagen efter, så vi handlade hem lite köpmat och blev inte alls uppe speciellt länge innan John Blund stod och knackade på...


David skulle iväg till Avesta igen på söndagen för att hjälpa mamma, men innan han åkte skulle han då byta däck... Var bara det att reservdäcket var ett sånt som man inte kan köra snabbare än 60 km med, och det kan ju bli lite jobbigt med tanke på att hon hade över 60 mil hem... Vad göra?? Efter mycket funderande och ringande hit och dit så blev det så att vi fick lämna däcket till en urbussig kille här i Årsunda som har däckfirma som kunde laga det. David var tvungen att åka - men han skruvade av däcket och så åkte vi dit och lämnade det för lagning. Efter några timmar hörde han av sig om att däcket var färdigt. Fakturan låg uppepå, och det kostade inte mer än 250:- - väldigt billigt måste jag säga med tanke på att det var söndag och allt!
David tyckte vi skulle ringa till Pelle så att han kunde komma och hjälpa oss att skruva dit däcket - men, herregud sa jag, hur svårt kan de va?

  

Ja, först och främst skulle vi då passa in hålen rätt - inte så lätt men Vanja hade verkligen handlag för detta...

  

Se bara så världsvan hon ser ut när hon gör detta, hörde att hon har påbrå som bilmekaniker och det syns ju...


Till slut tog hon sig i alla fall hem, och jag kan hälsa att däcket satt på hela vägen hem! Inte för att det var min förtjänst så mycket, jag stod mest bredvid och sa hur det skulle vara jag...(som vanligt skulle kanske vissa säga.....)

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards