Kennel Barecho

Alla inlägg den 12 juli 2010

Av barecho - 12 juli 2010 14:11

... från en av våra valpköpare. Denna tik såldes som 8-veckorsvalp till en familj i Hälsningland sept-03, hon flyttade efter nåt år till Örebro-trakten med familjen. I maj-05 hämtade vi upp henne vid Eurostop i Örebro, och köpte då tillbaks henne för att de inte kunde ha henne kvar längre. Smulan som hon hette då, bodde hos oss några veckor för att sedan säljas till en kvinna i Burträsk (som jag nu på senare tid fått höra avverkat en hel del hundar...). Endast en månad efter att denna kvinna köpt Smulan av oss så sålde hon henne vidare utan att berätta något för oss. Den nya ägaren tog kontakt med mig efter ett par år och berättade att hon nu ägde tiken, och att Smulan nu bytt namn till Vilma.... Så i september-07 får jag ett mail från hennes ännu nyare ägare, Anki & Claes som hon bor hos nu... De hade köpt henne, och den förra ägaren tog inte heller denna gång kontakt med mig och berättade något. Man blir så himla ledsen över att en hund ska få byta hem så många gånger, och att man inte blir meddelad som uppfödare av den som inte längre vill/kan ha hunden kvar. Så många skyldigheter vi har som uppfödare, men inga rättigheter alls....Och så glad, och rörd till tårar jag blir när jag får ett sånt här mail från det underbara hem som hon till slut hamnade hos....


Hej!
Hoppas att allt är bra, följer era hundaktiviteter via datorn. Vilma har bott hos oss i snart tre år nu och anpassat sig bra till våra rutiner, eller rättare sagt så har vi anpassat oss efter hennes. Vi har jättetrevligt tillsammans och det händer mycket när man äger Vilma. Vi har några roliga episoder som har gjort att vi utvecklat vårt hundägande. Hon har gått kurs i allmänlydnad forts kurs där hon bara missade inkallning med retning. Det gick inte att få henne att slita blicken eller kroppen från den korv som ledaren hade, Vilma hade precis löpt klart och var smått skendräktig . Vad gäller spår efter ätbart satte hon allt och det gör hon fortfarande oavsett hon löpt eller inte, "ylar" lätt om hon tycker att spåret är för kort. Hon hade tydligen jobbat med spår tidigare upptäckte vi vilket är kul.
 
Första påsken hon bodde hos oss var Vilma, Milla (hundkompisen), Emma (lillmatte) och Husse Claes och handlade påskmat. Claes och Emma satt fram och pratade medan hundarna var i baksätet pga att bagaget var fullt med mat och godis. Vilma smög bak till varorna självklart och satte i sig 1 kg lösviktsgodis med mycket choklad samt ½ påse chips, obs att allt var förslutet från början. Detta uppdagades först när alla kom hem. Det var bara att åka till djursjukhuset akut för att kräkas. Till personalens förtjusning fick Vilma kräkas i papperskorgen, öronen var bra handtag och hon protesterade inte. Har gjort flera besök när hon varit i komposten och soporna, men hon är lika glad varje gång. Vid ett tillfälle trodde Claes att hon svalt en tub räkost och lämnat övre delen kvar, resultatet blev röntgen. De blev imponerade av att det blev fina höftbilder på en vaken hund. Jag tyckte att höfterna såg kanon ut men skickade inte bilderna vidare för utlåtande eftersom hon är "gammal".
 
Vi har lärt oss att det är viktigt att stänga ordentligt för hon kan öppna dörrar om hon vill in oavsett åt vilket håll den öppnas, många papperskorgar och sopor har rensats. På vissa skåp har vi barnspärr eller lås för att hon inte ska komma åt, är nog en av få utan småbarn som har ett barnsäkert hem. Hemmet gås igenom varje gång vi ska iväg så att det inte finns något ätbart inom Vilmas räckhåll, det innebär att det inte får finnas något nedanför axelhöjd och vissa rum låses. Det som ska till pappersinsamlingen kan definitivt inte vara framme i alla fall om det ska vara fortsatt hela kartonger när man ska kasta. Låter man det vara framme så kommer man hem till en matta med små små bitar av papper och kartonger annars får man samla ihop allt och kasta i samma tunna för det är så små bitar . Milla är gärna med på noterna och hjälper till bara Vilma öppnar för det klarar inte Milla, hon är för "fin" enligt henne själv, Vilma är den som gillar att jobba.
 
Numera bor vi i Växjö, verkar på Vilma som att hon flyttat en del för hon blev rysligt orolig när vi packade och innan allt var på plats. För någon vecka sedan blev hon opererad för livmoderinflammation. Hon hann aldrig bli riktigt sjuk utan bara slö och med illaluktande flytningar, ska ta stygnen på tisdag. Nackdelen med detta är att hon inte får bada än på länge antar jag och det är ju varmt som attan här nere. Har du tips på hur man ska få hundar att dricka mera, vi upplever att de dricker mindre än de brukar och borde med tanke på temperaturen? Vi häller vatten på fodret för att de ska få i sig lite extra men det är nog ändå inte tillräckligt.
I övrigt lever Vilma som en pensionärshund, leker och jobbar för att det är kul men inte för att hon måste. Både Vilma och Milla blir bortskämda, jag jobbar natt numera och är hemma på dagarna och kan hitta på saker med dom. Bifogar bild på Vilma när hon jagar boll (innan operationen). Hon får inte hoppa så mycket nu. Med på bilden finns även Milla som tittar på husse och jag sitter lite bakom.
Ha en skön sommar
MVH
Anki med familj

  

Såna här mail är det som gör allt slit som uppfödare värt mödan... Tusen, tusen tack till familjen Erngård som tar så oerhört väl hand om "vår" lilla olycksfågel Smulan/Vilma och att hon till slut fick ett riktigt HEM!!  


Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards