Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 10 april 2011

Jag har kapitulerat

Av barecho - 10 april 2011 21:08

Tyvärr är det så att jag måste erkänna att jag har kapitulerat..... Jag har ju alltid sagt till David att det blir inget altanbygge förrän staket och stängsel runt gården är helt klart. Meeeeen, så för några dagar sedan sa jag till David.... - Kanske vi ska göra en altan nu ändå? 

Är ju sjukt sugen på nån sån här typ av utemöbler och då måste vi ju ha en altan, eller hur?


Han nappade direkt och kan nu beskrivas som i det närmaste besatt av altaner.... hur ska den byggas, vad det ska vara för färg, vilket materiel, ska vi ha tak etc. Han har också lovat att staketet och stängslet ska bli färdigt, men han pratar inte alls lika mycket om det av nån konstig anledning?

På vägen ner till Bohus igår så tittade han efter altaner på husen vi åkte förbi för att få idéer, suck.... vad har jag ställt till med??


Nåja, en altan vore ju himla trevligt också - det måste jag erkänna. Vi har ju bara som en liten farstubro egentligen som man kan sitta på, men det är ju jättelitet där - vi och alla hundarna får knappt plats där samtidigt. Och altanen på baksidan är ju helt värdelös, att stirra upp i skogen - hur kul är det?


Vi har redan haft en uppgörelse om vad det ska vara för färg på staketet runt altanen. David tycker att det i princip kan vara i vilken färg som helst, bara det går snabbt och enkelt och inte kräver så mycket underhåll... Han pratade om brunt - men där gick ju gränsen för mig. Kan väl för sjutton inte ha brunt staket till ett hus som är grått, vitt och vinrött??? Ja, sa jag - stolparna mellan staketdelarna ska vara vita så ÄR det bara!!! Så nu har vi i alla fall kommit överens om att hela staketet ska vara vitt, inte det mest ultimata kanske - helst vill ju jag ha ett staket i alla tre färger som huset har. Så blir staketet efter vägen när det nu nån gång blir färdigt....


 

Sedan vill jag också ha nån typ av stenplattor nedanför altanen, mot cykelboden och vid entrén... Jaaa, mycket tankar får man om utemiljön när det blir vår!!


Henric har kommit hem från Turkiet och i fredags hörde han av sig ang. att han hade spräckt en trumhinna. Han och några fler hade tydligen kört nån typ av tävling mot några turkiska killar, vad den gick ut på har jag inte helt förstått (kanske lika bra det.....). Men i alla fall så har då en turkisk kille slagit till honom över örat så att trumhinnan nu är spräckt, han hör dåligt på det örat och känner sig allmänt yr. Henke var till familjeläkarjouren igår, men där blev han ju inte mycket klokare.... Ja, trumhinnan var spräckt - det kunde de se, och det enda de sa var att det kunde ta ända upp till sex år innan den blev hel igen... Ooookeeeej, men vad ska han göra då - finns det något man kan göra, smärtstillande, penicillin, eller??? I morgon ska han ringa hälsocentralen och se om han kan få mer hjälp där.... Att mamma hans är orolig det är ju självklart och ni kan säkert räkna ut att han fått en del förmaningsord om vad som kan hända när man druckit för mycket alkohol.... Små barn små bekymmer, så sant så.....


Jag vill också passa på att gratta M-kullen som fyller 9 år idag! Det var Fritz första kull hos oss och mamma var Meja (Barecho Drop Dead Beautiful). Vi sparade Wilma själv på "halvfoder" i den kullen och henne träffar jag regelbundet då hon kommer hit och klipper sig ungefär var tredje månad. Hon har ju numera sällskap av en annan fodervärdstik från oss, nämligen Linn. De andra systrarna Maja och Mette har jag inte hört något ifrån på länge. Inte heller bröderna Jackson och Fighter, Fighter bor i samma stad som Wilma så jag får lite rapport från hennes matte ibland. Tarzan och Higgins finns inte kvar längre tyvärr. Det blir ju lite naturligt så att man förlorar kontakten när hundarna blir äldre, men jag uppskattar verkligen de som hör av sig lite då och då, kanske skickar något kort - det är sååå uppskattat från mig!


Tänkte avsluta med ett par foton på Mirandas bror Diezel (Barecho Deal Or No Deal) som jag fick idag från hans matte och delägare Maria Herbertsson.

Han har tagit betydligt längre tid på sig att utvecklas än sin syster, men nu börjar han minsann bli en stilig pojke! Ser så fram emot att få se honom nästa helg i Västerås.

Här är han lite mer avslappnad.....




 
 
Maria

Maria

10 april 2011 21:54

Oj vilken överaskning..tyckte jag kände i gen fotot... ;-) Ja "ankungen börjar bli en svan" du vet vad jag menar hihi :-) Det bästa med honom är ju hur otroligt snäll, go, mjuk, mysig och arbetsvillig han är! Min ja menar våran plutt... ;-))

http://www.windcraft.se

 
Ingen bild

Anna-Greta

10 april 2011 21:59

Ett tips på färg till altanstaketet, ta samma färg som huset men en nyans mörkare. Såg ett grått hus med grått staket som var en nyans mörkare än själva huset. Snyggt, men det är klart har ni vitt och vinrött så kanske det är bäst med vitt. Lycka till

 
Ingen bild

Erika

11 april 2011 06:57

Först tänkte jag nu att någon måste ha kommit över Helenes inloggningskod, det här stämmer inte.
Vill Helene "lulla" till det, jaaa du vet jag såg bilder med blommor och plattor ; )
Vitt är snyggt Helene, MEN ; ) kom i håg att varje gång hundarna hör något nere på vägen och hoppar upp för att kolla,så är det tassavtryck. Om jag vore skulle jag nog använda mig av lasyr i grått eller vinrött som är relatvt underhållsfritt.Både grått och vinrött är snygggt till svarta möbler och såklart svarta höga krukor och svarta lyktor : )
Till dom möblerna skulle jag tagit tak , då det blir så jäkla jobbigt att släpa dynorna in och ut annars.Man kan ju också göra halva med tak.Kanske inglasat, jaaaa du vet vi har ju mygg i det här landet också.Det kommer bli skit snyggt hursom !
Men allvarligt, var det du som skrev det där ?? ; ))

 
Ingen bild

Katarina H

11 april 2011 15:18

Vi hade stor altan med tak när vi bodde i "villaidyllen" - det bästa på hela huset! Man kan ju sitta ute o äta även om det regnar och dynorna kan ligga kvar ute.
Håller med Erika om det där med färgen - vitt är så himla opraktiskt o bara snyggt när det är nytt. Kul att David får nåt att pyssla med :)

 
Hanna

Hanna

12 april 2011 09:30

Altan är alltid fint. Vi håller faktiskt på bygger en där hemma. Fast inte så där stor förstås.

http://dranering-vaxjo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards