Kennel Barecho

Alla inlägg den 14 april 2011

Av barecho - 14 april 2011 13:27

... över valplådan nu. Visst är det fridfullt att sitta och titta på en kull nyfödda valpar där mamman och de små mår bra?

 

Pärlan fick en hutt och sedan mat för en liten stund sedan, mycket motvilligt fick hon sedan gå ut och slutligen duscha av bakdelen innan hon fick gå tillbaks till sina små som fått rent i lådan.


 


Nu är hon trött lilla hjärtat.... Det tar på krafterna att föda fram åtta stycken, men hon har varit så duktig  . När hon fick första kullen, hos Vanja och Dag i Norge, så var hon väldigt orolig när första valpen kom, av detta märktes inget nu - sån skillnad när de haft en kull tidigare så de vet vad det handlar om.


Vi har fått en kull på detta datum, tidigare - nämligen för sex år sedan när Penny fick sin tredje kull och den gången ihop med Lleyton. De var hela 13 valpar i kullen, men två var dödfödda så hon fick 11 stycken kvar. Lite för många kan jag tycka för en tik att ta hand om, men jag hjälpte henne så gott det gick minns jag. Stort grattis till de som finns kvar i denna kull! Den mest "kända" i denna kull är väl Puh som haft många framgångar i både utställningsringen och även är viltspårschampion. Han har också lämnat flera kullar efter sig. Claes och Max har jag inte hört ifrån sedan de var valpar. Conny kommer hit med jämna mellanrum när husse & matte är på resa - han är så himla härlig den hunden, alltid superglad att komma hit och så lika glad när han ska hem igen. Han älskar verkligen allt och alla, tror jag aldrig sett honom ens lite spänd utan han går lätt ihop med alla hundar här hemma. Dock kan väl tikarna ibland surna till när han försöker uppvakta dom.... Curt flyttad norrut till f.d valpköpare och sist jag hörde ifrån dom var allt bra. Rillo flyttade till Torsåker och det var lite speciellt med honom som valp, han var nämligen strävhårig/korthårig. Det såg mycket märkligt ut - lite mer päls har han fått, men det är inte så mycket. Calle blev omplacerad och finns tyvärr inte längre i livet.... Ellie flyttade norrut och Lovis blev nollåtta, det var ett tag sedan jag hörde något ifrån dom. Chanel har jag träffat både på utställningar samt att hon varit här hemma hon också när matte varit på resa. En kull valpar har Chanel fått för några år sedan. Pinglan placerade jag ut hos en fodervärd, men av olika anledningar så beslöt vi oss för att inte ta några valpar på henne utan hon överläts på fodervärden.


Nä, nu ska jag ta en välbehövlig dusch, man känner sig inte så fräsch efter att ha valpat en tik.... 

Av barecho - 14 april 2011 09:40

Nu har den åttonde valpen fötts och det blev en hanhund, så 4+4 är det nu.

Han är den som är mest brun och namnet hans blev Gibson. Han föddes 09.25 och vägde 392 gram.


Jag tror inte det är någon kvar nu, men jag vet av erfarenhet att det kan vara svårt att säga om det är tomt eller finns en kvar. Det lär ska visa sig inom ganska så snar tid skulle jag tro....


Av barecho - 14 april 2011 09:18

..och nu är det sju stycken, jag tror det åtminstone är en valp kvar - vill inte klämma alltför mycket, vet ju själv att det inte är så trevligt när de klämt på magen efter en förlossning...

Nummer sju var en tik som heter Gillian. Hanvalparna är det Jacob som döper, då efter fotbollsspelare. Tydligen inte så lätt att hitta kvinnliga sådana, så tikarna har han överlåtit åt mig att döpa...

Gillian föddes 08.55 och vägde 362 gram.


Här är de andra innan Gillian fötts, de verkar duktiga att äta allihopa - ligger så fint uppradade för det mesta.

Förutom när det är dags för tvätt, tur de är mjuka i kroppen med tanke på att Pärlan bara böjer upp dom när det är dags för dem att bli rena och snygga. Här är det Gry som får sig en omgång, huvudet är alltså under henne...

Stadigt grepp om tutten har Ginger.   

Av barecho - 14 april 2011 08:23

Nummer sex var en tik, så nu står det 3+3....

Ginger fick hon heta, tack för namnförslaget Erika. Hon föddes 08.15 och vägde 354 gram. Hon har haft väldigt lätt att föda fram dom hittills, sex valpar på 2,5 timme är alldeles lagom tycker jag.

Av barecho - 14 april 2011 08:01

...och det är en hanhund. 

 

Giggs heter han och han föddes 07.45, vikten var 364 gram. Med honom kom det även två efterbörder så det var ju bra! Hans egen efterbörd lyckades jag få fast peangen i, så då är det bara en kvar därinne just nu - det känns bra.

Av barecho - 14 april 2011 07:33

Ja, nu står det två lika mellan könen, en till tik föddes 07.25

Hon är minst hittills, 346 gram vägde Gisele som hon döpts till.  

Av barecho - 14 april 2011 07:02

... och det är en tik!

Gry föddes 06.50 och är störst hittills, hon väger 404 gram. Hon började med att bajsa rejält efter att hon kommit ut....

Ingen av valparna har fått med sig efterbörden ut direkt, utan  de har suttit fast ganska så spänt efter att de fötts. En efterbörd har hon dock fått ut själv mellan att valparna fötts. Det är lite tråkigt när efterbörderna inte kommer ut av sig själv - jag har inte heller haft någon möjlighet att fästa peangen i dom. När efterbörderna är kvar så har de flytningar mycket längre och så finns ju alltid risken för att de får livmoderinflammation. Jag tycker dock att de brukar komma ut av sig själv allra oftast, då efter valpningen är avslutad och tiken har fått ett par "huttar". 

Av barecho - 14 april 2011 06:30

Klockan 06.20 föddes nästa valp, också det en hanhund - han är döpt till Gyan och vägde 402 gram. Han är istället väldigt mörk i huvudet, vänster kind är helt brun och bläsen är så smal så den blir det nog inte mycket kvar av.

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards