Kennel Barecho

Alla inlägg den 15 juli 2014

Av barecho - 15 juli 2014 19:22

Ja, det är bra trist och långtråkigt här hemma nu när Jacob och David är i Göteborg på fotbollsturneringen Gothia. Har ju hur mycket tid som helst att göra nytta egentligen, men känner mig bara seg och utan energi och inspiration   . Nåja, det kommer väl tillbaka när de är hemma igen får jag hoppas, imorgon ska jag och handla med Henric och Nathalie så då får jag sällskap en stund iaf   . 


I helgen var jag på utställning i Alfta - jag var bra sugen att anmäla till Tvååker istället, men plånboken fick bestämma och eftersom de hade flerhundsrabatt i Alfta fick det bli det denna gång. Anmälde sju hundar till Alfta - och när det är halva priset från och med tredje hunden - jaaa, då blir det skillnad   . Sedan är ju Alfta som hemmaplan också - hälsingland känns ju som hemma för oss här i trakterna...


Alfta är ju också en otroligt gemytlig utställning - lite gammaldags på nåt sätt, välordnad och med trevlig personal - nog så viktigt tycker jag. Däremot tycker jag nog att domarlistorna skulle kunna vara lite mer intressanta - jaa, då pratar jag ju ifrån mitt perspektiv förstås. Jag ser ju gärna fler nordiska domare, något som inte alls bara denna länsklubb kunde tänka på - nej, generellt tycker jag att våra nordiska domare borde utnyttjas mer. Och då inte bara samma, samma - vi har en hel del domare som dömer väldigt sällan tyvärr!


Något PM har inte dykt upp än i min brevlåda till Alfta - men som jag sagt förut, det är inte om det blir fel eller inte som är viktigt utan vad man gör när det blir fel. Allt ordnades upp på ett bra sätt - jag fick bekräftat snabbt att mina hundar var anmälda och att jag kunde hämta nummerlapparna där så inga problem   .


På lördagen åkte jag tillsammans med två andra Årsunda-tanter/tjejer samt duktiga Alma  - ja, några hundar hade vi med oss också förstås. Två Cesky terriers, en cavalier och så mina tre små apor. Det var bara Tekla och Tyra som skulle ställas ut - men jag kunde ju inte lämna lilla Agda hemma själv med bara en massa långöron. David skulle ju dessutom vara borta en stor del av dagen då han skulle delta på Släktgolfen. 


Affenpinscher gick först i ringen - endast 3 stycken så rasen var färdig typ 9.15 Tekla (Velvet Dandy's Nib) föll inte domaren i smaken denna dag, utan hon fick Excellent utan CK. Däremot Tyra (CH Velvet Dandy's Wishful) är ju riktigt på G just nu - hon tog sitt fjärde BIR i rad   .


Tyra med sin matte och domaren för dagen - Jelena Kruus från Estland.


Sedan var det lång väntan till finalerna - hann ju iaf med att se när Cissi och Gunilla ställde ut. Cissi fick en ny champion, grattis till det! - men det var bara jag som gått till final. Funderade ett tag på att strunta i det - men Tyra är ju så himla rolig att ställa så jag ville verkligen visa henne i gruppen. Superfint väder var det hela dagen så nog gick det att fördriva dagen där utan att det gick någon större nöd på mig   .


Anita Whitmarsh skulle döma grupp 2 - och Tyra showade som vanligt, och fick nu en fjärde plats i grupp 2 - jätteroligt tyckte förstås jag   .


Fem långöron skulle badas och fönas hemma inför utställningen dagen efter och tanken från början var att David skulle bada tre av dem mellan när han kom hem från golfen och innan kvällens middag. Så skulle jag föna de tre han badat plus bada och föna de sista två. MEN, nu ville det sig inte bättre än att David fick el-stötar av vattnet när han badade hundarna - inte så kul förstås!! Vattenpumpen har krångligt lite av och till sedan en dryg vecka - vi har fått slå på den lite då och då, jag har trott att det varit pga att vattnet i brunnen tagit slut eller nåt. Men, det verkar inte ha med det att göra...


Så det var inte så lätt för David att bada dem, han höll förstås också på och försökte leta reda på felet medans klockan gick.... Jag blev lite smått hysterisk när jag fick höra detta i telefon också - kände mig inte direkt sugen att bada några hundar om man fick stötar av vattnet! Det förstod förstås David - så han badade även de två som var tänkt att jag skulle bada - och så fick Jacob stå och passa med att slå på vattenpumpen mellan så inte den stod på när vattnet användes.



Såklart kände sig David stressad av detta och precis när jag kommer hem är han färdig med sista hunden som är Pärlan. Han har henne på trimbordet som vi alltid har när vi fönar dem och om det var för att hon hörde att jag kom hem eller om hon blev rädd för fönen vet jag inte. Men hon kastar sig ner från trimbordet och slår sig så illa att hon blir alldeles yr i huvudet!! Först trodde jag hon gjort illa sig i ett ben - men sedan insåg jag att hon inte kunde stå alls, hon slickade mig i ansiktet men kunde inte koordinera sin kropp. SÅÅÅÅ LIVRÄDD JAG BLEV!!!! Skrek förstås helt hysteriskt, kunde nästan inte ens grina för att jag blev så rädd. I tankarna var jag redan hos veterinären och lät henne somna in - fy sjutton så rädd jag blev och alltid när det händer hundarna något får jag bara upp en massa svarta tanker. Jag skrek bara åt David att nu orkar jag fan inte mer!!!! Det blir ju så att när det händer något jobbigt kommer allt annat jobbigt upp till ytan också... David skrek bara tillbaks  - Tror du jag gör det då!!!! Sån harmonisk familj är vi när det händer såna här saker...Vet inte hur man hanterar sånt i andra familjer men när det gäller barnen och hundarna är min hysteri inte långt borta ska jag säga...


Medans jag försökte lugna ner mig så blev Pärlan precis som vanligt igen - det tog kanske 5-10 minuter, men oerhört långa minuter måste jag säga.... Kollade igenom henne tusen gånger - men hon var precis som vanligt, åt och viftade på svansen och inte halt eller nåt sånt. Hon måste ha blivit så rädd själv eller nåt så hon blev helt yr i huvudet, stackars lilla Pärlingen min   . Hon tyckte nog det var värt det ändå med tanke på allt extra gott och alla extra kramar som hon fick   .


Så till slut blev alla hundar fönade, bilen ompackad och jag fick gå och lägga mig - rätt så trött måste jag säga, jobbigt att bli sådär hysterisk om än för en så kort stund   . David och Jacob kom hem tidigt från middagen på kvällen - redan vid 21.30 var de hemma så vi hann umgås lite. De åkte ju till Göteborg under dagen på söndagen och då hade ju jag redan åkt till Alfta igen. 



Visst är det härligt när man är på väg till en utställning och himlen ser ut såhär? Tyvärr höll det ju inte i sig hela dagen, men det visste jag ju inte då...


Emelie och Agnetha hade lovat hjälpa mig in med all packning och hundar, och mycket riktigt stod de på parkeringen när jag körde in - redo för att hugga i med allt jag hade med mig   . Vi hade 27 hundar före oss i ringen så behövde inte vara där så jättetidigt - skönt förstås. 


Dock var det Paco (Barecho Play Now Pay Later) som det var dags för på en gång när ESS började då valparna var flyttade till en annan ring.

 
Fina, fina Paco   . Excellent och en tredje plats i juniorklassen blev det för honom denna dag..... 


Championklassen vanns av Baros (CH Night Wish Darrem Canis) med Winston (CH Barecho Most Wanted) på platsen bakom, båda med CK förstås. I bästa hane blev Baros etta och Winston trea   .


Pasta (Barecho Party In My Head) vann tikarnas juniorklass med CK och i championklass tikar hade vi med Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion) och hennes dotter Gizza (CH Barecho Glint Of Gold). De blev placerade som tvåa resp trea i championklassen, båda med CK. Pärlan blev sedan trea bästa tik, medan Pasta och Gizza blev oplacerade. 


En uppfödargrupp hade vi också - från fyra olika kombinationer och med hundar från 9 mån och till snart 8 år :-) Det var Paco, Winston, Pärlan och Gizza vi hade i gruppen :-) Enda grupp i rasen så där blev vi BIR och fick HP.



BIM CH High Score Come Catch Me & BIR CH Night Wish Darrem Canis


Ja, som ni ser var det Baros som gick segrande ur striden denna dag   .


Inte fullt lika lång väntan på finalerna denna dag - men däremot betydligt sämre väder :-( Rejäla regnskurar som gjorde att tält och det mesta av det andra sakerna jag hade med blev blött... Inte kul att behöva sätta upp tält när man kommer hem på kvällen - men, när det är dyngsurt har man inte mycket val.


Domaren från Estland placerade inte Baros i gruppen - men däremot blev vår uppfödargrupp BIS-4 för Göran Bodegård   . Tror det var 12-15 grupper med i finalen så det var roligt!


Emelie och Agnetha stannade och hjälpte mig in i bilen med allt - så otroligt glad och tacksam över att ha så fina vänner som dem   . Något gott måste jag har gjort i mitt förra liv för att förtjäna att få såna vänner/valpköpare som dem .... En riktigt fin present fick jag av dem också innan jag åkte hemåt - jag som är den blödigaste människan av alla kunde knappt hålla mig från att börja gråta så rörd blev jag över att de är så himla snälla mot mig och ställer upp på ett sätt som inte många andra gör. Några till såna vänner har jag - men det är inte många. De flesta är bara vänner när det passar dem - sedan när de inte behöver mig så är jag knappt ens värd att säga hej till.... Men, som sagt - bättre med få äkta vänner än många som är falska.  


Vad det gäller vattnet här hemma så var det ut en elektriker igår och kollade allting. Han hittade inget fel utan tyckte bara att det var jättekonstigt det som hänt. Han försäkrade mig dock om att jag inte skulle dö om jag duschade eller badade hundarna så jag får väl tro honom.... Överlevde duschen idag iaf   .


Som sagt, himla trist att vara själv - men jag livar upp mig när Jacob spelar match. Igår vann de första matchen och idag blev det 1-1, de gjorde ett mål i sista sekunden - men det var tydligen offside. Den som uppfann offside måste väl ha varit världens största tråkmåns?? Nä, spelar ingen roll hur många som försöker förklara det för mig - det är nåt typ som att om han passade den, som inte passade den som sprang förbi den så....osv...osv.... Hur trist som helst och vem orkar bry sig liksom!! Nä, fram för lite roligare fotboll - bort med offside, det är mitt förslag   .

 
Dagens match kunde jag iaf följa live på datorn. Superbra tycker jag - verkligen spännande var det och jag kunde se riktigt bra, även om det förstås inte var som när man ser fotboll annars på TV. Hundarna såg lite undrande på mig bara när jag helt plötsligt skrek till vid datorn när de gjorde mål....hehe....


Funderar ju igen varför inte finalerna från SKK:s utställningar skulle kunna filmas på detta sätt också? Visst, jag fick betala för att se denna match - men ingen större summa så det skulle jag nog gärna göra för att kunna följa finaler på de större utställningarna   .



Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards