Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 21 januari 2015

Barecho 25 år med ESS, del 12 - sista delen

Av barecho - 21 januari 2015 09:16

Dags att börja om igen med alfabetet, nu för den fjärde gången... Kan säga att fantasin inte börjat tryta än vad det gäller att döpa valpar. Det är verkligen en rolig syssla tycker jag och de kullar vi väntar just nu ska döpas på R (ESS), H (Cocker) och B (Affen) - lovar att jag redan nu har några bra namn på gång   !


Så vår fjärde A-kull föddes alltså i slutet av september 2009.

 
Far till den kullen blev MultiCH MultiWinner Sieger's Pool Position "Tabasco" (CH Trollängens Cross Country - CH Sieger's Wagtail) Tabasco är ett barnbarn till vår egen Fritz (CH Barecho Fun For The Future). Mor till valparna var Diva & Lleyton-dottern Grynet (Barecho Beyond Belief).

 
AUCH Barecho Aim To Fame "Ice" (CH Sieger's Pool Position - Barecho Beyond Belief) såldes till Australien där han tyvärr inte blivit utställd så mycket, men trots det haft en del vinster. 

 
Brodern Barecho Able To Win "Moltas" (CH Sieger's Pool Position - Barecho Beyond Belief) såldes till en mycket utställningsintresserad tjej som valp. Dock svalnade intresset snabbt där och vi fick tillbaka honom innan han var ett år gammal. David var hemma när Moltas lämnades tillbaka och tjejen som hade honom bara lämnade honom, helt oberörd såg hon ut att vara - bara vände på klacken och gick som att hon lämnat tillbaks en tröja som inte passade. Sånt gör mig otroligt arg och besviken. Det kan absolut hända saker som gör att hundar måste omplaceras - men när människor är helt okänsliga, ja - det klarar jag bara inte. Så det var nog bäst för alla att jag inte var hemma när hon kom hit... Lyckligtvis hamnade Moltas till slut hos en familj där han har det superbra, där han blir älskad för den han är - precis som det ska vara   .


I nästa kull föddes hela 11 valpar, en valp var dödfödd så 10 stycken hade vi kvar att glädjas åt   .

 
Barecho Beats Believing "Ditte" (CH Winton Man On The Moon - CH Trollängens My Carnation) var tiken vi behöll själva, hon placerades sedan ut hos en fodervärd. Hon fick dock aldrig några valpar hos oss.

 
Barecho Blaze of Glory "Blaze" (CH Winton Man On The Moon - CH Trollängens My Carnation) fick en kull valpar hos kennel Lord Danny's.

 
Tiken Barecho Billion Dollar Baby "Dolly" (CH Winton Man On The Moon - CH Trollängens My Carnation) har också fått en kull valpar, hos kennel Pediculus i Norge.

Vi sålde en av tikvalparna till Italien, namnet på henne var Barecho Big Girls Don't Cry "Blenda" - jag tror hon har fått valpar hos sina ägare där, tyvärr har jag inte haft någon kontakt med dem på länge.


Som jag skrivit om tidigare sålde vi en svart/vit tik till Tjeckien flera år tidigare, tiken var CH Barecho Just My Style "Jasmina". När jag såg Jasmina på WDS i Polen imponerade hon stort på mig och jag bokade därför en valp efter henne i någon kommande kull. Så i början av 2010 fick jag ett mail från Jasminas ägare där hon berättade att Jasmina hade sin sista kull, parad med engelska hanen Calvdale Point Of Law.

 
Calvdale Point Of Law Sh CM "James" (Calvdale Blak To The Future - Calvdale Question Of Fact)


När jag såg korten på valparna sa jag direkt att jag var intresserad av en svart/vit hane som tilltalade mig mycket och som påminde en hel del om de "gamla" svart/vita jag hade haft, t.ex Caesar (CH Barecho Ambitious Agent) och Pamela (Barecho Artful Attraction).

 
Detta var det foto jag såg när jag bestämde mig...

 
Det är förstås C.I.E SEU(u)CH NOUCH Night Wish Darrem Canis "Baros" (Calvdale Point Of Law - CH Barecho Just My Style) jag pratar om   . Han har vunnit väldigt mycket och har "trots" sin färg blivit vinstrikaste ESS-hanhund i Sverige 2012, 2013 och 2014! 2012 blev han dessutom totalvinnare, dvs. årets utställningsspringer i Sverige! Jag skriver trots sin färg, för det är väldigt svårt idag att vinna med en svart/vit springer. För rasspecialister är det oftast inga problem, de ser typen ändå - men tyvärr måste jag säga verkar det vara så att vissa domare helt enkelt inte kan se att en svart/vit är bra. Nu ska det väl sägas att många svart/vita är av dålig kvalitet, men det har vi brun/vita som är också och jag kan inte se att de döms lika strängt. En svart/vit kan aldrig se likadan ut som en brun/vit, de ger ett annat intryck. De som verkligen vill visa hur okunniga de är säger att de svart/vita är extrema - eller av modern typ osv.... Såklart är det helt fel   .

 
Titta här bara på den vackra tiken GBSHCH Cleavehill Bewitched (Cleavehill Yorkshire Trail - Cleavehill Nellie Mozer), uppfödd av legendariska Mrs Jean Taylor. Hon är väldigt klassiskt engelsk skull jag säga - även om jag nu inte alls gillar ordet klassisk egentligen... Det kan vara nog så missvisande då det förstås även i England finns och har funnit flera olika typer.

 
Baros har också lämnat många fina och trevliga avkommor vilket förstås är mer viktigt än hundens egna meriter   . I höstas flyttade han till en fodervärd där han bor ihop med Twiggy, som också är en fodervärdshund.


Som för många andra uppfödare var det också så för oss att vi trodde det vi hade skulle finnas för alltid. Men på några generationer kan man ha förlorat något väsentligt. Jag tänkte ofta att om jag ändå hade haft någon som Caesar (CH Barecho Ambitious Agent) att para med och till slut kom jag att tänka på en av hans söner som bodde här i Årsunda, nämligen Benny (Barecho Black Is Black). Han var då 11 år gammal, inte röntgad, inte ögonlyst och hade aldrig gått i avel. Ägarna var bussiga och lät mig ta med honom först och främst för att kolla hur sperman såg ut. Inga problem där, det simmades på för fullt   . Nästa steg var HD-röntgen, man tänker ju att en så gammal hund skulle kunna ha sämre höfter, med pålagringar t.ex Men icke, stort A blev det som resultat! Samma på ögonlysningen, inte en anmärkning trots sin höga ålder. En 11-årig hund som visar såna hälso-resultat samt som varit frisk och pigg i hela sitt liv - vem kan passa bättre att gå i avel än en sådan hane? Så parning blev det, han var lite fundersam till en början - men till slut förstod han vad han skulle göra   . Två parningar fick vi till med fodervärdstiken Mandy (CH Barecho Worth Waitin' For). 

 
Barecho Color Me Black "Linn" (Barecho Black Is Black - CH Barecho Worth Waitin' For) sparade vi själva hos en fodervärd. Linn har fått en kull valpar här hos oss. En syster i Norge har fått en kull valpar där också, nämligen Ronja (Barecho Catch and Release).

Dags då för Kylies (CH Wongan Romanza At Barecho) fjärde och sista kull. Vi har aldrig tagit mer än fyra kullar på våra tikar - trots att de lämnat otroligt fina avkommor. En tik finns ju inte till bara för att föda valpar hos en uppfödare, de finns ju till mest av allt för sin egen skull och ska ha ett bra och värdefullt liv - ett liv som är fyllt av annat än att ta hand om valpar och vara dräktig. Det är min uppfattning, andra tycker annorlunda och det är upp till dem - jag dömer dem inte, vill bara inte utsätta mina tikar för det   . Så som sagt Kylies sista kull.... Jag var otroligt nöjd med de kullar hon haft tidigare, de påminde alla om Kylie - men var ändå olika, inte så konstigt då hon parats med tre rätt så obesläktade hanhundar. Första kullen var efter vår egen Fritz (CH Barecho Fun For The Future) och den kullen var kanske typmässigt den jag tyckte bäst om. Valet gick därför denna gång till ett barnbarn till Fritz - ovan nämnda CH Sieger's Pool Position. 

 
Endast en tik föddes i kullen, SEU(u)CH NOUCH EECH SEV-11 EEW-13 Barecho Devil Wears Prada "Miranda" (CH Sieger's Pool Position - CH Wongan Romanza At Barecho). Hanhundsägarna önskade en parningsvalp men eftersom det bara blev en tik i kullen var de bussiga nog att låta Miranda bo kvar hos mig mot att de skulle få ta en kull på henne. Så en kull har Miranda haft än så länge hos oss och en kull hos kennel Siegers. Mirandas nästa kull hos oss planerar vi nu till våren. 

 
Mirandas huvud, ögon och uttryck är bara så fint - jag älskar detta fotot, kan titta på det hur länge som helst   .


SEU(u)CH Barecho Deal Or No Deal "Diezel" (CH Sieger's Pool Position - CH Wongan Romanza At Barecho) sattes ut hos en fodervärd, men har nu skrivits över på fodervärden. Diezel har blivit far till en kull valpar hos kennel Windcraft.

 
En annan av bröderna flyttade till Italien: C.I.E Barecho Don't Overdo It "Davis" (CH Sieger's Pool Position - CH Wongan Romanza At Barecho). På fotot blir han BIG-3 på en internationell utställning. Han har också blivit far till flertalet kullar i Italien. 


 
I kullen efter föddes Barecho Either With Or Without You "Enya" (CH Stardom Soul Player - CH Barecho High Hopes). Hon har i dagsläget två cert, med förhoppningar om det tredje förstås   . Enya har haft en kull valpar hos sin fodervärd på kennel Windcraft, hon är nu parad och väntar förhoppningsvis valpar med vår egen Baros (CH Night Wish Darrem Canis) - denna kull blir alltså Enyas första kull hos oss.


Att Claudia (CH Barecho Quest For Success) hade resultat B-C på höfterna har förstås varit en stor sorg... Inte bara för att hon är otroligt vacker, hon är också en mycket sympatisk och lätt hund att leva med. En väldigt bra representant för rasen tycker jag. Så att vi skulle para henne bestämde vi tidigt, men svårt att välja hane förstås. Måste vara någon där det kändes stabilt i stamtavlan vad det gällde HD. Vi valde till slut vår egen Messi (CH Barecho Zuper Playmaker), han har själv A höfter och tre av hans syskon var röntgade fria. Messis egen far hade också allra bästa resultat man kunde få på HD-röntgen i England. Och vad det gällde höftlederna var det inga problem med valparna.... däremot drabbades tre av de fem valparna av en autoimmun sjukdom. Så några fler valpar blev det inte efter Claudia och förstås har ingen av valparna i denna kull gått vidare i avel. Väldigt trist förstås, men inget man som uppfödare "rår för" på nåt sätt - det enda man kan göra är att ta lärdom av det och försöka undvika att göra om samma misstag i fortsättningen. 

 
Tiken Barecho Freaking Success "Fame" (CH Barecho Zuper Playmaker - CH Barecho Quest For Success) behöll vi till en början, men när även hon drabbats gav vi bort henne till en familj som tagit hand om en hanhund från oss som omplaceringshund. Där har hon det jättebra vilket förstås känns bra.

 
Hanhunden Barecho Following Star "Brian" (CH Barecho Zuper Playmaker - CH Wongan Romanza At Barecho) var tyvärr den som drabbades hårdast av detta, han finns tyvärr inte kvar i livet längre   .


Pärlans (CH Barecho Poetry In Motion) första kull hos oss, hon hade ju haft en kull hos kennel Winton i Norge före, föddes i april 2011. Fritz-sonen CH Goldmoore's Gold Dreamer "Sammy" är far till den kullen. Sammy har varit en otroligt bra avelshund, han har lämnat bra avkommor med i stort sett alla tikar - inte bara exteriört utan även temperamentsmässigt.

 
C.I.E NORDUCH NORDV-10 Goldmoore's Gold Dreamer (CH Barecho Fun For The Future - CH Goldmoore's Angle Reynolds)

 

 
Hanhunden Barecho Gold In Motion "Greven" (CH Goldmoore's Gold In Motion - CH Barecho Poetry In Motion) hade otroliga rörelser, han fick också flertalet cert som junior innan vi röntgade honom med resultat C vilket gjorde att vi fick placera om även honom...


 
Brodern Barecho Gold Fever at Peasblossom "Luca" (CH Goldmoore's Gold Dreamer - CH Barecho Poetry In Motion) flyttade till England där han vunnit ett Res-CC. Han har också blivit Belgisk vinnare. 


    
En annan framgångsrik bror är DTCH DTJCH Barecho Golden Boy "Lincoln" (CH Goldmoore's Gold Dreamer - CH Barecho Poetry In Motion). Han har också blivit far till några valpkullar i Tyskland där han bor.


 
Tiken EEJCH Barecho Gingerbread Cookie "Minnie" (CH Goldmoore's Gold Dreamer - CH Barecho Poetry In Motion) bor i Finland, där väntar hon just nu sin första kull. 


 
I en kull med så många bra individer är vi förstås mycket glada att vi behöll en tik själva. Den tiken är den mycket framgångsrika C.I.E NORDUCH FIUCH EUW-13 FIV-13 WW-14 Barecho Glint Of Gold "Gizza" (CH Goldmoore's Gold Dreamer - CH Barecho Poetry In Motion). Gizza har trots sin relativt unga ålder vunnit väldigt mycket, och då ska man ändå tänka på att hon nästan alltid tävlar mot Claudia... Hon har blivit bästa tik både på EDS samt på WDS -  något vi förstås är mycket stolta över. Nu planerar vi för hennes första kull hos oss, förhoppningsvis föds den till sommaren   .


 
Baros första kull hos oss föddes december 2012 och den som gått vidare i avel ur den kullen är hanen Barecho Head Line "Arez" (CH Night Wish Darrem Canis - Barecho Unchained Melody). Han är far till en kull valpar i Norge - valparna är fortfarande unga men flera ser lovande ut   .


Som sagt var det en stor sorg för oss att vi inte kunde ta några fler kullar efter vår Claudia och att vi inte heller kunde använda den tik vi behållit i kullen efter henne. Vi åkte därför över till England för att titta på Claudias syster Hollys (GBSHCH Barecho Qualified To Show with Peasblossom) valpar som hon hade efter hanhunden GBSHCH Dexbenella It's About Time "Mac".

 
GBSHCH Dexbenella It's About Time "Mac" (CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom - CH Trimere Total Devotion to Dexbenella) Mac är efter två av mina favoritspringers så det kändes ju verkligen intressant!
 
Här är foto på Macs otroligt fina mamma: GBSHCH Trimere Total Devotion to Dexbenella (CH Mompesson Royal Destiny - CH Trimere Time And Again)

 

 
Tiken NORDJV-12 EEJW-13 Peasblossom Kashmir "Twiggy" (CH Dexbenella It's About Time - CH Barecho Qualified To Show with Peasblossom) var den vi valde att ta hem till oss. Hon har haft en kull valpar hos oss och till sensommaren planerar vi hennes andra kull. 

 
Vi blev också väldigt förtjusta i en hanvalp när vi tittade på kullen så vi hade också med oss Peasblossom Knock Out "Wayne" (CH Dexbenella It's About Time - CH Barecho Qualified To Show with Peasblossom) hem. Vi delägde honom till en början, men han har nu skrivits över helt på sin delägare. 


 
Barecho Indian Summer "Icarus" (CH Night Wish Darrem Canis - CH Barecho Flying Vision) bor i Spanien och har där haft en hel del framgånger, han har också blivit far till en valpkull där. 


 
I Mirandas första kull behöll vi hanhunden SEJV-13 Barecho Kissing A Fool "Floyd" (CH Night Wish Darrem Canis - CH Barecho Devil Wears Prada). Han har vunnit en hel del som junior och unghund. Vi placerade ut honom i höstas mycket för att han var en så mjuk hane att han inte tog för sig alls i en sån stor flock som vi har. Och det är ju trots allt så, vissa hundar trivs bättre själva eller i mindre flock - medan andra stortrivs i ett större gäng som vi har här hemma. Han har det iaf mycket bra nu och hans självförtroende verkar växa mer och mer   .

 
Vi behöll en syster i den kullen också, Barecho Kiss From A Rose "Tindra" (CH Night Wish Darrem Canis - CH Barecho Devil Wears Prada) hos en fodervärd. Dock fungerade hon inte så bra där varför vi lite senare sålde henne till en tidigare valpköpare åt oss i Tyskland. Där verkar allt fungera bra och Tindra har även ställts ut lite med bra resultat. 


I kullen vi hade därefter sparade vi en tik hos en fodervärd, Barecho Liberty Belle "Shakira". Hon hade oturen att bli tjuvparad på sitt hunddagis när hon var endast 7 månader gammal.... Fodervärden valde att behålla valparna så när hon var 9 månader gammal var hon mamma till, om jag minns det rätt, 8 stycken blandras-valpar där fadern visade sig vara en Rottweiler. Hemskt förstås och det gör verkligen ont i hjärtat att tänka att en så ung tik ska behöva utstå något sånt. Shakira verkar ha skött valparna bra och ska nu vara helt återställd, så möjligtvis tar vi en kull valpar på henne så småningom. 


Systern Barecho Let It Shine "Madicken" (Goyas Phoenix - Barecho Color Me Black) har jag haft nöjet att få träffa på några utställningar. Hon är verkligen en levnadsglad tjej, precis så som en springer ska vara!

 
GBSHCH Peasblossom Jester "Rafferty" (CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom - Peasblossom Embrace) fick vi låna hem ett halvår ungefär för att i första hand para vår tik Pärlan med honom. Vi ställde också ut honom under den tiden förstås och han fick flertal cert här i Sverige innan han åkte tillbaka till England där han ganska så snabbt blev GBSHCH, något som förstås är betydligt svårare att bli än SEU(u)CH. Inte bara för att konkurrensen är hårdare där - utan också för att samtliga hundar som redan är champions också tävlar om certen. 


Sedan tror jag de flesta av er vet historian bakom den kullen mellan Rafferty och Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion). Men tar det i korta drag här iaf... Pärlan började löpa tidigare än beräknat varför Pärlans kull alltså föddes en vecka för tidigt för gällande regler. Hon hade ju fött en kull 2011-04-14 och fick sedan nästa 2012-03-12, denna kull föddes 2013-03-05 och fick enligt reglerna inte födas förrän 2013-03-12 - en vecka senare. Pärlan har aldrig ens parats på två löp på rad utan haft ca 1 år mellan kullarna vilket är brukligt. När vi förstod att kullen skulle kunna födas "för tidigt" blev vi uppmanade av så många att ljuga, säga att det var en tjuvparning - eller skriva ett annat födelsedatum. Men det kändes inte rätt.... Kalla mig gärna naiv, men jag trodde att man skulle kunna vara ärlig och säga som det var - för ingen kan ju på fullt allvar tro att Pärlan själv skulle lida så hemskt av att föda valparna en vecka tidigare? Inte skulle väl det ev. lidandet ha blivit mindre av att det varit en tjuvparning heller? För det sorgligaste i sammanhanget är att om vi ljugit och sagt det var en tjuvparning hade vi inte fått något straff alls - nu var jag ärlig och för det fick vi straffet 1 års registreringsförbud. Jag som fött upp i nästan 30 år, aldrig haft ett klagomål ens från en missnöjd valpköpare till SKK, aldrig haft en anmärkning när vi haft kennelkonsulenter på besök. Att säga det kändes hårt och orättvist är milt sagt... Att bli så sviken av de jag trodde stod på min sida, ja det förlåter jag aldrig. Men längtan efter att ha valpar igen är trots allt större än den sorg vi upplevt under det år som gått och att vi nu väntar tre kullar är något jag gläds åt oerhört mycket.


Några kullar hann vi trots allt få innan reg. förbudet trädde i kraft. 

 
Vi behöll en tik hos en fodervärd i kullen som föddes i juli-2013. Jag har tyvärr inget bra kort på henne där hon är själv, men hon står som tredje hund i denna uppfödargrupp från oss. Namnet på tiken är Barecho Need I Say More "Nellie" (CH Barecho Quite A Flyer - Barecho Unchained Melody). Hon har haft dåligt med päls så vi hoppas det ska komma igång nu till i år så kanske hon kommer ut på lite fler utställningar så småningom.



Två kullar hade vi födda med en dryg veckas mellanrum hösten 2013, totalt var det 14 valpar och av dessa endast en hanhund. Visst önskar man sig oftast tikar, men liiiite jämnare fördelning hade varit bra. Men men måste ju erkänna att det hade varit betydligt värre om det varit 13 hanar och 1 tik   .

 
Tiken Barecho Odd Molly at Peasblossom "Bessie" (CH Winton The Winner Takes It All - CH Barecho Zimply Made For Me) är förstås fortfarande väldigt ung, men hon har som valp vunnit en hel del i England där hon bor hos kennel Peasblossom. 


 
Den enda hanhunden i dessa kullar är förstås vår egen JWW-14 FIJV-14 Barecho Play Now Pay Later "Paco" (CH Linmoor Zimply Zalient - CH Barecho Fly Me To The Moon). En mycket lovande hanhund som jag är mer än nöjd med. Denna kombination som han är ett resultat av är en kombination jag planerat under många år men inte lyckats få till förrän nu. För mig kompletterar föräldrarna varandra väldigt bra, båda har också lämnat en hel del fina avkommor i tidigare kullar. Så jag hade stora förväntningar på denna kull och än så länge har de infriats i allra största grad   .


 
Systern JEUW-14 SEJV-14 Barecho Party In My Head "Pasta" (CH Linmoor Zimply Zalient - CH Barecho Fly Me To The Moon) är minst lika bra som sin bror. Både Paco och Pasta har vunnit mycket trots att de bara är knappt 1,5 år gamla, utställningen vi var på sist (My Dog SKK Int.) stod de BIR & BIM på. Att jag "fått" dessa två är verkligen något som hjälpt mig att trots det som hänt, känna en vilja att fortsätta . 


Vår enda kull som föddes 2014 var kullen efter Baros och Twiggy. 
 
I den kullen är det hittills mest Barecho Quick Access "Heilo" (CH Night Wish Darrem Canis - Peasblossom Kashmir) som ställts ut. Han har fina resultat från valpklassen. Heilo har utvecklats mycket positivt på slutet så förhoppningsvis kommer han också på några utställningar under 2015. 


Såååå det var vad som hänt avelsmässigt hos oss under de 25 år som vi fött upp ESS. Mycket har förstås hänt under dessa år, både positiva saker och negativa saker. Precis som det är i livet - upp- och nedgångar. Det gäller att ta sig upp när det går tungt vilket ibland kan vara lättare sagt än gjort. När man då får stöd av uppfödarkollegor så är det något som betyder mycket och det måste jag säga att vi fått av de allra flesta de gånger vi drabbats av motgångar. För det är ju trots allt så att vi som är uppfödare inom samma ras har samma vilja om rasens bästa även om vi förstås har egna tankar och idéer om vad som är bra och inte. Vi måste lära oss att lita på varandra, även om uppfödarkollegor gör saker som vi aldrig skulle göra själva - var inte så dömande då, utan tänk att det är den uppfödarens ansvar. Ingen ras går omkull för en misslyckad kull - däremot kommer rasen aldrig att kunna gå framåt och vi inte samarbetar och vågar vara ärliga mot varandra. Ordspråket "Ty det angår också dig när det brinner i grannens vägg" tycker jag passar bra in när man tänker på hunduppfödning. Om någon uppfödarkollega drabbas av något så drabbar det även dig i slutändan när vi har samma ras och jobbar mot samma mål - så stötta varandra istället för att stjälpa varandra!


Vad är det då som gör att vissa uppfödare blir mer framgångsrika än andra? Ja, det finns tyvärr inte någon enkel genväg. Som inom allt annat är det hårt jobb som gäller och att man faktiskt måste prioritera bort en hel del annat för att kunna fokusera på hundarna och hunduppfödningen. En viss fingertoppskänsla bör man ha - men också massor av kunskap. Kunskap om anatomi, rasens ursprung och standard och en förmåga att se kritiskt även på sitt eget hundmaterial.


Det är förstås så mycket enklare att föda upp om man bara ska fokusera på en sak. Om man bara vill föda upp hundar som är bra exteriört är det inte så svårt, inte heller om man bara fokuserar på höfter eller något annat hälsomässigt. Samma sak med temperament - vill man bara ha hundar som är på ett speciellt sätt så kan man få det på ganska få generationer. Men så vill vi förstås inte ha det och det är ju däri själva tjusningen ligger i att föda upp hundar. Ingen hund är perfekt i alla avseenden, ingen hund bär på 100 % friska gener. Nej, att försöka få till den kombination där resultatet blir hundar som är så bra mentalt som möjligt, så nära standarden som möjligt exteriört & funktionsmässigt och så sunda & friska som möjligt - ja det är den stora utmaningen. Och att sitta och fundera ut dessa kombinationer i huvudet - jaa bara av att tänka på det nu gör att jag har ett stort leende på läpparna. För det är just det som gör att jag orkar med allt annat som har med hunduppfödning att göra och att jag inte kan tänka mig ett liv utan det...     .

 
 
Ingen bild

Pernilla Andersson

22 januari 2015 19:53

Tack för den underbara läsningen det varit om er kennels historia :-) !! Om era fantastiska hundar, om glädje, men också om besvikelser och sorger! Jag tycker att det är otroligt starkt av dig att skriva om ALLT, både bra och dåliga saker! På Stora Stockholm fick jag äntligen chansen att se flera av era hundar ordentligt, då jag själv inte ställde ut plus att golden och springer hade ringarna i närheten av varandra. Jag vill inte låtsas att jag kan ESS, men jäklar...Paco och Pasta, mums! Clådan, finns ingen som henne! Och Gizza! Miranda! Pärlan! Ojojoj...Jag bugar och bockar till er; ett fantastiskt arbete!! Jag önskar er ett fortsatt bra 2015, på alla plan :-)!! Lycka till med kommande valpkullarna! Jag kanske dyker upp igen vid ringside på någon kommande utställning...;-) Ha det så jättegott! Pernilla

barecho

23 mars 2015 08:29

Tusen tack för dina snälla ord :)

 
Ingen bild

Susanne

23 januari 2015 15:59

Tack för trevlig läsning! Jag har inte rasen men tycker att du skriver så bra! Ska nog gå fram till ESS-ringen på nån utställning så jag får se dina fina hundar i verkligheten! Lycka till med alla valpar!

barecho

23 januari 2015 17:53

Tack :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards