Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 2 juni 2015

Om vädret alltid vore...

Av barecho - 2 juni 2015 20:21

.. som det var när vi var i England i april, ja då skulle vi inte tveka att flytta dit istället för till Spanien   . Både David och jag trivs så bra där - det här mysiga lite gammaldags ihop med modernt. Jag tror faktiskt vi skulle trivas riktigt bra där - om det nu inte var för att det regnar för det mesta där... Men som sagt, när vi var där senast bjöd landet verkligen på solsken och härligt väder   .


När vi körde ur tåget som tog oss genom tunneln Calais-Folkestone körde vi som vanligt direkt till Jacky och Dave, det tar ju bara ca 10 minuter till dem därifrån. Denna gång fick vår GPS för sig att vi skulle åka en helt annan vän - men det märks nu att vi börjar bli vana att köra denna väg, för vi visste ju hur vi skulle köra så GPS:en fick skrika på bäst hon ville om att vi skulle vända och göra U-svängar och allt möjligt...


 
När vi kommer till Blind Lane då vet vi att vi snart är framme :-) Varför den heter Blind Lane förstår man ju - ingen ser ju nånting på den här vägen som är så trång...


Vi hade som vanligt jättetrevligt där - och god mat fick vi också som precis som det brukar vara. Sängen kändes som vanligt - förutom att Paco "kryddade" den med lite kiss strax innan vi skulle lägga oss... Det värsta är inte att han gör så - utan det värsta är att han ser helt förvånad ut när jag blir arg på honom!! David skulle gå ner och försöka förklara för Jacky vad som hade hänt - men nja, även om vi nästan alltid förstår varandra så brast språkkunskaperna där, för vad heter täcke typ??


Vi känner oss lite som hemma där, och jag tror Clådan kände igen sig också  - hon har ju varit där ett antal gånger nu. Om Seamus, Holly, Bessie och Rafferty kände igen oss eller inte är oklart - de var som vanligt helt överlyckliga och halvgalna, men så är de nog åt de flesta som kommer får jag en känsla av. Men såklart, så härligt att träffa dom igen - och extra känslosamt att få krama om Seamus - bara några dagar efter att vi fått ta farväl av hans mamma   .


Vi anlände till Jacky och Dave på fredagsförmiddagen - och åkte sedan på lördagmorgon upp till Coventry där jag skulle döma på utställningen United Spaniel. Det var en utställning dagen efter i Wales och när vi såg den bestämde vi oss för att köra över och ta med Clådan och Paco för att ställa ut dem. Vi fick lite tips om var vi kunde bo sedan natten mellan då jag dömde och dagen vi skulle ställa ut.


Det var första gången för både mig och David att åka till Wales så det kändes extra roligt. Vi fick tag i ett boende mellan de båda orterna - i utkanten av ett samhälle som hette Ross on Wye. 


 
David var väl lite inne på att vi skulle bo på ett vanligt hotell nånstans. Men jag var mer sugen på att bo på landet - på ett äkta engelskt bed and breakfast, och förstås blev det som jag ville   . Thatch Close Farm B&B hette detta ställe - supermysigt var det och precis så som jag ville ha det :-) Ett äldre par som ägde det och så jobbade kvinnans syster där - de var alla så otroligt gulliga och måna om att allt skulle vara bra. 

 

 
Direkt när vi kom dit blev vi visade till trädgården där det bjöds på kaffe till David och te till mig - med en liten kaka till. Deras två hundar följde med oss - och tja, vad ska man säga - den här gamla kloka hunden (blandning av Border Collie och ESS) visste precis vilken han skulle tigga hos....

 

 
Otrolig utsikt var det kring det stället - man kunde bara stå och titta och njuta av det...

 

 
... men man får tydligen inte titta alltför noga, den här kossan såg inte alltför imponerad ut över att vi fotade och tittade in i deras kohage. 

 

 
De serverade tyvärr ingen kvällsmat så vi fick åka in till Llangrove som den lilla byn hette som låg närmast. Vi hittade en äkta klassisk engelsk pub där - och David kunde knappt dölja sin förtjusning. Han ville så gärna att någon skulle komma och prata med honom - men det gjorde ingen. Mysigt ändå med såna här pubar - det satt något yngre par där med en bebis (och den såg inte ut att må det minsta illa av det...). Lite olika åldrar och någon man kunde tänka sig var lite byfåne. Det här med pubar gillar vi båda starkt - så nu har vi beställt en pubrunda ihop med Jacky och Dave till vi kommer nästa gång!

 

 
Som det hundvänliga land England är fanns förstås en vattenskål till hunden utanför dörren in till puben. Vi förklarade för Paco att han tyvärr inte var välkommen in dit, bäst att han stannade utanför tror jag..

 

 
Engelsk frukost förstås på morgonen innan vi åkte mot utställningen. Gott var det - men inte lika gott som den vi brukar få hos Jacky och Dave... Korvarna äter jag förstås inte - de ser ytterst suspekta ut i England tycker jag... Tänker inte skriva vad de liknar heller, usch....

 

Vägen till utställningen var helt magisk - jag förstår inte varför vi inte stannade och tog foton. Wales är otroligt vackert - men skyltarna var på något helt ologiskt språk, vi vrickade tungan i försök att uttala det som stod på dem... Men vi kände båda att till Wales skulle vi verkligen vilja åka igen. 

 

Utställningen arrangerades av Engelska Springer Spaniel-klubben i Wales så detta var en utställning endast för ESS. Om jag minns rätt var det ca 90 anmälda och utställningen hölls i någon form av sporthall. Den var helt okej - men trot eller ej, lite för stor nästan. Alla satt så långt ifrån varandra så det blev inte så gemytligt som det kan bli annars.

 

 
Domaren för dagen hette Mrs Marion Morgan.

 

 
Paco (Barecho Play Now Pay Later) vann klassen Yearling (som är som vår unghundsklass) ungefär. Han fick denna kritik av domaren: "Super l/w dog with  a very pleasing head and gentle expression, good neck into shoulders, straight in front, well ribbed,  good bend of hock, Well presented, moved steadily. "

 

 
Rafferty (CH Peasblossom Jester) som var hos oss för några år sedan. Rafferty vann Open dog och blev också bästa hanhund med ännu ett CC! För tillfället är han vinstrikaste ESS i England - otroligt roligt tycker förstås vi och hoppas det håller i sig året ut!

 

 
Hanhundsvinnarna: Bästa hanhund CC CH Peasblossom Jester, tvåa bästa hanhund Res-CC Melverly Buona Notte och bästa hanvalpen Calvdale Costa.

 

 
Bessie (Barecho Odd Molly at Peasblossom) vann samma klass som Paco, men för tikarna då förstås. Hennes kritik kommer här: "Lovely bitch looking a picture stood. Pleasing head, good reach of neck complimented by nice lay back of shoulder and return of upper arm. Nicely bodied with good spring of rib, good width of thigh and well angled in rear. Moved soundly behind."

 

 
Clådan (CH Barecho Quest For Success) var anmäld i Open eftersom det är där alla champions måste gå. Sju stycken var det i klassen och hon fick VHC - dvs. hon placerades på femte plats. 

 

 
Foto på vinnarna. Bästa veteran CH Peasblossom Chance, BIR CH Peasblossom Jester, BIM Beaters Bedazzled och BIR-valp Calvdale Costa. 

 

Något som var extra roligt för oss var förstås att det gick så bra för flera av Seamus (CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom JW) barn. Både bästa veteran och BIR-vinnaren är efter Seamus - men även vinnaren av den stora klassen Limit var en son till Seamus. 

 

Efter utställningen åkte vi tillbaka till Jacky och Dave för att sova där en natt till - jag tycker alltid det är så trevligt att få umgås lite även efter en utställning, eftersnacket är så trevligt på nåt sätt. 

 

Tidigt måndagmorgon åkte vi hemåt, alltid lite sorgligt när vi åker därifrån men nu var det ingen hund vi behövde lämna iaf så lite lättare än vanligt gick det nog   . Tusen tack Jacky och Dave för er gästvänlighet som vanligt - och glöm nu inte att boka upp pubrundan till nästa gång   !

 

 
Det är inte lätt att hitta bra matställen efter tyska Auto-bahn - jag fick offra mig på Burger King till slut, tur jag hade svenska kakor och godis med mig i bilen! Tur också att Red Bull säljs i alla länder   !

 

 
Hundburar kan användas till mycket dom....

 

Skönt såklart att komma hem men just nu håller vi på och laddar inför nästa långresa - den till Italien om en vecka :-) Längtar.....

 
 
Ingen bild

Katarina Hudatzky

3 juni 2015 11:58

GB ser ju så himla pittoreskt o trevligt ut, men regn är ju inte så trevligt, fast jag tycker vi har ungefär samma väder här med just nu. Rafferty är ju jättefin och den lilla Odd Molly! hennes huvud och uttryck är väldigt likt Olivia - vem är föräldrar till henne?
Jag hoppas att få åka till GB nån gång, gillar verkligen!

barecho

7 juni 2015 11:43

Ja det är himla mysigt där - så synd de inte har bättre väder...

Bessies föräldrar är Marta och Felix, Felix mamma är Liza som är Olivias systerdotter - det är väl närmaste släktskapet. Martas föräldrar är Kylie och en hanhund från England.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards