Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 20 februari 2012

Men är jag 95 år eller....

Av barecho - 20 februari 2012 19:02

... vad är det för fel? Sååå trött och sliten som jag var igår - ja, det kan jag knappt minnas när jag var sist och inte drack jag så ohemult mycket heller - men jag återkommer till det lite senare .


I lördags förmiddag så skjutsade Åke in David, mig, min bror Peter och hans sambo Anna till tåget i Gävle där vi skulle åka vidare mot den stora staden för att roa oss. Vi åkte ju tåg ner förra året och tyckte det var betydligt bekvämare än bussen som vi åkte hem med. Och eftersom det var vi som var som lite "rejseleiter" på den här resan så blev det tåg. David hade fått SMS kvällen före om att de bytt vagn så vi hade nya platser, de var dock på raderna efter varann så helt okej kändes det. Innan vi klev på köpte jag på mig lite proviant på Pressbyrån - lite godis bara, en kvällstidning och vatten, 135:- blev det. Jaaa, det kostar att ligga på topp! Meeen, som tur var sparade jag in hela 5:- på toabesöket. För det första tycker jag det är hutlöst att man ska betala 10:- + samtalsavgift via SMS för att använda toan. Jag såg inte nån använda den - utan alla gick på handikapptoan som var den enda där man kunde betala kontant. Jaa, såklart är det inte rätt att använda den - men vem orkar vänta på ett SMS med en kod när man är pinknödig?? Tjejen som var där före oss höll upp dörren så Anna kunde smita in, så där sparade vi in lite grann i alla fall... He..he... Konstigt att det är gratis på alla flygplatser, men ska vara så krångligt på en tågstation. Nåja, resan ner gick bra annars - går ju himla snabbt och smidigt med tåg nuförtiden måste jag säga!


Jag blev hämtad av Veronica och Maria på stationen i Stockholm för att åka på Affenpinscherklubbens årsmöte. De andra åkte vidare mot hotellet för att checka in. Det var inte många på årsmötet, men vi som var där hade väldigt trevligt måste jag säga ! Och jag kom hem därifrån som kassör - ja, det ska nog inte vara några problem, klubben är ju inte så stor än så länge så jag tror inte det kommer att vara speciellt jobbigt för mig. Har ju alla program och annat redan så då är det ju enkelt. Jag var inte tillbaka på hotellet förrän vid 17.00-tiden så det blev inte mycket vila, in i duschen direkt bara för att svida om inför kvällens festligheter.


De andra hade gått på stan för att shoppa lite under tiden jag var på mötet. Jag led verkligen med min bror, men var samtidigt mycket nöjd att jag slapp själv. Jag ville att de skulle köpa den mascara som jag använder, en Max Factor. Kunde väl inte drömma om att det inte skulle gå att få tag på i Stockholm???!! Men, så var det - den var tydligen för billig och inte tillräckligt exklusiv så jag får nog köpa den i Valbo jag som vanligt. De hade kollat på lite kläder, men det verkade som om rean var slut i de flesta affärer. Förra året när vi var här var vi ju några veckor tidigare på året så då pågick den fortfarande. David hade tydligen sett en jacka för 3000:-, men han köpte den inte... han var inte alls säker på att jag skulle gilla den, och det skulle jag förmodligen inte ha gjort heller. Gillar inte "gubbmodeller", utan tycker David passar mycket bättre i lite sportigare jackor. Så till slut blev det inte att de handlade något alls.... He..he... sån shopping gillar jag, när man kommer hem med alla pengar igen!


Under tiden jag var på årsmöte fick jag SMS från Norge om att Marta (Barecho Zimply Made For Me) fått CERT och i och med det blivit NOUCH och samtidigt SEU(u)CH!!! Blev så oerhört glad !

Vanja hade varit så snäll och tagit med sig Marta och visade henne till championatet! Sååå fin hon är Marta-parta, inga överdrifter där inte - bara mjuka linjer.

Och så har hon ju ett såå fint huvud och uttryck - som jag längtar till vi får para henne igen och hoppas, hoppas att hon då får valpar och inte går tom som hon har gjort två gånger redan. Vi har nog bestämt oss för vilken hanhund vi ska välja till henne - men det blir ju inte förrän till hösten som vi provar att para henne igen. 


På samma utställning deltog Freja (Barecho Fairy Tale). Hon placerades som trea av sex juniortikar och fick Excellent ! Lite trist är det dock att man inte får ge HP längre till juniorer - många kan ju kännas för ofärdiga för ett CK - men man tycker ändå att de är lovande så man vill ge dom HP.


Efter att de andra tagit ett glas vin/öl så började vi gå mot Golden Hits som inte ligger långt alls ifrån hotellet vi bodde på Scandic Anglais. Varför jag inte drack något? Joo, men jag hade ett glas vin jag också - meeeen, det var så surt så jag tror hela magen drog ihop sig. Helt klart odrickbart för mig...


Vi fick jättebra bord med bra sikt mot scen, menyn var ju förbeställd så vi visste vad vi skulle få. Jag köpte en flaska vin som jag sedan höll mig till hela kvällen - det vinet var mycket gott som tur var! Först var det hummersoppa till förrätt, den var god tycker jag - men det andra gillade jag inte. Det var black/white med klyftpotatis, men den var lite torr och bränd tyckte jag. Beasåsen var då inte lika god som Lohmanders den heller - så det blev inte många tuggor för mig inte. Jaaa, det var förstås kött där också - men bara kött, det går liksom inte att äta det tycker jag.

Min storebror Peter och hans sambo Anna - man kan ju undra vad David sa här eftersom Peter ser allmänt chockad ut!

Och så en närbild på älsklingen . Nåt foto på mig finns inte - och såhär i efterhand kan jag ju tycka att det är ganska så bra. Jag glömde förstås den riktiga kameran på hotellet så jag fick nöja mig med att fota lite med telefonen.

Showen handlade denna gång om Melodifestivalen - och det var lika roligt och bra som det varit alla gånger vi sett den!

Ni förstår här vilken låt som de sjunger eller hur? Bara det att här gick liksom inte glasburen sönder...

Lite ögongodis fanns det allt där också...he...he...


Som sagt jag tycker det här är fantastiskt roligt att titta på och vi hade verkligen en skitkul kväll. Tusen tack Peter och Anna för att ni ville följa med oss, var verkligen sjukt kul!! Jaaa, det jag minns i alla fall - har en del minnesluckor måste jag säga. Har säkert sagt både det ena och det andra som jag inte minns, men men - som jag sa, jag har ju en del minnesluckor ibland jag också fastän jag är nykter.


Glada och nöjda var vi tillbaks på hotellet strax efter 02.00 - och då var det mycket skönt att få krypa i säng. Lite snurrade det i skallen - men jag var så trött så jag måste ha slockat direkt.


Och fastän jag är 45 år fyllda så har jag liksom inte lärt mig nånting verkar det som ibland.... Om jag inte äter nästan nånting på en hel dag - och inte tar något innan jag lägger mig, ja - då kommer migränen som ett brev på posten ifall jag har druckit alkohol. Och jodå, när jag slog upp ögonen - eller slog och slog, jag snarare tvingade upp dom vid 06.30 tiden på morgonen så ringde det i den stora vita keramiktelefonen inne på toaletten så det var bara att gå upp och prata en stund i den.... Åhhh, så oerhört äckligt det är - och varför, varför, varför - aldrig, aldrig mer tänkte jag bara!!!


Väste ur mig till David sen att han måste ta fram migränmedicinen och efter att jag tagit den så somnade jag om. När jag sedan väcktes av min vanliga platta telefon istället vid 09.30 så var migränen borta tack och lov. Bakfyllan var dock kvar.... Såå seg och illamående jag var. Hemskt, och jag i min ålder borde ju för fasiken veta bättre - nä, skäms på mig. David fick gå ner själv och äta frukost och ta upp lite till mig - fick i mig lite och sedan var det dags att ta oss till stationen för att åka tåg hem. Jag som gillar att vara väl förberedd hade stoppat ned en plastpåse i jackan ifall det skulle bli kris och jag inte skulle hinna på en toa. Men, som tur var piggade jag på mig så resan hem gick bättre än väntat. Dock var vi lite smått irriterade för de hade även bytt vagnar på denna resa, men några nya platser hade vi inte fått. Tre av oss hamande i ena delen av vagnen och en helt i den andra. Vi ifrågasatte det med konduktören och han kollade på oss som om vi vore miffon. Jaaa, men det är ju för att vi bytt vagn sa han. Jo, fast det är ju liksom inte vårt fel. När vi bokade så bokade vi dessa fyra platser tillsammans. Han skulle se vad han kunde göra - och jodå, han ordnade fram fyra platser till oss i en annan vagn. Tack och lov tyckte jag - för den första vagnen var nån tyst avdelning där man knappt fick säga ett ord. Nja, sånt är ju liksom inget för mig - hur skulle jag kunna hålla tyst i 1,5 timme sådär utan vidare?


Åke hämtade upp oss och vi hade sån tur att vi fick mat hos dom innan vi åkte hemåt. Tyra hade varit där under helgen tillsammans med Jacob - och hon såg ut att ha levt som en liten prinsessa där.


När jag kom hem trodde jag liksom att allt var över - men nu ska jag väl få nåt vettigt gjort i alla fall typ. Jag packade ur väskorna, startade en tvätt - tog ut hundarna och sen..... var det över för den dagen. Sååååååå trött och sliten som aldrig förr kändes det som. Ska bara vila 10 minuter på soffan så orkar jag nog sen tänkte jag - jo, tjena - 3 timmar senare vaknade jag till. Tog lite te och mackor och förflyttade mig sedan till sängen där jag sov gott hela natten. Hur sjutton klarar folk av att göra sånt här ofta??? Jag begriper det inte, och bara tanken på ett vinglas nu får mig att må illa. Hua - nu dröjer det ska jag säga...


Hade faktiskt lite feber i morse och ont i halsen, men det har blivit bättre under dagen. Så kan ju skylla lite på det kanske - att jag var lite sjuk....hmmm....


Kan väl inte säga att dagen idag har gått i nån turbofart - men nu tycker jag att jag börjar känna mig pigg och återställd igen, som tur är!


Några födelsedagsbarn har vi också att gratulera i efterskott: D-kullen fyllde 13 år i fredags, de är efter CH Melverly Mystery Maker och Tova (CH Barecho Three Times A Lady). Vet inte helt vilka som finns kvar i livet i kullen - har inte hört något från någon av dom på länge. Men för de som kanske finns kvar så ett stort grattis från oss! Och så var det den lilla N-kullen som fyllde 5 år i söndags, pappa är Puh (CH Barecho Class Action) och mamma är Selma (Rowntree XLNT Choice For Barecho). Ninja var ju här för några veckor sedan och parades med Messi och syrran Nancy bor med sin mamma Selma. Sist jag hörde var då allt bra med mor och dotter! Stort grattis också till dom.





  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards