Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 18 mars 2012

En liten roadtrip...

Av barecho - 18 mars 2012 15:52

... blev det även denna helg. Man börjar ju bli tjenis med de som jobbar på macken utanför Malmö nu när man dyker upp där titt som tätt !


Första stoppet var dock i Stockholm - närmare bestämt i SKK:s lokaler där Springerklubben hade sitt fullmäktigemöte. David och jag var där redam 10.15 och eftersom mötet inte skulle börja förrän vid 11.00 så tänkte vi passa på att kolla lite på bilar. Vi åkte nämligen förbi en KIA-handlare och det är väl en bil som jag skulle kunna tänka mig möjligtvis. Vår fantastiska Wesslan har gått snart 32000 mil så vi måste börja fundera lite på annan bil - hur mycket jag än trivs med den. Tankar finns förstås på en ny Volvo - men faktum är att det är himla tungt för mig att packa i takboxen. Det var mycket enklare när vi hade Chryslern och Mercan där jag bara behövde lasta in grejerna utan att behöva klättra upp på bilen! Meeeen, nu är det ju inte så himla lätt att hitta något som passar. Mercan drog inte så mycket - men kostade ju multum i skatt (diesel). Chrysler skulle jag inte vilja ha igen om jag så fick med 100.000:- så det är inget alternativ. 


Helst av allt vill jag ha en Multivan - gillar Veronicas skarpt, men de kostar så mycket så nån sån blir det förmodligen inte. En del märken kan jag bara inte tänka mig.... och rent designmässigt så gillar jag kantiga bilar, inte såna som är mer runda i formerna och ser ut som alla andra. Kia Carnival av den gamla sorten tycker jag ser okej ut - gillar inte nya designen, men Vanja har skrutit så om den så vi har väl i alla fall tänkt att provköra en så får vi se vad vi anser. 


Tillbaks till Stockholm - det blev inget besök på bilfirman då de inte öppnade förrän 11.00 så vi får försöka få tid till det nån annan gång.


Mötet fortlöpte bra tycker jag - det tog förstås längre tid än jag hade räknat med så vi kom inte iväg därifrån förrän efter 16.00 (två timmar senare än jag som tidsoptimist hade räknat med....).


Vid 21.00-tiden kom vi fram till Paradiset där vi skulle få sova över, var verkligen skönt att komma fram. God mat fick vi och hundarna fick springa av sig rejält - stort tack för att vi fick komma på besök igen 


Det var lite spännande med ny utställningsplats (jaja, jag är väl lite ding som tycker sånt är spännande - men men....). Ny mässa har ju byggts där och jag hade nog lite för stora förhoppningar kanske. Hörde att det varit stora problem dagen före med att det var köer dit - bedömningen fick skjutas upp en halvtimme. Det var inget vi märkte av i och med att vi kom dit i god tid - dock blev jag lite orolig då det verkade ha hänt nån olycka alldeles i närheten där - flera ambulanser stod där och man blir såklart orolig att det skulle ha hänt någon man känner något. Hörde sen att det var nåt rattfyllo som stuckit från bilen - såååå då var det nog inte nån av mina kompisar....


Insläppet var smidigt och stora pilar sen åt vilket håll man skulle gå beroende på ringnummer - sånt gillas! Däremot var det såååå oerhört trångt där inne, hemskt mellan ringarna måste jag säga. Var längesedan jag var på nån utställning där det var så svårt att komma fram. Att försöka ta sig till rastplatsen var näst intill omöjligt - inte blev det bättre heller av att man hade en servering (med köer förstås....) just precis där alla skulle passera för att ta sig ut med sina hundar. Akustiken var också fruktansvärd där - man fick skrika till varann för att höra nåt, kan inte ha varit behagligt för hundarna alls. Näe, jag längtar tillbaks till gamla mässan i Malmö jag!

 

Dagens domare hette Olga Sinko Kupriyanova från Slovenien. Först ut av våra hundar var Baros (Night Wish Darrem Canis) i öppen klassen. Detta var första gången för honom efter tvåårsdagen - så vi hade förstås lite hopp om ett championat. Men, nåt sånt blev det inte - han placerades som trea i klassen med CK. Fina Yatzy (Barecho You Name It) fick Excellent men blev inte placerad tyvärr.

Gullpluttarna mina . Premiär var det för nya burvagnen som jag köpte i England - lite ovant, men den rullade på bra.

   

Näste man var Messi (CH Barecho Zuper Playmaker) och han tyckte det var ett bra tillfälle att sätta? sig och kissa en bra stund precis när domaren bestämt sig för att han skulle vinna klassen. Jag började gå för att sätta bort Messi så att jag kunde ta bort kisset - men då kom domaren och tryckte en bunt pappershanddukar i handen på mig och såg mycket sur och irriterad ut. Trist tycker jag när det ska vara sån stämning i ringen      . Jag har sagt det förut och säger det igen - vi som utställare SKA få ett trevligt bemötande från domare och ringsekreterare. Om man nu väljer att inte le eller nåt sånt så är väl det kanske upp till var och en - men de finns där för utställarnas skull för det är inte utställarna som är där för domarnas skull... Vi har betalt för detta och måste kunna kräva att bli behandlade på ett trevligt och intresserat sätt. För mig är detta att vara funktionär på en utställning att likställa med ett serviceyrke.


Nåja, jag fick hjälp av en annan utställare med spån och tog upp hans kiss. Det var inte lite han kissade - men så gör han alltid. I bästa hanhundklassen placerades han sedan som trea bästa hanhund, han fick då CACIB eftersom de som stod före honom var från junior- och veteranklass.


Direkt därefter var det dags för Gizza (Barecho Glint Of Gold). Hade verkligen sett fram emot att ställa ut henne - upptäckte så oerhört fin hon var under all päls när jag klippte henne tidigare i veckan.

 

Gizza undersöks av domaren.


Gizza i rörelse.

Jätteroligt att hon vann juniorklassen med CK!


Så var det dags för Enya (Barecho Either With Or Without You) direkt efter. Kan säga att jag var rejält trött då - vet inte hur många varv jag kan ha sprungit idag i ringen. Tror varje klass sprang ca 10 varv - åtminstone de två som skulle placeras etta och tvåa. Visst är det bra att hundarna orkar - men mattarna då?? Hade blodsmak i munnen och det var nog inte långt ifrån att jag stupade i ringen...

Enya hade tyvärr lite vattensvans.... Eller hon fick det tidigare i veckan och det hann inte bli helt bra.

Svansen kom dock upp ibland som tur var, så hon vann till slut klassen med CK!


Clådan (CH Barecho Quest For Success) kom trea av tre stycken i championklassen och jag kan ärligt säga att jag ville inget annat så jag skulle slippa springa 10 varv till. Hon fick CK och blev sedan oplacerad i bästa tikklassen. 

        

Nina hjälpte mig att visa Enya i bästa tik då jag inte ville att nån annan skulle visa Gizza, just med tanke på att hon inte är utställd så mycket än. Stort tack Nina för handlingen - det gick ju bra, tredje bästa tik med CERT! På fjärde platsen stod Gizza som fick Res-CERT. 


Vi gick iväg och shoppade upp våra 24 inteckningskort - tänk att handla hundgrejer det får då mig alltid på bra humör . En hel del saker blev det - leksaker, hundgodis, hundben, saxar, shampon, sopborste mm.


Sedan var det dags för oss att packa ihop våra grejer och dra norrut igen. Vi har haft en jättetrevlig dag med härlig stämning utanför ringen - så många trevliga människor som finns inom vår ras måste jag säga.

Många gratulationer för Seamus vinst fick vi, jättetrevligt.  Sen fick vi dessutom en flaska champagne att fira med - men det får förstås vänta tills vi är hemma. Tusen tack till er alla som uppmärksammat Seamus vinst, ni ska veta att det betyder jättemycket för oss och jag blir verkligen glad för det .


Nej, nu är det rastning av hundar som gäller - vi är utanför Jönköping så det är dags nu känns det som.    

 
 
Ingen bild

Katarina H

19 mars 2012 12:10

Grattis till fina resultat! Verkar ha varit lite snålt med mattor där i Malmö, lite annat än på Crufts kan jag tänka mig.
Min kompis i Skåne har en Kia och den verkar ha fungerat jättebra, men en Volvo är ju alltid en Volvo!

barecho

19 mars 2012 12:15

Ja, inte var det direkt samma känsla som på Crufts inte ;-)

 
Ingen bild

Margareta

19 mars 2012 13:38

Vi har en Kia Ceed - jättebra/skattebefriad i 5 år! Men,Carnival kostar 9.500:- i skatt/år! Förstår inte varför det ska vara så dyrt.

barecho

19 mars 2012 14:17

Ja, suck - man ska vara miljonär för att ha råd med stor bil tydligen...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards