Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 19 mars 2012

Nä, inte nu igen:-(

Av barecho - 19 mars 2012 20:20

Var det verkligen nödvändigt med snö igen? Kan inte vara många som uppskattade dagens snöväder - ja, skulle vara hundarna då som såg ut att tycka det var sååå trevligt så med lite snö igen. Hörde på lokalradion att det var flera trafikolyckor i området i morse, kanske är det några som bytt till sommardäck redan? Vi har dubbdäcken kvar än - men nog har det varit lite frestande att få dom bytta när det varit så fint väglag ett tag.


Nu på kvällen har nästan all snö som kom under dagen försvunnit så det var ju för väl det - men, blev ju lite extra kladdigt förstås.


Greven först, Gizza strax efter och så lilla Twiggy som försöker komma ikapp!

Mmmmmmm.... så gott med kattbajs, härligt med en affen-storasyster som lär Twiggy såna trevliga saker!

     

Så synd att jag inte kan kasta så långt till dom - önskar man kunde ha nån leksakskastare med sig när man är ute med dom!

Greven och Gizza igen.

Här har de tydligen hittat nåt mumsigt -undrar om det börjar på B och slutar på ajs?

När Miranda fått tag på något då släpper hon inte i första taget...

Här gör dom andra ett försök - Twiggy har dock redan gett upp.

Våran linslus Greven igen.

Efteråt var det gott med ett varsitt ben som vi köpt i Malmö till dom.

Tja, vissa hundar väntar med att tugga på sitt till alla andra har slut. Måste kännas härligt när de andra står och suktar efter benet...

Leksakerna vi köpte var också uppskattade - Twiggy kastade runt med dom en bra stund i morse. Sprang hit och dit så Tyra blev yr i huvudet till slut av att följa henne.

Vi får väl se hur länge de håller...

Frasse är inte annorlunda än våra andra katter - han har precis som de andra så svårt att bestämma sig om han ska vara ute eller inne. Är han ute så sitter han och kollar in och är han inne så jamar han och vill gå ut.... Nu kan det iofs bero på att vår katt Rut inte alls är snäll mot honom. Inne törs hon ju inte göra något eftersom Frasse är med hundarna hela tiden och det skulle hon aldrig våga. Ute däremot.... där är det hon som bestämmer och hon vaktar varje steg han tar!

Alla saker är nu utburna på gården av vår gammeldrottning här hemma.... så gör hon alltid med allting hon kan få med sig ut.

Pärlans valpar växer och frodas - de ser betydligt yngre ut än Daphnes trots att det bara skiljer 9 dagar mellan kullarna.

Icon och hans syskon har öppnat ögonen nu och är bara så gudomligt söta. Köttfärs/äggule-premiär var det idag och jodå, de tyckte att det smakade helt okej.

Icarus ögon är inte helt öppna ännu - trots att de nu är över två veckor gamla. Han var ju mindre när han föddes också och eftersom Daphne parades fler gånger så kan man ju undra om han helt enkelt tillverkades vid en senare parning? Ärligt talat så vet inte jag helt säkert hur det ligger till med det där. Jag har läst både att det kan vara så och att det inte kan vara så..... Precis som med så mycket annat så verkar det inte finnas något stupsäkert svar på hur det ligger till.

Ikita hade inte alls nån lust att fotas nu ikväll...

... hon vred på sig, gapade och gjorde allt hon kunde för att det inte skulle bli nåt vanligt fint foto.

Det här var väl det närmaste vi kom - men visst ser hon väl lite missnöjd ut den envisa lilla damen!


Amy (Barecho Half Moon) njuter - snacka om att vara avslappnad!  

Jag gillar verkligen Amys huvud och uttryck.


Amys kullbror Alvin (Barecho High Hat) har tyvärr haft en himla otur . Han blev överfallen av en Staffordshire Bullterrier förra veckan och blev så illa biten att han blev riktigt sjuk häromdagen, hög feber och rejält inflammerad i såren. Går nu på antibiotika och vi håller tummarna för att det ska räcka så han slipper operation. Fy sjutton så ledsen man blir när sånt här händer - vafan kan inte folk hålla reda på sina hundar för??? Så liten - drygt 3 månader bara och så få en så fasanfull upplevelse. Hoppas verkligen att han tar sig igenom detta både fysiskt och psykiskt.... Vi tänker på dig lilla Alvin .


Vi har några födelsedagsbarn att fira idag också - det är Q-kullen som fyller 9 år. Pappa till valparna var Raptor och mamma till dom var Fritz syster Maya. Melker och Theo har jag inte hört något ifrån på länge - brorsan Cesar däremot har vi nöjet att få träffa på närmare håll lite då och då. Han och hans "lillebror" brukar vara här ibland när familjen är på semester. Han brukar också komma hit med jämna mellanrum för att bli uppsnyggad. Wendy finns tyvärr inte kvar i livet längre, och de andra tikarna: Ronja, Kajsa, Zmilla, Tosca, Loppan, Tosca och Qeena har jag inte hört något ifrån på länge. Hoppas dock de lever och mår bra! Stort grattis till er alla från oss. 



 
 
Ingen bild

Katarina H

20 mars 2012 06:51

Ja du den där snön har kommit ner till oss nu på morgonen, onödigt å blött o skitigt blir det ju igen! Intresssant det där med valparnas ev olika ålder. Eftersom både katter och hundar kan ha två olika pappor i samma kull om de parar sig med två olika (å inte är det väl så att tiken/honan släpper alla ägg exakt samtidigt) så tror ialla fall jag att det är ganska troligt att det kan skilja ngt dygn i ålder på dem.
Så trist med den lilla valpen som blivit biten - hoppas han inte blir rädd för främmande hundar nu och att de fysiska såren läker som de ska. Ha en bra dag i blasket! :)

barecho

20 mars 2012 07:49

Håller med, jag tycker också det låter troligt att de så att säga har lite olika tillverkningsdatum och därför kan vara lite olika "gamla" när de föds. Men, som sagt - jag har hört vissa säga att det inte fungerar på det sättet...

 
Ingen bild

Ane

20 mars 2012 09:37

Tenk det er 9 år siden Wendy ble født.Det er som det skulle være i dag.En herlig valp som desverre ikke fikk leve så lenge.En alvorlig komplikasjon i forbindelse med livmorbetennelse , gjorde at jeg måtte ta den tunge beslutningen å la henne få sovne inn.Men hun er fortsatt dypt savnet.Litt ekstra vemodig er det jo også , at Ellen Guro som var med og hentet henne, ikke finns blant oss lenger.Vi hadde jo ikke noen kontakt de siste årene, men minnene dukker jo opp på sånne dager.

barecho

20 mars 2012 18:58

Ja, verkligen tråkigt att Wendy inte fick leva längre än hon gjorde...

 
Ingen bild

Din favoritson

20 mars 2012 11:39

Snö... Kan inte minnas när jag såg det senast. :)

barecho

20 mars 2012 18:59

Kan snabba mig och frysa in lite till dig om du vill

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Av barecho - Fredag 1 mars 07:49

Denna kull är Ziris andra kull hos oss, förra kullen föddes för 1,5 år sedan, i den kullen blev det sju valpar. Att det skulle bli fler denna gång misstänkte vi ganska tidigt, för redan när hon gått fyra veckor började magen växa - och det snabbt! De...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards