Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 13 juni 2012

Skönt att det är över...

Av barecho - 13 juni 2012 13:09

.... ja, det tycker framförallt Jacob men jag måste säga att jag själv också känner mig glad och nöjd med att vår tid med Årsunda Kyrkskola är avslutad. Idag var det nämligen skolavslutning och Jacob slutar 6:an, från och med i höst är det skola i Sandviken som gäller.


Här är han på väg in i skolan med en av sina vänner, Wille.


Jag hade förberett mig med näsduk då det är mer regel än undantag att jag gråter i kyrkan. Men faktum är att det var inte ens nära - bara en känsla av att det var skönt att detta nu var över. Mycket säkert för att jag märkt hur trött Jacob har varit på detta nu och att han nu behöver nya utmaningar. Det hade säkert känts mer också ifall det varit hans förra klassföreståndare som han hade i klass 1-5, den han har haft nu i klass 6 har vi inte fått någon relation till alls.

 
Ja, alla stolta föräldrar vill förstås ta kort och filma - inget konstigt med det alls och sitter man ner så ser ju alla ändå. 

Måste bara visa detta gulliga kort! När pojken vill gå fram och fota sin storasyster så följer flickan med och håller lite koll så att han gör rätt. Jaaa, det ska börjas i tid  - eller hur!


Rektorn pratade lite kring varje klass och det är ju roligt att ha kvar.

Meeeen, så är det över då.... Högstadiet hägrar och först ett låååååångt och härligt sommarlov!! Visst ser man hur oerhört glad och nöjd han är här .


Ett kort på skolgården måste ju tas också - här på polarna: Knatte, fnatte och Tjatte. De har verkligen hållit ihop under hela skoltiden. Såna härliga grabbar, hoppas verkligen de inte kommer ifrån varandra nu när de ska börja 7:an.  


Jaaa, helt normal kan man ju inte se ut på alla kort förstås om man heter Jacob...

Ett sista kort innan vi åkte därifrån, fina Årsunda kyrka. Där har jag upplevt både det ena och det andra måste jag säga - så mycket glädje och sorg och många minnen...    


- Älskade vännen kom hem! Kudden är så tom utan dig...

Tyra är hos sin uppfödare Veronica i Västerås. Hon lämnades där i fredags av mig då hon skulle följa med på utställning i Vänersborg i lördags. Usch - det är inte trevligt att lämna sina älsklingar.... Men, hon verkar ha det hur bra som helst så det är nog mest matte det är jobbigt för.

Piffad blev hon före utställningen - och nog blev hon betydligt finare än när jag har gjort det måste jag säga...

Framförallt huvudet fick de till jättebra, hon fick ett helt annat uttryck.

Färdigstylad .


Och jo, det gav resultat - hon fick sitt första CERT och blev BIM i Vänersborg, slagen av brorsan Lill-Rico som blev BIR. Det var så oerhört blött och skitigt där hörde jag - men inte så konstigt när det tamejfan inte gör annat än regnar i det här skitlandet!!!!!!!!!!!!!!!      

Detta gonattkort fick jag från Tyra - men då kom det allt en liten tår när jag såg det...

Lillpluttan våran - fastän man har så många hundar hemma så blir det tomt när en inte är där..


Vi var lite bekymrade över hur det skulle gå för Lilla skräpet, dvs Tekla, nu när Tyra inte var hemma. Meeen, det går ingen nöd på henne - hon verkar inte sakna henne det minsta. Här ligger hon tätt omslingrad kring Clådan.

   

Twiggy verkar också tycka det är okej - hon har liite annorlunda sovstil. Vet inte om hon lärt sig att engelska flickor sover såhär??


Sötnosarna Jersey och Icarus som vi har kvar än så länge osålda - full fart är det verkligen på dem och de två vi har behållit själva.


Jag var och ögonlyste Miranda i fredags i Falun. Allt såg  bra ut så när jag kom hem fick Baros ÄNTLIGEN träffa henne - något han ylat om i flera dagar före stackarn... Tänk så lätt det är med parningar ibland - bara att släppa ut dom så fixade de allt själva.


Här är videon från när Seamus blev BIS på Southern Counties, det är på slutet av videon som det är så ni kan dra fram till det har gått en bra stund om ni vill se själva BIS-et bara.


Jag har fullt upp nu med alla anmälningar till Club Show - så himla roligt att det ser ut att bli runt 150 anmälningar, stort tack till alla som har anmält :-) Hoppas nu att vi får en fantastiskt trevlig dag och att vädrets makter är med oss - saker och ting är ju så mycket enklare då.


Just ja, jag har ju varit själv på utställning också - närmare bestämt till Sundsvall i söndags. När jag anmälde hade jag väl tänkt att David skulle följa med - men Jacob hade match och en del saker här hemma behövde också göras. Jag frågade Emelie och Agnetha om de kunde vara assistenter åt mig under dagen - och visst kunde de det! Och de tog verkligen hand om mig och gav mig all hjälp jag behövde - miljoners tack för det   .


Efter viss övertalning från min sida fick jag ta Davids bil upp till Sundsvall - det är ju inget riktigt lastgaller i den och inte heller några grindar. Meeen, vi klädde in den så gott det gick och lyfte över takboxen sedan var det bara att köra! Resan upp gick snabbt måste jag säga - knappt en enda bil syntes till på 25 mil.


Det var jätteblött i gräset, men annars var vädret bra. Under dagen blev det sedan riktigt varmt och kvavt så att det skulle bli som det blev sen var väl ingen skräll direkt kanske...


Domare för dagen var Lena Stålhandske och först ut av "våra" hundar var Wayne (Peasblossom Knock Out), han var själv och fick HP i sin klass. Syrran Twiggy (Peasblossom Kashmir) ville inte vara sämre så samma resultat till henne. Hon blev sedan BIR-valp av de yngsta valparna. De skulle sedan visa sig att hon skulle tävla mot den äldre valpen också för att endast en BIR-valp skulle tas ut, även där gick Twigs segrande ur striden.


Greven (Barecho Gold In Motion) var verkligen på G - han trodde att han kommit till Sundsvall Marathon eller nåt så han försökte springa så fort det  bara gick... Några travsteg fick han väl till, men ringen var alldeles för liten för honom. Han vann juniorklassen med CK. I championklass visade jag Baros (CH Night Wish Darrem Canis) och Emelie hade Winston (CH Barecho Most Wanted). Baros vann klassen med CK och Winston blev fyra, också han med CK. Jenny var snäll och hjälpte mig att visa Greven i bästa hanhundklassen, han blev inte placerad men fick dock Res-Cert. Stort tack för hjälpen Jenny! Baros vann till vår gläjde och blev då bästa hanhund!


Direkt över till tikarna sedan och i juniorklassen hade vi Gizza (Barecho Glint Of Gold) med. Hon vann och fick CK. Nästa tik för oss var Clådan (CH Barecho Quest For Success) - hon vann championklassen med CK och sedan var det direkt efter det gammeltantens tur, Kylie (CH Wongan Romanza At Barecho). Hon var ensam veteran så hon blev BIR-veteran och slutade sedan som fyra bästa tik. Trea bästa tik med Cert stod Gizza och etta bästa tik blev Clådan! Stort tack Ulrika för att du hjälpte till att visa Clådan i bästa tik och BIR/BIM, lika stort tack till Emelie som visade Kylie i bästa tik!

Hopp och skutt i BIR/BIM-tävlan...

... lite mer kontrollerat här.

Än en gång var det lakritspojken vår som fick den röd/gula rosetten, sååå roligt!

Fr.v.: BIM CH Barecho Quest For Success & BIR CH Night Wish Darrem Canis


Domaren dömde snabbt vilket är oerhört skönt tycker jag - så det blev en skön och avkopplande väntan på finalerna. Ja, eller Baros hade fullt sjå han - Kylie var på slutet av löpet och man kan väl säga att efter att ha fått dottern på fredagen så kunde han absolut tänka sig modern på söndagen... I brist på annat fick Greven duga som satt i samma bur...


Gizza fick sitta med de stora tjejerna i hagen - hon var inte helt bekväm med det till en början, men sedan la hon sig ned för att sova hon också.


Vi hörde åskan lite då och då efter lunch - men den var på behörigt avstånd så det kändes inte som någon fara. När det började närma sig finaldags kom dock mullret och molnen närmare och närmare... Det började regna så vi förstod väl alla att åskan var på väg åt vårt håll.

Det regnade på rejält när Twiggy var inne - en BIS-3 placering blev det för henne och det var vi jättenöjda med, så fina valpar som stod före.
 

När jag var inne med Kylie i BIS-veteran hade regnet ökat i styrka - hon märkte dock inte mycket av det utan var som vanligt bara fokuserad på  mitt godis i kavajfickan. Jätteroligt att hon blev BIS-1 veteran, men jag som är lite smått åskrädd hade tankarna på annat håll...


Kylie sattes in i bilen och jag tog ut Baros istället för att borsta honom lite inför BIS-finalen. Helt plötsligt blixtrar det till och så kommer dånet i princip samtidigt - jag föll till marken och varför jag gjorde det vet jag inte än idag.. Men fruktansvärt obehagligt var det. Baros blev förstås helt skräckslagen - hoppas nu bara att han inte får för sig att utställningar är läskiga på grund av detta. 


Han hade svansen mellan benen och ville inte alls ha godis eller nåt - han blev förstås rädd av att jag föll omkull också stackarn. Jag bad Emelie hämta Kylie i bilen - det gjorde hon och när hon kom dit och luktade löp så blev han sig själv igen. I BIS-finalen sedan märktes inget konstigt - han var lika glad som alltid då igen, sååå skönt... Han blev placerad som BIS-4 av Filip Jonsson - men jag måste säga att jag brydde mig faktiskt inte alls om det just då, ville bara in i bilen och få byta till torra kläder och komma in i tryggheten där.... 


När jag kom hem var jag helt slut - hade ont i huvudet och kände mig inte alls på topp måste jag säga. David ifrågasatte varför vi överhuvudtaget befann oss där vi var när åskan var så nära? Jaaa, inte vet jag - jag har aldrig hört att de tagit en paus i utställandet pga åska, men det görs ju när de spelar fotboll till exempel. Det har ju faktiskt skett dödsfall när de spelat fotboll under åska - och man är ju lika oskyddad på en utställning som oftast är på en öppen plats precis som vid fotboll.


Nej, nu tror jag minsann att jag ska gå och klippa några av hundarna inför helgens utställning i Avesta. Messi-pessi är sååå långhårig, han är inte utställd på bra länge men på söndag ska han få vara med igen  

 
   

 
 
Ingen bild

Katarina h

13 juni 2012 16:21

Oj, oj, oj va otäckt med åskan - kan det ha varit så att den slog ner i närheten av dig så du fick en "smäll"? Hoppas nu att bäste Baros inte blir smäll/åskrädd efter detta!! Bra resultat i alla fall grattis! Jo jag tror faktiskt att jag hörde typ förra sommaren att man gjorde ett längre avbrott p g a åska i nån utställning, minns inte var. Nähä förresten det var på Lövängen i Västerås för ett antal år sedan. Det är naturligtvis lika farligt att stå på en öppen plats vare sig det handlar om fotboll eller ej. Själv är jag inte ett dugg rädd för åskan, men man får ju tänka sig lite för så man inte är mitt ute på vattnet tex.
Fin han är Jacob, så fort åren gå - stor nu!

barecho

13 juni 2012 19:30

Ja, helt otroligt att Jacob ska börja högstadiet till hösten - och jag som känner mig som 20 år fortfarande ;-)

 
Maria

Maria

14 juni 2012 09:19

Miranda är lika duktig på parning som hennes bror ;-)
Du, det är inte snällt å göra sånna där kombinationer som väcker VILL HA begär ;-)

http://www.windcraft.se

barecho

14 juni 2012 11:17

Hehe..... :-)

 
Ingen bild

Ann Lundin

14 juni 2012 21:37

Kul att få se BIS-finalen!
Seamus lika fin som vanligt!
Ann

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards