Kennel Barecho

Alla inlägg under juni 2011

Av barecho - 30 juni 2011 14:27

...och sån värme i luften! Så härligt och som jag har längtat efter det hela den kalla j.....a delen av året. De säger att det ska bli sämre till helgen, men jag hoppas de har fel. Det får gärna regna på nätterna bara det är fint på dagarna.


Vi har ju haft flera kullar som fyllt år nu på slutet som jag glömt bort, fy på mig. Grattis i efterskott till alla i R-kullen som fyllde 8 år i lördags. Den kullen är efter Raptor och Flora. Enda hanhunden där, Rufus, flyttade till Värmland. Det var ett bra tag sedan jag hörde ifrån dom, men för några år sedan dök de upp på utställningen i Ransäter så det var jättekul. Räkan bor hos Katarina Hudatzky med familj i Strängnäs och henne har jag mycket kontakt med, så skönt att veta att hon trivs och mår bra på det nya stället de flyttade till för några år sedan. Rhonda flyttade till Polen, till kennel Tiamant. Vi träffades i Jönköping och lämnade henne. Rhonda har haft flera kullar hos dom, och det verkar som om de är mycket nöjda med resultatet. Saga bor i Sandviken, hon var här och klippte sig några gånger när hon var ung - nu har jag dock inte hört något ifrån dom på länge. Rita flyttade först till en familj i Gävle, frun blev dock superallergisk så hon lämnades tillbaks snabbt. Hon flyttade sedan till kennel Key To Success, men är nu utplacerad tror jag. Bella såldes till kennel Sommartunas, hon placerades ut till en fodervärd på en gång där hon levde och hade det bra fram till när hon gick bort för något år sedan.


Grattis också till D-kullen som fyllde 6 år i söndags. De är efter Lelica's Ticket To Ride och Olivia. Endast en hanhund också i den kullen, Max som flyttade till Norge. En syster, Cara, flyttade dit samtidigt. Tyvärr gick hon bort när hon bara var några månader, jag hade då kullsystern Disa kvar så de fick komma och hämta henne istället. Doris bor hos kennel Obery's och henne träffar jag då och då på utställningar, Doris är en supertik som alltid är glad - man blir jämt på bra humör när man träffar henne! Hon saknar ett CERT för att bli champion, om hon inte får det förr skulle jag tro att det kommer som veteran. För pigg och fräsch, det är hon verkligen. Maja bor i Gävle och hon kommer hit för regelbundna klippningar så hon är nog den jag träffar oftast från denna kulle.


Sist men inte minst så säger vi Grattis till J-kullen som fyllde 5 år igår. Dom är efter Lleyton och Lea. Den mest kända där är väl Eros som är både NOUCH samt SEU(u)CH. Han bor hos kennel Big Brazzel och är far till flera kullar både i Sverige och utomlands. Justin föddes med kroksvans, men han är lika glad ändå. Han bor med sin matte i Göteborg, i alla fall sist jag hörde ifrån dom. Jackson bor med Räkan och Olivia hos familjen Hudatzky som jag nämde tidigare. Strindberg flyttade till Dalarna och sist jag hörde från dom var allt bra, Joppe bor i Gävle och han träffade jag igår när han var här och klippte sig. Han är en så mysig hanhund, sååå himla lik sin pappa. Jakob flyttade ända till Sydafrika, och från dom får jag härliga kort lite då och då, samt rapporter om hur han mår - trevligt! Enda tiken i kullen, Elsa bor också hon i Dalarna. Fick rapport för inte så länge sedan att allt var bra med henne.


Dagarna går mest åt till förberedelser och tankar inför resan till Paris på tisdag. Det är ju halva nöjet det att planera, drömma och förbereda sig tycker jag. Vi har också haft sån tur att vi fått tag på en minibuss som vi får låna. Tina (Puh's matte) erbjöd sig att vi får låna deras Chrysler. Nu vet ni kanske vad jag tycker om Chrysler....hmmm.... men, den här är så pass ny så jag tror säkert det ska gå bra. Vi kan väl säga att detta är Chryslers sista chans att bevisa att det går att transportera sig med bilarna utan några problem. 


Bropass har vi sedan förra året, väldigt praktiskt tycker jag att bara kunna åka över Öresundsbron utan att betala och att det dras på kortet istället, lite billigare blir det också och det gör ju inget.... Som ni förstår så har jag redan skrivit en lååååååång packningslista. Det är ju en mardröm för mig att känna att jag inte har kontroll inför en sån här resa!


Förstår om ni tycker jag verkar helt insnöad på Paris och världsutställningar - och för att öka på det lite så tänkte jag visa lite kort från några av de Världsutställningar vi har deltagit på. 

Den allra första Världsutställningen för oss var i Amsterdam 2002. Hanarna dömdes av en spansk domare och tikarna av August de Wilde från Holland tror jag. Detta kort är förmodligen från hanhundarnas championklass. En hel del kända ansikten kan man ju se här.... Tredje hunden från vänster är Fritz och jag, kanske bäst att förklara eftersom jag ser lite annorlunda ut idag. Visst är det lite smått tragiskt att titta på gamla kort när man vägde hälften mot för idag .


Resultatmässigt minns jag inte så mycket. Vet i alla fall att Fritz barn vann båda JWW-titlarna, nämligen Trollängens Cross Country och Trollängens Tailor Made. Bästa tik blev en holländsk tik, bästa hanhund och BIR blev Sieger's We Can Work It Out som är till vänster på detta foto. Till höger är då Fritz - och detta blev då hans första Reserv-CACIB på en världsutställning.... Det är ju vinnaren av CACIB:et som får titeln, så man kan säga att Fritte var första förloraren...  Att jag ser ut som om jag sålt smöret och tappat pengarna kanske man kan förstå i viss mån, men de andra ser inte heller så himla positiva ut!


Året därpå, 2003, var WW i Dortmund, Tyskland. Vem som skulle döma där har jag glömt, men vi fick i alla fall domarändring till Kenneth Edh.... Inte ett enda kort har jag hittat från denna utställning, har ingen aning om varför - eller var de kan finnas. Vet dock att det var fruktansvärt varmt när denna utställning hölls, flera hundar dog av värmen. En del av utställningen var ute kan man säga och där stod det burar utan skydd för solen fick jag höra efteråt... man slutar aldrig förvånas över idioter till hundägare. BIR blev i alla fall Trollängens Tailor Made, vem som blev bästa hanhund minns jag faktiskt inte (katastrof, hur står det till med mitt minne egentligen, såna här viktiga saker brukar jag ju komma ihåg!!). Meeeen, vem tror ni fick Reserv-CACIBET? Jodå, Fritten såklart....


 

Nästa utflykt blev till Poznan, i Polen 2006. Lite annorlunda utställning, men mysig på nåt sätt. Flera olika små hallar var det där bedömningarna var och inte så noga med några kontroller av pass och sånt.... Domare var norska Rodi Hubenthal. Här skulle jag tro att det är championklassen hanar, är dock inte säker. Fritz och jag är med såklart och efter oss står vinnaren Sieger's Pool Position med Vibe. Han blev sedan BIR, och vem fick Reserv-CACIB? Behöver jag skriva det tro.... Fritte-älsklingen förstås....

Jag var ganska så besviken när hanhundarna hade varit, för Fritz att vara så nära tre gånger, slagen av tre olika hundar.... det kändes trist tyckte jag. Första klass bland tikarna var då juniorklassen. Där hade vi fått låna med oss underbara Liza (Barecho Fly Me To The Moon). Hon gjorde mig inte besviken, utan hon vann en rejält stor juniorklass och första WW-titeln till kenneln var i hamn!!

Sedan gick det av bara farten... Diva blev bästa tik, WW-06 samt BIM. Men en ny reserv-CACIB vinnare var född, Kylie fick här sitt första på en WW....


Nästa gång var det på hemmaplan, i Stockholm. Domare för juniorer var Laurent Pichard, hanhundar: Rainer Vourinen och tikar: Frank Kane.

Här blev det då ännu ett Reserv-CACIB för Kylie, vinnare blev hennes brorsdotter Trollängens My Chatterbox som även blev BIR. Vet inte om vi ser så himla superglada ut här heller....

.... men här är det stora leenden!! Vinnare av CACIB:et bland hanhundarna var Loke (Barecho Zimply Zuper), så himla roligt det var!! Minns än hur glad jag blev för Vanja och Dags skull, tårarna rann för fullt.... Reserv-CACIB fick då Trollängens Hot Rumour. Vi fick ändå två till WW-titlar på denna utställning. Fritz fick till slut en titel iom att han blev VWW-08 och även Diva fick en sån titel.


Så förra året var det ju i Herning, Danmark. Hanarna dömdes av Per Iversen och tikarna av Susie Svoldgaard.

Ingen WW utan Reserv-CACIB, eller hur? Denna gång var det Loke som stod för det.... CACIB och BIR blev Sieger's Pool Position.


Så nu återstår det att se hur det kommer att gå i Paris.....Ska försöka få till några uppdateringar från mobilen på FB från utställningen, så ni som är nyfikna får hålla koll där...  

  

Av barecho - 27 juni 2011 21:36

Då har första dagen på semestern avverkats. Så skönt att få lite gjort utan att för dens skull vara helt slut på kvällskvisten....


Här kommer först ett kort på Messi från igår kväll:

 

Kom inte och säg att hundar inte njuter av att sova i sängen...... 


 

Fint sommarkort har vi fått från Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) i Finland. Man kan apportera vad som helst tydligen....


 

Här ligger Tyra tätt ihopkrupen med sin "mamma" Pärlan. Det är så rörande att se dom ihop, de håller koll på varandra och leker riktigt ihop. Ingen av våra andra leker med Tyra, de yngre törs nog inte helt för att jag säger åt dom hela tiden att vara försiktiga. Men Pärlan kan man lita på... .

   

Tja, om Pärlan är mamma så är väl Kylie mormor då, eller? Hur som helst så försöker Kylie att ignorera Tyra så mycket som möjligt, men i tvsoffan kan det bli lite tokigt ibland.... här håller hon om barnbarnet sitt så sött...


I morse åkte Jacob och jag in till Gävle sjukhus för att han skulle träffa en ögonläkare. Han fick ju en spark i ögat i februari och har sedan dess sett en svart prick i synfältet då och då. Vi har varit in till hälsocentralen, och de har inte hittat nåt fel. Men man vill ju vara helt säker... oroar mig såklart att det ska bli några problem med synen för honom i framtiden.


Vi var där i god tid så vi passade på att gå in på apoteket före för att köpa Drontal till resan. Det är Drontal och Droncit som jag vet är godkända avmaskningsmedel för dvärgbandmasken och de måste ju avmaskas mot det innan de får komma tillbaks in i Sverige efter Frankrike-resan. Köpte lite annat smått och gott där inne också...


När vi kom in till Ögonmottagningen så blev vi visade till det gula väntrummet. En hel del satt där och väntade. Visst är det lite konstigt med såna här väntrum? Nästan alla som sitter där vägrar ta ögonkontakt med någon annan och tilltalar man någon okänd stirrar de på en som om man vore ett UFO! Nåja, nu hade jag ju Jacob med så jag hade nån att prata med i alla fall....


Vi fick komma in i ett undersökningsrum först, en supertrevlig sköterska tog hand om Jacob och jag såg att han uppskattade att hon skojade med honom! Hon bröt lite på norska och det låter ju alltid trevligt det tycker jag....

Dom här fina glasögonen fick han ha på sig när de kollade synen. Inga problem med synen så det var ju skönt.... Han fick sedan ögondroppar för att pupillerna skulle vidga sig, ja - är väl typ samma sort som hundarna får före en ögonlysning.

Han blev ljuskänslig av dessa och eftersom solen sken ute så sprang jag till bilen för att hämta solglasögon till honom som han kunde ta på sig efteråt.


Precis när jag kom tillbaks så fick vi komma in till ögonläkaren. Det var en utländsk man, minns inte vad han hette. Men även han var jättetrevlig och lättsam, så oerhört positiv - vilket är extra viktigt när man har med barn att göra tycker jag!


Han kollade igenom ögonen noga, väldigt lika instrument som vid en ögonlysning måste jag säga. Han mätte också trycket i ögat och det var 11, normalvärde var 10-20. Så inge Glaukom där inte....


Läkaren förklarade noga efteråt vad han sett. Jacob hade inga skador på synnerv, lins eller näthinna. Däremot så kan man säga att själva ögonkroppen är gjord av nån geleaktig massa förklarade han och ur den kan det lossa bitar. Det är vanligt när man blir äldre och det kan också ske av yttre våld. Det är just det som har hänt Jacob... Dock skulle det inte bli några problem för honom trodde han, men om han såg typ blixtar, spindelväv eller att pricken blev annorlunda så skulle vi kontakta dom igen. Så skönt det är när man känner att man har förtroende för någon inom vården, är ju tyvärr inte alltid så...


Vi stannade till på Valbo Köpcentrum på vägen hem. Köpte en marinblå blus som jag ev. ska ha i Paris. Jag ville ha en i en stark färg, men tror ni jag hittade nån? Nädå, massa rysch-pysch och mycket diskreta färger... Ja, letade väl inte så himla noga heller som ni kanske förstår....


Köpte två kartor till Frankrike, en bilkarta och en liten bok med karta över Paris. Så shorts och T-shirt till Jacob - plus nya Crocs. Han har ju rejält stora fötter nu så de kostar ju inte direkt som några barnskor längre. 549:- kronor för ett par Crocs... suck... men huvudsaken han är nöjd såklart. Ny mascara och rouge slank också ner + lite mat och annat. Nöjda och glada vände vi åter mot Årsunda strax före 13.00 Tänk, nästan så det går bättre att handla när jag är själv, konstigt....


Idag den 27 juni fyller Pelle (Thomas & Henrics pappa) år och förra året denna dag föddes hans och Johannas son Birger. Som ni kanske minns så var det så himla tragiskt så han inte levde när han kom till världen... En sån obehagskänsla jag har haft hela dagen, tänkt på det så mycket och en hel del tårar har kommit både över Birger - men även över Fritz och det missfall jag fick i vintras. Man tror att man inte ska bry sig, men vissa saker äter sig in i en på nåt sätt...


Fick dock bita ihop, för på seneftermiddagen skulle vi fira bästaste Inger som fyllde 50 år. Och när jag kom dit ihop med mina arbetskompisar Sara och Christina så kändes det mycket bättre - när vi sedan möttes av Inger så var alla obehagskänslor borta.



Bästaste buksvägerskan min . För ni vet väl att det var Inger som Pelle blev tillsammans med efter att han och jag skilt oss? Jag har ju "bara" tre bröder och hade nog gärna velat ha en syster. Inger är nog det närmaste storasyster som jag har.... En sån som man kan fråga om allt och som ställer upp när det behövs.


 
En annan arbetskompis, Lena med man kom också dit. Lena hade med en superfin tavla som hon gjort av ett foto från just den här stugan som vi var vid. Stugan ägs av Ingers föräldrar och jag vet att detta ställe är väldigt speciellt för Inger.... såg nog en liten tår i ögonvrån hos Inger jag när hon fick den fina presenten...


 

Ja, några troll finns det där i skogen också.....


Finaste Lea (CH Barecho Later Diva) tittar lite slött på Tyra som for fram som en toka där...

   
Kanske tyckte de att hon var lite liten och behövde växa på sig? Tyra hade då inget alls emot att bli vattnad....

Är det detta som kallas ljugarbänken?


   

Meeeeen, vad gör du? Lämna mig inte här....

Kom tillbaks!!!

     

Men det var då självaste fan, ska man behöva gå i själv??


Det där vattnet är ju lite intressant, men inte vill jag då i igen.....

   

Glor du på? Apan mittemot? Jamensynd då, jag ska nämligen se ut som en apa! Affen = apa på tyska.....

 

Kan väl sträcka lite på mig när jag håller koll ut över sjön.....


Skönt att sitta i fasters knä.....


När jag kom hem tog jag in posten, hade fått PM till Paris.

Detta var allt som låg i kuvertet... tror inte det kommer mer info.

...man undrar ju lite vad vi har gett oss in på?     



Av barecho - 25 juni 2011 16:13

Ja, så har då midsommarafton kommit och gått detta år. Igår var det då 6 månader kvar till julafton - tiden går alldeles för fort så bäst att njuta nu medans sommaren är här!!


Igår var vi bara hemma på dagen, pysslade på med lite olika saker. Såååå skönt att få gå omkring i myskläderna....

Flaggan kom vi ihåg att hissa igår och det är inte ofta vi gör det tyvärr...

   

Jacob föredrog att slappa framför tv:en han....

... David spikade plåttak.

Det här gänget hade fullt sjå med att hålla koll på var jag var... och ni vet när man städar och far runt överallt,  ja - då är det inte lätt att vara en springer inte!!

Henke vill ha lite koll på mamsen han också....

Som jag längtar nu till det blir färdigt och vi kan mysa i soffan.... Vi har ju insett att vi måste ha lampor på väggarna, speciellt mörkt blir det ju på den här delen som har tak förstås.

       

Sillunch blev det lite avbrott för i alla sysslor under dagen. Fanns några fler som ville ha sill som ni ser.... När vi satt där och åt och tittade ut på utsikten så sa jag - Meeen, kanske vi skulle ha sånt där plexiglas eller vad det är just vid den här delen? Visst blir ju smutsigt av hundarna - men trist att inte kunna se ut lika bra som man skulle kunna göra med det. Så nu håller Mr Björkman på och kollar vad det skulle kosta och vad som finns.... Man måste ju sysselsätta honom! Nu är det alltså tredje alternativet jag kom på... Bäst han skyndar sig innan jag kommer på ett fjärde .


   

Framåt kvällningen så åkte vi till Åke och Kerstin för att få lite midsommarmat. Deras trevliga grannar var där, som vanligt på midsommar. Vilda diskussioner och många glada skratt blev det!! Jag fick efter mycket trugande en snaps, men fick inte i mig hela..... Här ser ni hur jag glupskt kastar i mig maten...

 

Här ser vi ju lite mer belevade ut...


Det var meningen att vi skulle cykla hem, men när klockan började närma sig halvtolv och jag kände hur kallt det var ute så var jag inte så sugen på det längre... Jag messade Emilia och kollade om hon skulle kunna skjutsa hem oss. Och jodå, hon var på väg hem från Storvik strax efter så hon var så himla snäll och körde hem oss, tusen tack för det!!


När vi kom hem tyckte David att vi skulle sätta oss ute på altan, men där gick gränsen... skitkallt ute ju, och för den delen så var klockan över midnatt så det var slut på midsommarafton!

Av barecho - 24 juni 2011 17:27

...japp, det är vad vi kallar midsommarafton här hemma! Och det är såklart David som är den som ska fjäska och tja, gissa vem det ska fjäskas för?  


Det kommer sig ifrån en gång för länge sedan när vi då började fatta tycke för varandra. Våren 1997 tog det förhållande jag hade med en kille från Östersund slut, han flyttade från mig i slutet av april tror jag om jag minns rätt. David och jag hade ju sett varandra under ganska så lång tid då jag arbetade på Shell-macken här i Årsunda och man kan väl lugnt säga att han var en flitig kund!


Strax efter att min förra kille flyttat så träffades jag och David ute på krogen, att vi båda var intresserade av varann kunde nog en blind se  ... men fin i kanten som jag är så väntade jag förstås att han skulle ta nån typ av initiativ, man som han är. Och jodå, vi skulle dela taxi hem till mig - men vad tror ni händer då? Jo, han blir ju förstås spysjuk   i bilen såååå var ju inte så himla sugen på att ta med honom in i huset så att säga....  


Några veckor efter var det samma sak igen, vi träffades ute på krogen - och skulle sedan gå på Viking pizzarestaurang för att äta lite innan hemfärd. Tja, samma sak igen - han blev lite smått illamående utanför pizzerian kan man väl säga.... vilken amatör, suck.... Men kär var jag ju så gav ju inte upp bara för att det blev lite motgångar.


Så närmade då sig midsommarafton..., vad kan vara mer romantiskt än det?  På den tiden var det After Beach på Strandbaden i Årsunda som gällde under eftermiddagen och sedan på kvällen så var det dans (ja, man behövde ju inte dansa.....) på Hembygdsgården. David och jag träffades som hastigast på After Beach och bestämde då att vi skulle ses senare under kvällen på Hembygdsgården. Jag hade varit förutseende och bäddat rent i sängen, köpt hem rejäl frukost och så..... Nu var det dags, så var det bara!!  


Vad tror ni hände? Jo, jag gick och väntade och väntade och väntade på Hembygdsgården. Tror ni han dök upp? Nädå, han hade förstås somnat tidigare på kvällen hemma hos sig (var nog mer det han hade druckit än att han var trött kan man väl säga....). Så ni kanske kan ana hur sur jag var när jag cyklade hemåt därifrån strax före 02.00 på natten. Blev ikappcyklad av en annan kille från Årsunda som frågade snällt om jag ville ha sällskap... Kan väl tänka mig att jag inte var så trevlig tillbaks... 


Det tog sedan flera dagar innan David vågade visa sig på macken där jag jobbade... Och om jag inte tagit tag i saken hade vi nog inte blivit ihop ännu. Nån vecka efter midsommarafton hyrde David filmen Tin Cup där jag jobbade, jag gav väl några hintar om att jag skulle vilja se den filmen jag också... Tror ni han fattade? Nädå, inte.....


Jag fick helt enkelt ringa till honom och fråga om jag fick komma dit och titta på filmen med honom, erbjöd mig att köpa med pizza och bjuda på. Tja, och resten det vet ni - sedan dess har vi väl varit oskiljaktiga.... 


Men, lite fjäsk tycker jag nog att jag kan vara värd idag på stora fjäskardagen, eller hur?


TREVLIG MIDSOMMAR TILL ALLA MINA NÄRA, KÄRA OCH ÖVRIGA VÄNNER (till alla mina ovänner också om jag har några sådana...)!

 


Nej, jag höll ju på att glömma att det är fredag! Måste ju komma en fredagsfräckis då:


Tre män diskuterade sexställningar
-Jag gillar att ligga över så jag kan se hennes vackra ögon sa Engelskmannen. 
-Jag gillar att ligga under så jag kan se hennes vackra bröst sa Fransmannen.
-Jag gillar att ta henne bakifrån sa Svensken.
-Men vad ser du då sa de andra?
-Ja sist var det Hockey... 

Av barecho - 23 juni 2011 19:02

 




JIHA!!!!!!! Semester i lite drygt tre veckor, ska bli så himla skönt!!!  Nu kommer vi inte att vara hemma så mycket under semestern, så vet inte hur mycket avkoppling det blir... men ska ju göra så himla mycket roligt som jag ser fram emot. 


Nästa vecka blir det mycket praktiskt som ska göras och på lördagen har vi tänkt att gå ett gäng från jobbet på After Beach på Strandbaden. Fick ju migrän dagen efter sist jag var där... får väl hoppas jag inte drabbas av det denna gång .


Sedan åker vi då mot Paris nästa tisdag och räknar med att komma hem måndagen veckan efter. Hotellet vi ska bo på har gratis internet, så räknar med att kunna skriva en blogg om dagen så ni har lite koll på vad vi gör därnere!


Sedan åker vi mot Västkusten ev. torsdagen efter, ja - vill säga om vädret är bra. Annars blir det till att åka raka vägen till Tvååker på fredagmorgonen, vi blir sedan kvar i Bovallstrand till måndagen. För dagen efter jobbar jag igen. Då är det tre veckor kvar för mig att arbeta innan jag ska kasta mig ut i friheten!!


Tyvärr så får inte Marta några valpar heller.... Förstår inte varför jag har sån otur med de norska flickorna? Brukar ju inte ha tikar som går tom så ofta, och nu har vi haft två i rad - och båda bor i Norge... Verkligen trist, känner mig mycket besviken. Men såklart inte mycket man kan göra åt det. Hoppas nu att Molly sätter igång och börjar löpa inom en relativt snar framtid... Älskar ju att ha valpar så det blir himla trist nu utan några alls under en längre tid... .



Av barecho - 21 juni 2011 21:23

...till semester i 25 dagar. Efter det så är det endast 14 arbetsdagar kvar som fast anställd inom kommunen, sååååå himla skönt!!


Nästa vecka blir det fullt upp med förberedelser inför resan till Paris och Världsutställningen där, längtar sjukt mycket. Har väl inte så stora förhoppningar på själva resultaten, men det ska bli så otroligt roligt ändå.


Förra våren började jag leta hotell i Paris, och det var inte så lätt. En del hotell skulle ha sjukt mycket extra per hund och hos en hel del hotell var det inte tillåtet med mer än en hund av litet format....


Hittade till slut ett som låg just som vi ville ha det, lite nordöst om själva centrum - vid en större motorväg och med möjlighet att ta sig in till centrum på ett enkelt sätt, utan bil... Vi bokade hela tolv rum i fyra nätter och fick då ett jättebra pris, endast 55 Euro per natt och rum (dubbelrum). Då ingår frukost och inga extra avgifter för hundarna. Att vi är ett så stort gäng gör ju resan så mycket roligare, en massa hundgalet folk - det kan inte bli bättre!!


Har roat mig idag med att skicka kopior ur passen på de fyra hundar vi ska ha med oss, fyra sidor ur varje - tog sin tid kan jag säga att scanna in alla och skicka via mail sen. Fattar inte riktigt vad de ska göra med dom - men, men.... bara att göra det liksom....


Annars har det väl inte blivit så mycket gjort idag, vi hade en jättetrevlig familj från Gävle här som tittade på cockervalparna. De bestämde sig för Forlan och han tror jag kommer att passa dem jättebra! Wilma och Linn har också varit här för att bli lite sommarklippta. Linn är ju en fodervärdstik, hon är fortfarande liten - men så himla söt och välbyggd så om bara ögonlysningen är okej kommer jag nog att para henne nästa höst tror jag.


Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) gillar uppenbarligen finsk glass....

..och även att bada. Ska ta med Greven, Gizza och Luca ner till sjön och prova nån dag också, jag är bara så himla rädd för att det ska vara några giftalger där.. man har ju hört om en hel del skräckhistorier!


    

Freja (Barecho Fairy Tale) möttes av sin nya flock hos kennel Katuliz.

 

Skön säng värdig en svensk prinsessa!

 

Leo är inte så dum han heller att ha som kompis och beskyddare! 

Av barecho - 20 juni 2011 20:42

Jag var hemma från jobbet även i fredags, skönt att få en extra dag att återhämta sig på. Värken i lederna har blivit mycket bättre, men på morgnarna gör det fortfarande riktigt ont. Men, ska ju inte klaga - finns så många som har värre värk än mig....


Roade mig med hundarna lite ute på gården, försökte filma Tyras framfart lite - men det är inte lätt....hon springer ju utanför filmområdet hela tiden!


 


 

Skönt att vi bara hade tre hundar att göra iordning på fredagskvällen, var nog så jobbigt det.... 


Nåt som var mycket passande med utställningen i Avesta på lördagen var att bedömningen inte började i vår ring förrän 11.30 Vi har ju bara en knapp timme att köra dit, så jag tänkte åka hemifrån vid 9.00 - men kom iväg nån kvart tidigare. Till Avesta från oss är det kanske 5-6 mil, jag vet inte exakt - men närmaste vägen är ca 7 mil att köra. Jag hittar såklart dit utan några som helst problem, och när Frida började gapa om att jag skulle åka över Sandviken och vara framme 11.00 så surnade jag till.... Hon gav sig inte heller förrän jag hade åkt nästan två mil åt rätt håll, hon tjatade och tjatade om att jag skulle vända - hennes ankomsttid var då beräknad till 11.30 - men hon ansåg ändå att jag skulle vända istället för att åka som jag åkte och komma fram 10.00 Tänkte slänga ut kärringjäveln genom fönstret, ringde hem till David och sa att han kunde börja titta efter en ny - för inte en chans i världen att jag åker till Paris med den där donnan!! Så idag har Ingrid flyttat in hos oss istället... hon låter lite som en drogad pensionär, men det kan jag nog lära mig att leva med bara hon tar oss rätt väg till alla ställen. 


Det är en GARMIN nuLink 1695 vi har köpt. Vi var väldigt nära att köpa en Tom-tom tills jag provade att lägga in vår adress och den då påstod att den inte hittade några husnummer efter den vägen.... Såna skitkartor vill vi då inte ha, som inte hittar något ute på landet!! Nu återstår att se hur nöjda vi blir med Ingrid - ni kan räkna med att få nån rapport här så småningom!


Tillbaks till Avesta då. Dalarnas kk hade valt att lägga ut ringarnas placering på sin hemsida, nåt som jag uppskattar mycket! Tyvärr hade de satt för vägen in till den entré som var närmast för oss, obegripligt för mig - bättre om folk kan komma in från fler håll för att undvika köer. Men, men - nu ska jag sluta klaga - för annars var utställningen jättebra arrangerad tycker jag!


Jag anlände till utställningsplatsen lite före Carro och Emma, så jag bad att få ställa mig vid avlastningen (inga problem alls, och inte heller nån "gestapo" efteråt när vi skulle flytta bilarna). Bar, eller ja - släpade rättare sagt, in tältet och satt upp det själv. Mäkta stolt över mig själv - jag som är så klen och halvt handikappad.... Men, ville få upp tältet då jag befarade att det skulle regna - nåt som var helt onödigt, för dagen bjöd på perfekt utställningsväder.


Jill kamperade också i vårt tält med Vegas. Så himla trevligt vi hade tillsammans, som alltid ska väl sägas. Att resultaten var bra för oss alla tre gjorde säkert inte att det blev sämre så att säga...


 
Här springer vi i Öppen-klass konkurrensen... och nej då, jag är inte bitter för att Messi inte fick Certet så att det är därför jag sätter in detta kort Jill !

   
Barecho Yackpot Every Time "Vegas" vann öppen klassen, blev sedan tvåa bästa hanhund med sitt första CERT!!! Stooooort grattis Jill, detta var så välförtjänt till er båda!! Ja, jag deläger ju honom jag också - så lite grattis till mig själv också kanske...

Messi (Barecho Zuper Playmaker) fick nöja sig med Res-Certet och trea bästa hanhund, denna dag. Men, ingen fara med det - vi kommer igen i Tvååker med hopp om röd/grön rosett kanske då istället!

Messi med sikte på godisbiten i mattes hand....


Vinnare av championklassen och sedan även Bästa hanhund blev Zola (CH Barecho He's Got It All)! Stoort grattis Carro, han var så fin i ringen och en så värdig vinnare!


När jag tog ut Enya (Barecho Either With Or Without You) så upptäckte jag att hon har vattensvans..... Är så himla trött på dessa jävla vattensvansar, vad gör jag för fel? Trots det så vann hon juniorklassen med CK, men fick ingen mer placering vilket jag såklart har full förståelse för.


Beda (Barecho Bed Of Roses) var med i unghundsklassen, jättefin tycker jag - men det var ju inte jag som dömde så hon fick Very Good. Några kilon för mycket kanske fortfarande, men det är ju lätt att göra något åt. Så jätteroligt att matte Karin från Österfärnebo tog sig tid att åka dit och vara med, tusen tack för det!


Clådan (CH Barecho Quest For Success) vann championklassen och blev sedan bästa tik. Hennes vackra halvsyster Thea (CH Barecho Roses All Over) fick endast Very Good denna dag....


 

Som ni ser så blev Clådan BIR och Zola BIM, domare för dagen var finska Tapio Eerola.

 

Vår uppfödargrupp som bestod av Zola, Vegas, Clådan och Thea vann i rasen....

  

... och blev sedan BIS-2 i finalen, dömde gjorde Soile Bister från Finland! Jätteroligt tyckte vi med den placeringen, stort tack till er som var med i gruppen.


Jag fick rusa direkt till uppsamlingsringen för grupp 8 där Göran Bodegård dömde, tyvärr ingen placering för Clådan denna gång i finalerna.


Vackrast av dom alla denna dag var ändå min älskade Diva . Du var lika fin Diva i lördags som du var när du vann din allra sista grupp på SKK här i Avesta 2008.


Carro och Emma var snälla och hjälpte mig att packa ut allting i bilen, sedan blev det hemfärd med Jill och Vegas som extralast. David skulle fixa grillat åt oss när vi kom hem, sedan skulle också de tre hundar jag skulle byta till göras iordning med bad och föning. Jag var ju inte så smart att jag anmälde samma tre båda dagarna - nänä, så enkelt ska det ju inte vara. Tre helt nya var det som skulle med till söndagens utställning i Gränna.



 

Efter att ha ätit gott, jag hade ätit en kaka och en smörgås på hela dagen, så satt Jill och jag oss vid varsin dator. La ut lite kort på Facebook och kommenterade varandras inlägg... moget? Nä, inte så värst - men vem bryr sig?!


Uppstigning vid 01.30 söndag morgon för avfärd 03.15 Det var klart väder när vi åkte hemifrån, men när vi passerat Katrineholm såg det istället ut så här....

   

Regn förstås... vi borde inte bli förvånade, när jag kollade på yr.no kvällen innan så skulle det bli regn i Gränna.


Men, att det skulle regna så inih.....e det kunde väl ingen drömma om. Det regnade kraftigt HELA dagen. Vi kom dit strax före 08.00, och strax innan bästa tik säger Jill - Det har regnat lika intensivt hela dagen, varken mer eller mindre har det blivit. Och ja, ni vet väl vad som händer om nån säger så? Inom tio minuter så ökade regnmängden på med ÄNNU mer... Man trodde inte det var sant. Innan vi fått ut allt i bilen så var jag dyngsur, trosor och BH var så blöta så de gick att vrida ur. Visst hade jag haft ett McKinley regnställ på mig hela dagen, men även det är nu uppsagt härifrån. Ett nytt ska införskaffas å de snaraste!! Vad sjutton skulle jag göra när jag var så genomblöt? Jo, hittade några överdragsbyxor och en gammal polotröja i väskan med "bra-ha saker". Kunde sätta på mig dem efter att ha torkat mig ungefär som efter en dusch. Foppatofflorna i bilen passade också bra, allt smink var bortsköljt - jag kände mig såååå himla läcker må ni tro! Vi stannade inte och åt på vägen hem ifall ni undrar, ville ju inte skrämma slag på folk genom att visa upp mig....

Så här såg det ut utanför den toalett där jag kunde byta om, man kanske inte ser helt - men utanför går det någon typ cykelväg eller nåt och där forsade vattnet fram....


Nä, det här var ingen trevlig dag alls - tur jag hade bästa tänkbara sällskap i tältet med Jill och Katarina (Yatzys matte) där!!

Vi fick också besök av den här lilla sötnosen som sökte skydd undan regnet och passade på och smaka lite kakor när han ändå var där.


Domare för dagen var Bente Bjerkaas från Norge. Resultaten då? Tja, de kom liksom i skymundan denna dag då regnet var det stora samtalsämnet... Men här kommer i alla fall mina hundars resultat:

Night Wish Darrem Canis "Baros" Excellent 1 UKL CK 3 BHKL CERT

Barecho Yackpot Every Time "Vegas" Excellent 1 ÖKL CK
Barecho You Name It "Yatzy" Very Good 
Barecho Devil Wears Prada "Miranda" Excellent 1 JUNKL CK
Barecho Apple Of My Eye "Zelda" Very Good
CH Wongan Romanza At Barecho Excellent 2 CHKL CK 


Om ni tror att jag överdriver vad det gäller regnet så kan ni läsa vad det stod om alla översvämningar som var norr om Jönköping denna dag....


Kan säga att jag var mycket nöjd när jag kom hem strax före 19.30 på kvällen och fick sätta på mig skönare kläder, äta lite stuvade makaroner och sedan krypa till sängs med en liten Tyra på armen vid 21.00 David hade försökt väcka mig när han gick och la sig några timmar senare, men det var helt omöjligt att få liv i mig sa han....




  

Av barecho - 16 juni 2011 19:01

... ja så har jag känt mig hela veckan. Jag gillar ju inte alls att tycka synd om mig själv och ännu mindre när nån annan tycker synd om mig... men lite i smyg har jag nog ändå tyckt synd om mig. 


Vaknade i måndags morse med 39,0 graders feber - inte kul.... kände mig som om en långtradare hade kört över mig. Jätteont i hela kroppen, framförallt i leder och i höger arm. Hade sedan feber och värk tisdag och onsdag. Idag har jag inte tagit nån feber, men det känns bättre så jag tror inte jag har feber längre - även om värken i fotlederna fortfarande finns kvar. Har också ett munsår som tog upp halva området mellan underläppen och hakan kändes det som. Det har börjat torka ihop, men snyggt är det ju inte... Vettesjutton vad det är för skit jag har i min kropp som inte verkar vilja gå bort helt! Eller är det bara så att jag är helt slut, att det kommer efter att jag haft så oerhört mycket att göra sedan i början av maj? Ja, vem vet - bara det går över nu så får det vara hur det vill med den saken....


För jag har inte blivit smittad av ehec i alla fall. Blev ju lite fundersam när jag läste Expressen igår och det stod att ett femtiotal personer blivit smittade på en hundtävling 1,5 mil norr om Norrköping, samma helg som vi hade Club Show där! http://www.expressen.se/1.2470561  När jag kollade på kartan såg det inte ut att vara mer än nån kilometer mellan det stället och där vi höll till... 


Så mycket har ju inte hänt här hemma då om ni inte vill ha rapport om vad det är för tv-program som går på dagarna när ni jobbar? Nähä - tänkte väl det....


Passar på och visar några av de kort jag fått från mina härliga valpköpare. Jag ska bli bättre på att sätta ut korten här direkt när jag får dom, jag lovar....

 
Fina Trixie (Barecho Caesar's Pride) efter att Marie trimmat henne. Visst är Trixie otroligt lik sin far Benny?

 
Stort grattis till Torsti (CH Barecho Young At Heart) som blivit FICH!!

 

Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) med sin nya matte Melina på väg mot sitt nya hemland Finland....

 

... och här har hon kommit fram. Myser ihop med sin kompis Pamela.

 
Ulla (Barecho Xciting Dream) fick CERT och blev BIR i Sydafrika. Domaren kanske ni känner igen? Louis Kruger, kennel Whitesquall är det för er som inte visste det.

Sötnosen Nelly (Barecho Expectations High).

   
Marta (Barecho Zimply Made For Me) på promenad i solen. Hon gick fyra veckor igår från parningen, hoppas hoppas nu att hon är dräktig!!

 

Vackert som ett vykort på Marta-parta i parken!

 

Allis (Barecho Quite Nice) försöker hjälpa husse att laga åkgräsklipparen. På tal om såna, så gick den vi köpte för mindre än ett år sedan sönder idag.... Efter att ha vänt upp och ner på hela huset för att leta efter kvittot för garantin, ringde David och frågade hur gör vi? Inga problem sa de på Bernö - vi har det registrerat så bara att komma in med den. Förhoppningsvis skulle vi få tillbaka den på måndag. Hoppas på det, för nu växer gräset nå grymt här hemma!

 
Nja, Allis trivs nog bättre med att bada med kompisar än att laga nån gräsklippare....

 

Ozzie (Barecho Ozzie Dance) njuter av solen på bryggan.

 

Men man kan ju inte bara njuta, får ju jobba lite ibland också. Så här har Ozzie hämtat en boll som behövde livräddas...

 

Nino (Barecho Walk On Water) i full fart på väg mot vattnet....

... där är den! Älsklingsbollen....

Men vad är väl en boll jämfört med Tobbe? Du och jag Tobbe... så himla fin denna bild är, jag blir lite tårögd när jag ser den....

 

Vänner för alltid - sann springerkärlek är inte alla förunnat .

   

De är fina på land också, Nino och Ozzie.


Avslutar med en liten filmsnutt på Nino när han kastar sig i vattnet:


 

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards