Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 18 juli 2010

Hemmaplan

Av barecho - 18 juli 2010 18:50

Japp, så då var ytterligare två utställningar avverkade.... denna helg på hemmaplan - lördag i Högbo och söndag i Alfta, perfekt!

Fredagen blev det såklart hundbad för de som skulle med - och det innebar att alla dörrar och fönster måste vara stängda, då jag är så rädd för drag och att det ska resultera i vattensvans. Ni kan ju tänka er hur kvavt och varmt det blev inne med fyra nybadade hundar.... men vad gör man inte?

  
- Nej, husse, jag är inte här... det är bara en synvilla, jag vill inte duschas nu igen.....


Fördelen när utställningen är endast 20 min från där vi bor är ju att vi kan sätta upp tältet redan dagen före. Vi hittade en jättebra plats under ett träd, och tog in en hel del grejer då David inte skulle vara med dit på morgonen dagen efter.

Det var mycket trevligt att åka iväg till utställningen vid 07.30 på morgonen, snacka om sovmorgon! Med mig hade jag Jacob och hans kompis Emil - de var jätteduktiga på att hjälpa till och bära in de grejer vi hade med oss, Emil tog även Baros i koppel in och det är ju inte alltid så himla enkelt med den virrpannan, ja - Baros alltså...inte Emil....

Vädret var superperfekt ifall man var på badstranden, men nu var ju inte vi det - så det blev lite väl varmt tycker jag nog.... Varken bra för oss eller för hundarna att springa runt som tokar, eller att stå uppställda heller för den delen i detta väder.

Andrea var snäll och visade Baros åt mig i valpklassen så att jag fick hämta lite krafter till jag skulle in och springa med Messi.
Baros skötte sig bra tycker jag, han har väl inte direkt nåt tålamod att stå still länge - men det är ju jag van med då de flesta av mina hundar är så....

Han placerades som tvåa i klassen utan HP, nåt som inte heller ettan fick...

I juniorklass hanar hade vi tre fina pojkar med, det var Glimmer som fick en tvåa, hans bror Blaze som fick ett första pris och sedan blev placerad som tvåa med HP. Etta i klassen stod Messi, med ett CK. I championklass var sötnosen (förlåt Winston, David säger att jag inte får säga söt om hanhundar, men du är ju det....) Winston med, han blev tvåa utan CK denna dag. Veteranklassen vanns av Tuff med CK, han visade sig verkligen fint denna dag - flöt fram i ringen!

I bästa hanhundsklassen så blev Messi etta med sitt sjätte CERT!! Som fyra bästa hanhund placerade sig Tuff.
Direkt därpå var det dags för tikarna i juniorklass, Ditte gjorde debut där och hon fick ett första pris och blev sedan placerad som trea. I unghundsklassen hade jag Sanne med, hon vann klassen med CK. Hon är fortfarande urfälld - men börjar nu få lite päls under magen så hoppas det är på G nu!

Tikarnas öppen klass var som vanligt största klassen, Thea blev placerad som fyra med CK och Quandy fick ett andra pris. Tre tikar deltog i championklassen, och där placerade sig Clådan sist med CK.

I bästa tikklassen så visade jag Sanne, och Clådan fick gå med sin husse...kan säga att hon såg inte nöjd ut, det gjorde iofs inte hussen heller....

Det slutade i alla fall med att Sanne-panne vann bästa tik, och hon fick då sitt första CERT! Clådan fick nöja sig med att bli fyra bästa tik denna dag.

I BIR/BIM så var det alltså Messi mot Sanne.... Andrea var snäll och visade Messi, tack för det! Och jag fortsatte visa Sanne, alla våra hundar är väl speciella på sitt sätt - men hon är liiiite mer speciell hon vår Panne-lanne, hon vill absolut helst gå med sin stora idol i livet, nämligen matte!

Det slutade med att Sanne stod som BIR och Messi som BIM!!
  
BIM Barecho Zuper Playmaker & BIR Sieger's Scene Stealer


I BIS-finalen dömde Filip Jonsson, och där fick Sanne ingen placering. Vi kunde dock glädja oss åt att Ryan blev både BIS och BIS-veteran!! Stort grattis Mia, Micke och Carina!!
  
CH Caci's A Boy Like Daddy


  
Carro kom förbi och kollade på finalen, hon hade såklart med sig Diva och Zola. Divisen blev så glad att få komma på utställning, var nog lagom ungefär med den lilla stund som hon var där... Hon blev ju alldeles till sig när hon kände köttbulls doften och trodde det var dags att springa i ringen igen mamsens gammelälsklingstant!!


Vi hade Andrea och Katarina med hundar som gäster över natten, så trevligt så! De bodde i stugan som är perfekt att ha när det kommer hundfolk som ska sova över, är ju skönt att få "rå sig lite själv" också när man sover över borta.


Idag var det då dags för Alfta. Vi åkte hemifrån vid 05.30 och mötte Marina & Ditte i Sandviken så jag fick lite sällskap i bilen - tänk så mycket piggare man blir när man har trevligt sällskap i bilen.
Vädret var helt okej idag, soligt - men inte jättevarmt och så fläktade det skönt. Lite problem blev det dock med tältet som inte var helt överens med blåsten denna dag....


Till resultaten: Messi vann juniorklassen med CK, på andra platsen i klassen stod Glimmer - denna dag fick han ett första pris, han är ju fortfarande ganska så valpig - blev ju 9 månader i fredags...
  
Barecho Back In Town "Glimmer"


Championklassen vanns av stiliga Eros med CK, och trea i klassen stod Winston, även han fick CK. Favorit i repris blev det med Tuff som vinnare i veteranklassen med CK. Bästa hanhund blev sedan Eros, Messi blev tvåa med sitt sjunde CERT! Femma bästa hane blev Winston.

Bland tikarna i juniorklassen så placerade sig Ditte som tvåa med CK, det var vi verkligen nöjda med då även hon ser ganska så valpig ut än så länge....
  
Barecho Beats Believing "Ditte"

Bland öppenklasstikarna placerade sig Lina som tvåa med CK, och syrran Thea som trea med CK. Clådan vann championklassen med CK. Och sedan var det dags för Penny att göra entré i ringen! Det är ju inte varje dag som hon är med på såna här äventyr - hon var nog lite orolig att husse Henric skulle undra vad hon var ute på för nåt.... Hon showade dock som sjutton i ringen i alla fall, och blev till slut BIR-vetaran och fyra bästa tik! Etta bästa tik blev vackraste Clådan.....

Som flera gånger tidigare blev det då dags för Clådan och Eros att göra upp om BIR/BIM, och som den gentleman han är så lät han Clådan bli BIR! Tyvärr har jag inget foto från det, men jag sätter ut det i bloggen så snart jag fått tag på något.

Domare denna dag var Kari Granaas-Hansen från Norge, och hon dömde på bra snabbt trots att hon hade domarelev i ringen. 41 ESS var anmälda, men vi var färdiga redan vid 11.30 vilket var jätteskönt. Nu fanns det tid för lite relax innan finalerna, och så nåt att äta. Marina hade med sig god pastasallad som jag mumsade i mig, och sedan åt jag även en Langos.

Först ut för oss i finalerna var uppfödargrupperna. Vår grupp bestod av Eros, Winston, Thea och Lina. Lite problematiskt var det då Lina löpte, och framförallt Eros var sååååå himla kär i henne!
När grupperna började placera sig så var det Carinas amrisgrupp, Mickes flatgrupp och så vår grupp kvar till de sista placeringarna.... Så blev Carinas grupp trea, och vår tvåa och så då Mickes etta, stort grattis till Kennel Cacis för toppenresultat!
  
CH B. Just A Striking Image, CH B. Most Wanted, B. Roses All Over & B. Runaway Bride.

Nästan direkt efter var det dags för Menny-muppen att gå in i bästa veteran. Marina var snäll och visade henne i förhandsgranskningen, stort tack för det!

  

Penny var lite trött på eftermiddagen så det blev ingen placering - det var en lång dag för henne som inte alls är van med detta liv....


Sist, men inte minst var det då dags för Clådan att äntra finalringen. Hon var nog också lite trött och påverkad av två dagars utställning i det varma vädret - men hon var såklart lika fin som vanligt ändå (liiiiite partisk där kanske.....). En fjärde placering blev det i gruppen för henne idag.

  
Mmmmmmm....mammas Ding-ding..........


Efter finalen så visade det sig att bilen var färdigpackad av Eva och Marina (vilken service, miljoners tack till er för allt denna dag!!) så det var bara att styra kosan söderut. Resan gick hur snabbt som helst hemåt, och ni andra som inte var med i bilen ska nog vara glada att ni inte hörde på vilken nivå Marinas och mina skämt höll sig..... Men, ni alla som varit dötrötta efter två utställningsdagar har säkert varit med om detsamma, man är sällan så lättroad som då....


Nu har jag ledigt från utställningar i nästan två veckor, ska bli himla skönt faktiskt.... Ska bland annat fira 1o-årig bröllopsdag, hur har vi inte bestämt ännu - nån som har nåt bra förslag?

 
 
Ingen bild

Jill

18 juli 2010 20:48

Grattis igen till en riktig toppenhelg!! Uppfödargruppen var ju superskoj! Speciellt roligt tyckte jag det var med de fina placeringarna för Lina och Thea, superjobb där!
Vad roligt att Snuppisen tyckte det var skoj att komma tillbaka till utställningsområdet, bara hon inte blev avis på Menemuppen som fick all uppmärksamhet som gamling men framförallt sååå mycket godbitar!
Kanske vi någon dag tar en liten returmatch, Diva och Daniela, och visar ungdomarna hur man för sig i en utställningsring ;-)

 
Erika

Erika

18 juli 2010 22:12

Jaaaaaa sa ju att Kari är en riktigt bra domare!
Hon kan hund hon,mot för vissa andra....*hrmf*
Lite bitter där ja *he he*
Men jag tror Clådis håller med mig här.
Jätte grattis som vanligt.
Men Mobackes, menar du att du bara körde förbi där då ?????
Inte så mycket som en pelargon med dig hem ; )

Jaaaa du , 10årig bröllops dag....Hur firar man det då.Jag har ju inte ens firat vår 1års dag jag ; )
Jaaa va sägs om korv och mos på Lappens, kokt korv såklart ; )
Uti fall att köp "Puckon" på macken i fall dom inte har det på Lappens.

http://risenshine.blogg.se

 
Ingen bild

Carro

18 juli 2010 22:52

Haha ja du Jill tror vi lär ha sjukvårdare där om Diva skall palla!! Hon va HELLLLT i gasen hela dagen i lördags efter vi vart på utställning!! Tror hon saknar det en massa den gamletanten haha! Troligen är väl alla köttbullar å all korv hon tänker på mest men men!!!

Ja du 10 årig bröllops grej.. Hmm vet ju att du inte e så förtjust å sova borta utan hundarna men tja ett förslag åk in till Gävle å ät på kvällen på Churchstreet å ta in på hotell på kvällen där å bara mys ni 2. Då är du ju inte så långt bort dan efter heller! Ja bara ett litet förslag

 
Ingen bild

Katarina H

19 juli 2010 10:29

Bröllopsdagen; varför inte fira hemma? Ät & drick det som ni tycker är godast- kanske catering? Kanske Margareta-catering efsom du e så kräsen (ha,ha. Stäng av alla telefoner o tv-apparater. Ta sen en hundpromenix i den ljumma sommarkvällen efter middagen o bara njut av varandras sällskap och det liv/den livsstil som är er. Man måste inte fira ute, man ska göra det man gillar bäst! Vore det väl trevligt om du fick nåt lite glittrigt i present eller åtminstone en blombukett av din käre make - jämlikhet i all ära, men vi tjejer brukar ju gilla sånt. Grattis till er båda iaf!!
Kul att Penny(och ZuperDuperDiva) fick komma ut lite!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards