Kennel Barecho

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011

Sundsvall

Av barecho - 10 oktober 2011 11:02

Vill först be om ursäkt att det inte finns några foton med... kameran måste ha varit inställd på något mycket märkligt då de foton vi tog inte går att se något motiv på.... Ja, ja - kanske borde gå nån kurs eller nåt för att lära oss förstå kameran!


Nåja, vi startade resan norrut vid 04.45 igår morse - det var väl tänkt att vi skulle åka en kvart tidigare men så här i efterhand gjorde det ju verkligen inget att vi kom iväg lite senare... Resan upp gick supersnabbt, de har ju gjort om vägen nu så man slipper åka genom bla Iggesund - motorväg där istället och såååå mycket smidigare! Redan 07.15 körde vi in på parkeringen och då hade vi ändå stannat på en mack för ett kortare toabesök.


Parkeringsvakterna var trevliga, inga konstigheter där. Och tur var väl det - för hade vi redan varit uppretade när vi kom till insläppet så hade det nog inte blivit bättre så att säga....


Maken till nitiska veterinärer har jag nog aldrig varit med om!! Jag fattar inte varför vi har denna koll - de måste ju sprida mer skit än de upptäcker. Inte var hon då speciellt sympatisk den veterinär jag stannade till vid (väljer alltid fel, samma sak som när man väljer kassa på Ica...). Jo, vi kom ju med allihopa då - jag med fyra i handen och en i buren. Stannade till och frågade om hon ville se någon av dem. Jo, det ville hon och Baros var den som först sprang upp på rampen. Började med att titta i munnen på honom. - Han har tandsten sa hon surt och glodde på mig. - Jaha, sa jag och såg väl mycket frågande ut som typ Och? Nu hör till saken att han har minimalt med lite, lite färgat längst upp på några av bakre tänderna. Sedan kan man ju också undra om tandsten smittar.... Fick lite känslan av att hon letade nya kunder eller nåt, mycket märkligt. Alla våra hundar hade overaller på sig såklart för att pälsen ska vara slät och fin till de ska in i ringen. Sedan lyssnade hon på hjärtat på honom?? Måste ha ställt ut på tusentals utställningar jag - men att de lyssnar på hjärtat var något nytt för mig måste jag säga. Sååå var det dags för att kolla hans chip..... Som de flesta vet så har chipen en tendens att vandra och så har det även gjort på Baros. Var det exakt befinner sig vet jag inte - håller inte reda på exakt var det finns på varje av våra hundar. Hon letade och letade, innanför overallen och muttrade om att det var minsann overallens fel att hon inte hittade det. Medans hon grävde innanför hans overall så drog de andra hundarna förstås i kopplena, de ville ju vidare. Kylie började då småhosta (som många gamla hundar gör när de står och drar och kopplet ligger direkt mot strupen). Då sa hon till den andra veterinären att lyssna på hennes hjärta.... Han fann förstås inget märkligt där och jag kände irritationen växa. Vet inte om hon fann chipet eller inte, men till slut fick vi gå i alla fall. Då säger David lite på skämt - Jaaa, det kommer att ta en himla tid vid insläppet idag om ni ska gå igenom hundarna på det där sättet. - Ja, snäser veterinärkvinnan då - det skulle ju gå snabbare om de inte hade overall! - Jo, säger David - men det är ju en utställning det här....  Får då ett ännu surare svar, - och det här är en veterinärbesiktning. Vilken himla trevlig start på dagen! Och kan nog säga att om denna veterinär bodde i närheten av mig så skulle jag hellre åka 20 mil till någon annan..... Om hon nu inte ville att vi skulle ha overallen på för sin totala undersökning så hade det varit enkelt att med ett leende och med ett vänligt ord bara bett oss ta av den innan.  Ja, suck - så mycket otrevliga människor det finns här i världen....


Domare för dagen var Lars Widén och jag tror det var första gången han dömde vår ras. Han och hans fru har fött upp springer för många år sedan under kennelnamnet Trajens. Tyvärr har de ingen valpklass på denna utställning så det blev juniorer direkt. Klassen efter var det dags för Baros (Night Wish Darrem Canis), han vann klassen med CK. Endast två hundar deltog i öppen klass, men i championklass var det fem stycken. Den klassen vanns av Messi (CH Barecho Zuper Playmaker) och tvåa var Vegas (CH Barecho Yackpot Every Time). Trea var Eros (CH Barecho Just A Striking Image) - de fick alla CK. Winston (CH Barecho Most Wanted) blev oplacerad utan CK - men hade annat att glädja sig åt då han var far till certvinnaren som dessutom blev Champion!! Stort grattis till Searoad's Simsalabim och matte Anu som visar honom så bra!

I bästa hanhundsklassen blev de första tre placeringarna som de stod i championklassen så Messi blev då bästa hanhund med ännu ett CACIB! Fyra blev ovannämnde Simsalabim. Då skulle det tas ut Reserv-Cert..... Och så mycket krångel det är med det, bästa vore om de tog bort det tycker jag. Nu ropade de in tvåan i unghundsklassen för han skulle tydligen ha det? Lite märkligt tyckte förstås vi som hade vinnaren i klassen.... Förvirring uppstår och till slut får då Baros reserv-certet. Ringsekreteraren måste helt enkelt ha skrivit fel vinnare i klassen.


Nåja, till tikarna direkt då. Miranda (Barecho Devil Wears Prada) var verkligen på showhumör, så fin hon är min Mirre-Pirre . Hon vann klassen med CK. Några tikar i unghundsklass eller öppen klass hade vi inte, utan det var Clådan (CH Barecho Quest For Success) som var härnäst. Hon vann championklassen med CK. Kylie (CH Wongan Romanza At Barecho) var ensam veteran så hon vann klassen då med CK och blev BIR-veteran. I bästa tik blev sedan Clådan etta, Miranda tvåa med ytterligare ett CERT och så Kylie blev fyra bästa tik. Trea bästa tik blev Loke-dottern CH Cloette's Sweet Almond.


I BIR och BIM var det Clådan som gick segrande ur striden, så roligt - tror detta var hennes 25:e officiella BIR!!


Vi hade också en uppfödargrupp bestående av Vegas, Winston, Messi och Miranda - den var själv i rasen och fick då HP och blev bästa grupp.


Några timmars väntan innan finalerna blev det och då passade David, Jill och Elisabeth på att åka iväg till en pizza i närheten för att köpa mat. De som jobbade på pizzerian var mäkta imponerade av min beställning - en inbakad med banan, champinjoner och lök. Men så himla god den var - åt nog lite för mycket av den. När jag sprang sedan så kändes det bra tungt i magen....


Första final för oss var bästa veteran. Så himla härligt det är att visa Kylie, hon ger verkligen allt hela tiden. Och det lönade sig denna dag, hon slutade som BIS-1 Veteran!!! Domare i den finalen var Nina Karlsdotter.


Direkt sedan till bästa uppfödargrupp. Det var fler grupper än jag hade väntat mig, vet ju att på nån utställning här under hösten så var det typ 2-3 grupper bara. Så när vi blev BIS-3 var vi verkligen glada och nöjda! Domare var Mats Lindborg. 


Sist, men inte minst var det dags för Clådan. Hon började löpa i fredags och var väl inte helt säker på ifall hon tyckte detta var det roligaste i hela världen. Men jag tyckte hon skötte sig helt okej och det blev en fjärde plats för henne i grupp 8 som dömdes av norske Arne Foss. 


Medan vi packade ihop våra grejer så kollade vi på BIS-finalen där vi såklart höll tummarna för Jill och taxen Amigo! Han blev BIS-4 och personligen tyckte jag både BIS-1 (Toy Pudel) och BIS-2 (Australian Shephard) var skitsnygga, så väl värda sina placeringar! 


En eloge till Västernorrlands kennelklubb som genomförde finalerna så snabbt, tror vi var färdiga att åka därifrån strax efter 16.00 och då hade vi hunnit se hela BIS-et, imponerande!

 
 
Pia

Pia

10 oktober 2011 21:07

Ett stort grattis till de finfina resultaten och Miranda kan jag mycket väl förstå att hon charmar domarna :) Hon är ju hur fin som helst ♥ ja de andra är ju kanon fina dom oxå men hon har verkligen charmat mig :)
Kram ha de gott!

http://lillablidkulla.webs.com

barecho

11 oktober 2011 07:57

Tack Pia! Blir så glad att höra att du gillar Miranda, visst är det nåt speciellt med henne:-) Kram

 
Ingen bild

Fredrika

11 oktober 2011 08:20

Hej på er!

Stort grattis till alla fina resultat på vår utställning i Sundsvall :)

Jag kan inte se dina nyheter på hemsidan, kommer liksom inte vidare när jag klickar på någon länk. Kanske det är handhavande från min sida :p Vå¨re kul att se iaf!

Ha en fin vecka!

Fredrika

barecho

11 oktober 2011 08:33

Tack! Det är jag som är alldeles för långsam med att få färdig vår hemsida... är väl övernoga känns det som. Så inte ditt fel, det finns helt enkelt ingen nyhetssida just nu.

 
Susann

Susann

11 oktober 2011 08:52

hejsan Helene.

tror det finns bilder på i alla fall Messi i vårat webbalbum , bara att låna om du vill :0)

ha de gött

http://www.teofield.se

barecho

11 oktober 2011 09:03

Tusen tack för tipset! Har kollat igenom alla kort nu - så roligt att se. Speciellt när våra egna kort bara blev "skit" denna dag. Tyckte mig se på korten att du hade en superbra dag - stort grattis till de fina resultaten!

 
Ingen bild

Anu

11 oktober 2011 19:23

Tack för gratulationerna! Jag har gått leende på läpparna sen söndags och kommer garanterad att fortsätta med det flera dagar till. Kul och höra att det gick så bra för er. Jag var i någon chocktillstånd efter bästa hane så jag hade ingen koll vad som hände efteråt. Men grattis till fina resultat!

barecho

11 oktober 2011 19:41

Tack själv! Så härligt att höra att du gått med ett leende på läpparna sen i söndags, det är både du och din Simpson sååå mycket värda!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barecho - Tisdag 2 april 18:18

  Ubbe, hanhund      Uzo, hanhund     Undis, tik     Uzzi, tik     Unette, tik     Ultra, tik     ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:44

  Taco     Toby     Tristan     Trevor     Tippo     Tango     Tally     Trisha     Tabitha     Tora   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Fredag 22 mars 05:39

  Ubbe     Uzo     Undis     Uzzi     Unette     Ultra   Mer information om valparna finns här: Kennel Barecho ...

Av barecho - Torsdag 14 mars 16:34

I måndags, när det var sex dagar kvar till beräknad valpning så låg tempen på 37,6. Det var ju inte jättelågt och Kryddan åt upp sin mat. Hon var lika lugn som vanligt. Så jag tänkte det var falskt alarm. Tempen sjönk sedan sakta nedåt, men inga andr...

Av barecho - Söndag 3 mars 14:25

I denna blogg kommer det mestadels vara inlägg som har med kennel Barecho att göra. Om våra valpar, hundar, från utställningar mm. Jag (Helene) har skaffat en ny blogg där jag mer kommer att skriva mina tankar och åsikter inom olika ämnen, välkommen ...

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards