Barecho

Senaste inläggen

Av Helene - 7 juli 2016 08:15

Man är väl aldrig så sugen att åka på utställning som när man har en valp som precis fått åldern inne för att ställas ut, eller om man har en som precis gått upp i juniorklassen och får tävla med de stora hundarna   . Och när man dessutom har en sån junior som Curry (Barecho U Must Be The One) som jag är så oerhört nöjd med, tja då är det svårt att hålla sig från att anmäla!


Så när vi dessutom fick höra att Henric och Viktoria skulle åka ner till Borås just denna helg (förra helgen alltså) och det just då var utställningar där både lördag och söndag - kändes det väldigt lockande. Vi fick då också möjlighet att träffa Viktorias föräldrar för första gången och även få övernatta på deras fina gård   .


David och jag startade hemifrån kvart över tre på lördag morgonen, bedömningen skulle inte börja förrän 10.00 på Springerklubbens Open show på Hofsnäs herrgård. Det är inte så enkelt att hitta dit, det ligger väldigt "ocentralt" kan man väl säga - men det är oerhört fint där, synd bara att det aldrig varit fint väder de gånger vi har varit där.


Domare för dagen var Jennie Andersson, hon föder upp Golden Retrievers under prefixet Dream Max. Hon har även haft en springer för många år sedan. Enligt arrangörerna var det rekordanmälan detta år - 29 vuxna och 12 anmälda. 


Henric och Viktoria samt Viktorias mamma Kerstin kom dit strax före bedömningen skulle börja, då Henric & Viktorias hund Banjo (Barecho When It Has To Be Good) skulle tävla i första klassen direkt klockan 10.00 Bröllopet var inte förrän på eftermiddagen så visst hinner man ju med lite utställning före    .


Vädret var inte speciellt bra som sagt var, regnstället fick man ha på sig hela dagen... Men, det hade kunnat vara värre. På vägen till utställningen regnade det så kraftigt på vissa ställen att trafiken stod i princip stilla. Såna störtskurar klarade vi oss ifrån under utställningsdagen iaf. 


Som sagt, först ut var Banjo och han skötte sig otroligt bra. Man skulle nästan kunna tro att de har tränat med honom hemma   . Han stod och gick som han aldrig gjort annat! Klassen vann han och denna gång fick han också HP. Syrran Saga (Barecho Whirl Of Luck) vann tikarnas klass, även hon med HP. Där var det mycket hopp och skutt - härligt att se sån glädje tycker jag. BIR/BIM-valp togs inte ut då - utan det skulle göras när finalerna skulle starta. 


En valp i den äldre valpklassen hade vi också med oss, nämligen Dilba (Goldmoore's I Shall Be Released). Även hon vann sin klass med HP, med en superfin kritik från domaren.


Marron (Barecho Viking Power) var anmäld, men vi fick inte till det så att han kunde komma dit så han deltog bara på söndagens utställning. Paco var bara anmäld till SKK:s utställning, så han deltog inte på denna utställning. Helt enkelt av den enkla anledningen att han är så pass stark och ansträngande att visa att jag tyckte det räckte med en dag med honom. Jag ska inte tjata, men orken är ju inte vad den en gång var hos mig vad det gäller att springa...


Så ingen hanhund hade vi med oss, men på tiksidan hade vi ovan nämnda Curry med i juniorklassen - precis fyllda 9 månader samt vår gamla "tant" Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion), hon fyller 9 år nu i augusti men ser fortfarande ut som en ungdom tycker jag. 


Curry vann juniorklassen med HP och detsamma gjorde Pärlan. David visade Pärlan i bästa tik och jag visade Curry. Så glad jag blev när Curry stod som bästa tik och Pärlan blev trea bästa tik! 


Sedan var det dags för lite paus med mingel där det bjöds på godsaker, lotteridragning var det under pausen också. David hade typ köpt upp halva lottringen så första pris vann vi för en gångs skull, fyra jättefina glas valde han och de har redan blivit använda flera gånger här hemma!


Så var det dags för finalerna. Först ut var BIR/BIM-valp i valpklass 1 (4-6 mån.). Det var syskonen Banjo och Saga som skulle göra upp där   .


 
Banjo (Barecho When It Has To Be Good) blev BIR-valp och Saga (Barecho Whirl Of Luck) blev BIM-valp


 
Dilba (Goldmoore's I Shall Be Released) blev också BIR-valp


Så i BIS-valp hade jag två hundar att visa, om jag hade tänkt efter hade jag förstås frågat Dilbas uppfödare om att visa henne - men så långt tänkte jag aldrig... Nu blev det jättebra ändå, stort tack Marica för hjälpen med att visa Dilba då jag tog Banjo själv.


 
Dilba (Goldmoore's I Shall Be Released) blev BIS-valp och Banjo (Barecho When It Has To Be Good) blev BIS-2 valp   


Arrangörerna var kloka nog att inte ta ut Bästa junior och bästa champion, detta för att inte riskera att ha en slagen hund med i BIR/BIS-finalen, det förtar ju stämningen kan jag tycka.


Så nästa hund som skulle in av våra hundar var Pärlan, som skulle tävla i bästa veteran. Jag ville spara på mina krafter till när jag skulle visa Curry i finalen så David fick rycka in och visa Pärlan. Jag tycker han gjorde det bra, men visst skulle han behöva träna lite - något som jag tjatar på hela tiden att han ska göra för att jag ska få lite avlastning med visandet... Vi får väl se hur det blir med den saken, det är sällan han är envis - men på den punkten är han rätt så bestämd...

 

Bästa veteran blev CH Goldmoore's Gold Dreamer och BIM-veteran blev då Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion).


Så var det dags för den "stora" finalen. Curry är (precis som de flesta av våra hundar...) inte så förtjust i att stå stilla länge, men hon gillar att springa och ni vet när man visar en hund i rörelse som man bara är såå stolt över och som är lika stolt själv känns det som, det är det som är själva "kicken" med utställningar tycker jag! Så var Curry denna dag och jag blev så oerhört glad när domaren till slut gav henne BIS-rosetten   !


 
BIR/BIS Barecho U Must Be The One & BIM/BIS-2 CH Lizziardhs Valentino


 
Tävlan om bästa junior blev strax efter BIS:et och där vann ju Curry igen, BIM-junior blev Astrospring's Quidditch.


 

Curry   


Massor av priser fick vi, precis som det ska vara på dessa Open shows - så tur vi hade "stora" bilen med oss. En jättetrevlig dag hade vi verkligen där, med härlig stämning i och utanför ringen. Stort tack till alla som bidrog till detta!


Efter att vi plockat ihop alla grejer så åt vi på herrgården, det var riktigt god mat där - dock fick vi vänta väldigt länge innan maten kom. Väldigt mycket folk var det där, det verkar vara ett populärt utflyktsmål - fastän vädret inte var på topp, eller det kanske var det som gjorde det, annars hade folket varit på sandstranden kanske.


Vi åkte förbi SKK:s utställning på vägen därifrån och satte upp tältet inför morgondagens utställning. Men helt sjukt lite tältplatser var det där... Vid vår ring fanns plats för tre tält, så där fick vi inte plats utan vi fick ställa vårt vid ringen bredvid. Jag förstår att det är ett gissel för arrangörerna detta med tält, men både vi och hundarna behöver skydd både mot ev regn och sol och då måste det göras mer plats för tälten. Som det var här var det en sida där det inte fick stå några tält alls. Personligen är jag inte så förtjust i alla dessa tält, men som läget är nu finns inget annat alternativ om man ska tänka på hundarnas välbefinnande framförallt. Nej drömmen skulle vara tycker jag om det kunde köpas in jättepartytält som klubbarna kunde dela på och som kunde sättas upp vid ringside som regn- och solskydd. Tror vi skulle må mycket bättre inom raserna också om vi fick umgås mer med varandra istället för som nu när alla sitter i sitt eget lilla krypin bara. 


Efter att vi satt upp tältet skulle vi bege oss till Viktorias barndomshem som ligger några mil norr om Borås, i Bredared närmare bestämt. 


Gården där hennes föräldrar bor var som en riktig idyll, så superfint ute på landet och så välskött. Våra hundar fick springa av sig i en stor rastgård som de hade till sin egen hund. Så skönt de tyckte det var att få rusa av sig i gräset där efter att ha suttit stilla så länge   . Dock blev de lite fundersamma över fåren som gick alldeles utanför rastgården. Fåren var oerhört sociala och när de såg alla hundarna blev de nyfikna och sprang emot dem för att se vad det var för några som var där. Paco stod och kissade när han fick syn på dem och hans min när fåren bräkte mot honom var nån blandning av skräck/nyfikenhet/förtjusning.... Curry, Dilba och Banjo skällde ut dem rejält, medan Miranda (som vi hämtade hem efter parning) och Pärlan var helt obekymrade, typ som - Och? Det är väl nån konstig hundras, de luktar lite märkligt och låter ännu konstigare - men skit i dom nu, var är kvällsmaten??


 
Vi fick gå in till fåren som som sagt var väldigt sociala. De hade en gigantisk hage att springa runt i, tänk om alla djur fick leva såhär   .


 
Alla lamm döptes och när en tacka för ett tag sedan fick två lamm fick Viktoria vara med och döpa dem, de döptes då till David och Helene   . Fina namn eller hur   ! Här på fotot är lammet David, han var oerhört social och nyfiken. 

 
Här klappar David lammet David. Det var verkligen ett passande namn på lammet, de är ju båda lika sociala och nyfikna...

 

... medan lammet Helene var betydligt mer skeptisk till vad vi var för människor. Näe, här blir det inget klappande och gosande inte... Hmmm..... passande namn även där kanske   .


 
Om jag minns rätt så var detta Ivan som hade varit ett flasklamm, han var precis som en hund - så otroligt gosig och tillgiven   .


 

Som sagt, en riktig idyll var det där.


 
Kerstin visade oss runt på gården och markerna runt omkring, det var verkligen superfint landskap där. Här är en riktigt fin glänta i skogen, inte långt alls från gården där de bor. 


 
Ett litet vattendrag fanns där också, med en söt liten bro   .


 
När vi kom tillbaka från "rundvandringen" kom Henric och Viktoria tillbaka från bröllopet, titta så fina de är tillsammans   .

 
Lite uppsträckning behövs dock ibland...

 

    


Efter god mat och supergoda hemodlade jordgubbar blev det en tidig kväll för oss, sov som en stock hela natten både hundarna och vi. 


Massor med tack till Kerstin och Leif för att vi och hundarna fick övernatta hos er och se er superfina gård   !


Dagen efter var det då dags för SKK:s utställning i Borås, på Ryda som området heter. Vi skulle vara där i god tid för att få bra parkering då det var rena rama leran på parkeringsplatsen såg vi dagen före. Vi var där 07.25 och David reagerade direkt och undrade varför det inte var fler bilar? Oj, sa jag - undrar om bedömningen börjar 10.00 istället för 09.00? Tog upp PM:et och jovisst var det så... vi var alltså där 2,5 timme före bedömningen skulle börja. Nåja, sa vi - då får vi en bra parkering iaf   . Trodde vi ja....


Nä, parkeringsvakterna tyckte vi skulle parkera allra längst bort på en rad och då alltså få gå över hela parkeringsplatsen med våra nybadade hundar. Vi frågade om vi inte kunde få ställa oss närmare, vi var där tidigt just för att få en bra p-plats. Men icke, det skulle vara lika för alla sa p-vakten (lika dåligt alltså...). En kvinnlig p-vakt kom sedan och sa att vi måste parkera där längst borta. Jamen sa jag, kan vi inte få packa ur här bredvid entren åtminstone och sedan flytta bilen? Till saken hör att det var typ helt tomt där förstås med tanke på att det var 2,5 timme kvar innan bedömningarna skulle börja i någon ring... Nej, de hade ingen avlastningsplast var det mycket otrevliga svar vi fick! Vi ställde oss ändå närmare, på en befintlig p-plats såklart där det var tänkt att en bil skulle stå och sa att vi får väl flytta den sedan om de inte fyllt upp med bilar bredvid den när vi packat ur (vilket de hade gjort så bilen fick stå kvar). Men, så otroligt trött jag blir på sånt här... Vi utställare har betalt massor för detta, vi har ofta åkt långt, badat och trimmat våra hundar och vi kan väl åtminstone få ett vänligt bemötande när vi kommer fram, eller är det för mycket begärt? Och sunt förnuft, var finns det nånstans? Det säger väl sig själv att man ska få parkera bra om man är ute i god tid? Faktum är att bara Sverige har såna här P-vakter, i de flesta andra länder får utställarna parkera själva och det verkar fungera hur bra som helst ändå. Nej, så början på denna dag var inte alls trevlig - humöret åkte i bott direkt...


Dock var vi väldigt nöjda att vi hunnit få in hundar och all packning i tältet innan störtskurarna kom, himmel så mycket regn det kom! Kan bara tänka mig hur leran på p-platsen såg ut efter det... Och så ingen avlastningsplats för utställarna, hoppas verkligen på ändring på den punkten till nästa år.


Domare för dagen var för oss en helt ny bekantskap; Jeanette Balkan från Danmark. 22 vuxna och 5 valpar var anmälda. Först ut av våra hundar var Dilba i valpklassen, hon visades av Jenny eftersom jag ville vara utvilad innan jag skulle visa Paco (CH Barecho Play Now Pay Later). Dilba blev trea i valpklassen med HP.


Jenny visade sedan Marron (Barecho Viking Power) i juniorklassen, även han är precis 9 månader gammal. Han blev också trea i klassen, med Excellent men utan CK.


Paco vann championklassen med CK, med en superfin kritik från domaren! Hon uppskattade verkligen hans svans som viftade hela tiden, roligt när hans temperament uppmärksammas tycker jag. Han slutade sedan som tvåa bästa hanhund, efter en dansk hanhund som sedan blev BIR.


Curry vann juniorklassen med CK, även hon fick en jättefin kritik. Jenny var snäll och visade Pärlan åt oss, hon vann klassen med CK även hon. I bästa tik var det sedan Pärlan som till slut stod som etta och Curry blev tvåa, med sitt första CERT! Pärlan slutade sedan som BIM - stort tack Jenny för hjälpen med att visa Dilba och Pärlan   .

 
BIR Sieger's Money Talks & BIM CH Barecho Poetry In Motion


 
Vi gick också in med en uppfödargrupp där Viktoria gjorde debut som handler i ringen, det gick riktigt bra tycker jag! Tack också till Hanna som hjälpte till att visa i vår grupp. Fr.v.: Paco, Pärlan, Marron och Curry. Vi blev bästa uppfödargrupp med HP. Dock stannade vi inte till finalerna med Pärlan eller uppfödargruppen. Kändes skönt att få komma hem i "skaplig" tid istället.


   
Kort måste förstås tas på Curry när hon fått sitt första CERT, sånt är viktigt...


 
Måste bara få visa hur fint staketet blivit som nyss blivit uppsatt, det har ju varit stängsel där tidigare och senaste året har det inte ens varit det då det har rasat... Får se om det nu kan bli stängsel/staket runt resten av gården också så jag kan känna mig tryggare när hundarna är på den sidan av gården. Men jag har ju bara tjatat om det i typ 10 år så några år till kanske det tar innan det blir av....  
 


 

ANNONS
Av Helene - 27 juni 2016 19:26

Ja, det var det iaf en dag här hemma - nämligen i lördags. Så otroligt varmt och skönt det var då     

Såklart var det regn dagen efter igen, och idag har det varit kallt och blåst isvindar. Nåja, det är ingen idé att klaga på vädret sägs det, men man kan väl få säga när det är fint åtminstone tycker jag. Och i lördags var en så härlig dag, inte mycket blev gjort - men vi fick umgås med barnen och deras respektive och det var guld värt. Såå avkopplande   .


Midsommarafton åt vi ihop med Thomas och hans flickvän Emma, sedan började vi se på filmen En man som heter Ove - men vi hann aldrig se den färdigt eftersom vi först fick åka till Österfärnebo och hämta Henric och Viktoria och sedan till Jäderfors för att hämta hem Jacob. Ingen uppoffring alls tycker jag det är, bara så skönt att veta de kommer tryggt hem (och vad kan vara tryggare än att mamma kör   ). 


 
Vi började midsommardagen med att äta gemensam frukost ute på altan, frukost smakar aldrig så gott som när man får äta den utomhus. Jag är inte mycket för campingliv, men just att äta frukosten ute som man får göra då, det är något jag kan längta till. 


De två sista valparna ur Gizzas kull (förutom de två vi ska behålla då) flyttade också i lördags, Yalla blev lite fundersam när de andra försvunnit medan hans syster Yippie tog det hela med ro.

 

Det här är Barecho You Rock My World "Yalla". Han var först menad att säljas till Israel, men jag har nog aldrig varit så glad att få ett återbud som denna gång   . Känner mig supernöjd med honom och längtar verkligen till han ska växa upp   .


 

Systern Barecho Yes Yes Yes "Yippie" har vi också behållt. Jag kan ev tänka mig att placera henne hos en fodervärd om det dyker upp någon som är utställningsintresserad. Vi har ju lite fullt nu med unga "flickor" i och med Curry, Dilba och Fläder.


 
Barecho You Raise Me Up "Sigge" har flyttat till Gävle - men kommer också att spendera en hel del tid på Gotland.


 
Barecho Young Rascal "Mattis" har flyttat till en familj i Sundsvall.


 
Barecho You Really Got Me "Willian" har flyttat till Sandviken.


 
Barecho You Got It "Teddy" är den som bor närmast, han har flyttat inom byn Årsunda och bor där med sin "storebror" Nalle (Barecho Victory Pattern).


 
Barecho You Poked My Heart "Zara" har flyttat till Västerås. Hennes ägare hade en svart/vit tik från oss som tyvärr gick bort under våren. Hon blev nästan 15 år gammal, Barecho Keep It Up "Nora" hette hon. 


 
Barecho You Can Do It "Sunny" har flyttat till Arbrå. Hon har flyttat till en familj som också haft en tik sedan tidigare från oss, faktiskt var även hon från en Y-kull. Hon gick bort i höstas och hette Barecho You Bet I Am "Smilla" - hon blev 11 år gammal.


Tillbaka till i lördags nu. Vi var med Henric och Viktoria och tittade på ett superhärligt hus, om jag inte hade haft ett hus jag varit så nöjd med själv hade jag absolut velat ha detta hus. Det ligger väldigt för sig själv och är en gammal fäbod. Det var en rejäl lada där samt flera småhus, supergulligt och verkligen en dröm för en som är djurintresserad   .


Eftersom det var så varmt hade vi planer på att åka och bada lite hundar så de fick svalka av sig ordentligt. Lite problem är det ju tyvärr att hitta något ställe där det är okej att bada hundar... Till slut åkte vi till Pelles (min fd man samt Thomas & Henrics pappa) och hans fru Johannas hus. De bor helt idylliskt vid sjön och har en liten sandstrand vid sin tomt. De var borta själva så då passade vi på   . Det är lite för nära vägen där för att jag ska våga ha hundarna lösa, visst lyder de för det mesta - men jag skulle inte våga chansa. 

 
Paco var lite tveksam till en början.. Tror inte han har fått chansen att simma ordentligt någon gång, har nog varit mest plask till magen typ.


 
Banjo var däremot superduktig, han bara kastade sig i och simmade efter varenda dummy som kastades i. 


 
Här är det Emma som håller i Fläder och Viktoria försöker locka Paco att simma med godis framför nosen. Paco kom igång till slut, men om han inte fick godis fick var det inte så intressant. Fläder däremot kastade sig i och simmade hon också, tekniken var inte så värst bra dock - det plaskades hejvilt kan man väl säga...


 
Svea var också tveksam till en början, men när hon sedan väl kom i vattnet så simmade hon otroligt bra - runt, runt och verkade njuta för fullt. Sedan ville de allihopa snabbt upp till sandstranden för där hittade de på kattbajs, och inte slår väl badning att få äta kattbajs inte? Nänä, inte för nån av våra hundar iaf...   .


Kvällen avslutades sedan med grillning och tittande på gamla filmer när barnen var små. Jag har skickat in ett tiotal gamla VHS-band som nu är DVD istället. En hel del filmer på hundar är det förstås också, ska försöka mig på att få in dem i datorn så jag kan dela med mig av dem sedan. Vill bara förvarna för att det kan bli en del skrattanfall när man ser en del av den klädsel vi hade i slutet av 80-talet och början av 90-talet....ANNONS
Av Helene - 12 juni 2016 22:28

Så var det dags för det som ska vara Springer-Sveriges största happening, Springerklubbens Club Show. I år var det endast 82 vuxna anmälda, den lägsta siffran på många år. Lite trist tycker jag som tycker det skulle vara fantastiskt roligt om vi kunde få till ett sånt intresse för detta som t.ex Tollarklubben har som hade runt 450 starter tror jag förra året, nu erbjuder de visserligen en hel del andra aktiviteter också mer än utställning. Men tänk om vi kunde få till något sånt för vår ras   .


Detta var första året på fler år som vi bara kom dit som "vanliga utställare", annars har jag varit utställningsansvarig, domare eller kommissarie de senaste åren. Faktiskt kändes det lite skönt, men lite tråkigt också på sätt och vis. Jag vet inte om det var det kyliga vädret som bidrog, eller att det var flera som jag saknade där som gjorde att det inte kom upp riktigt till den stämning det har varit tidigare år. Men många otroligt trevliga springermänniskor träffade jag och en av de saker som är extra rolig på en utställning som denna är att det blir mer tid över för prat med varandra, något åtminstone jag uppskattar mycket   !


I år hade vi förstärkning med oss genom att vi hade med oss sonen Henric samt hans sambo Viktoria, de åkte i egen bil eftersom de skulle åka hem med alla unga vildar vi hade med oss efter utställningen. Henric och Viktoria har en hanhund från Pastas kull, han heter Banjo (Barecho When It Has To Be Good) och det var premiär för honom denna utställning, bara 4 månader och några dagar gammal. 

 
Henric var lite orolig för några dagar sedan och undrade om jag verkligen hade tränat med Banjo? Nja, sa jag - det har jag väl inte - men det ska nog gå bra... Och det gjorde det faktiskt, Banjo skötte sig kanonbra. Superglad i ringen hela tiden och stod & gick som han aldrig gjort annat   .


 
Får man vara såhär söt   


 
Jag hade lite svårt att bestämma mig för från vilken sida han såg bäst ut, jag vet att en del tycker de är för mörkt tecknade när de är så mörka som han - men jag tycker det är jättefint, tankarna förs tillbaka till vår fina Diva som var tecknad ungefär såhär   


 
Först ville Henric inte fota alls, men sedan ser man vilken hund det blev flest foton på    .


 
Fyra valpar var det i Banjos klass, bland annat hans bror Xavi (Barecho With Class And Style) var med i denna klass. Xavi placerades som fyra och Banjo vann klassen, tyvärr tyckte domaren inte om någon av dem så pass mycket att hon tyckte de var värda ett HP. Banjo fick dock en fin kritik " Promising puppy only 4 months. Well balanced. Good neck and shoulder with forechest. Good topline and quarters. Moves steadily and soundly."


I yngsta tikvalparnas klass hade vi hela fyra valpar med. Blanche (Barecho Walking On Sunshine) som blev oplacerad av de 12 som deltog. Saga (Barecho Whirl Of Luck) som även hon blev oplacerad, sedan vår egen Fläder (Barecho What Dreams Are Made Of) som blev tvåa i klassen med HP och så Sindy (Barecho Xtra Sweet) som blev placerad fyra i klassen.


 
Sindy 
 
Sindy

 
Fläder som tyvärr varit lite dålig att äta, jag skulle gärna vilja ha lite mer massa på henne...
 
Men hon rör sig kanonfint, så lätt och fint steg   
 
Hon blev alltså tvåa i klassen med HP, hon fick denna kritik "Very promising puppy with a beautiful head and expression. Well made all through. Exising neck and shoulder. Just needs to grow. Move steadily. One to watch."


 
Bland de äldre hanvalparna hade vi Marron (Barecho Viking Power) med, han bor ju hos Jenny så hon visade honom - lika fint som alltid   .


 
Marron blev placerad som trea i valpklassen, av fyra stycken.


 
Bland de äldre tikvalparna var det sju anmälda, vi hade bland annat Dilba (Goldmoore's I Shall Be Released) anmäld där och även hon visades av duktiga Jenny.


 
Dilba placerades på fjärde platsen.


 
Curry (Barecho U Must Be The One) i rörelse. Hon har nu äntligen förstått hur man ska bete sig när man springer i ringen, men då har hon istället börjat krångla när hon är uppställd... Nåja, det blir väl ordning på henne också till slut...
  
Curry vann klassen med HP.


 
 
Det var så otroligt roligt att ha med Henric och Viktoria, hoppas de kan tänka sig följa med någon mer gång   


 
Det var ju hela fem syskon från Pastas kull där så vi tänkte vi skulle ta kort på dem ihop....


 
Till slut så hade de trasslat färdigt och resultatet blev riktigt bra tycker jag   . Fr.v är det Blanche, Xavi, Fläder, Banjo och Saga.


 
Här är det Fläder, Banjo och Saga på kortet.


Efter lunchpausen kom solen fram lite och då blev det också lite körigare med klasser som började i båda ringarna samtidigt. En stor eloge till arrangörerna som gjorde det de kunde för att undvika krock. Dessvärre blev det väldigt körigt för mig. Det började med championtikar och sedan direkt championhanar, sedan blev det veterantikar och där nånstans tog min ork helt slut. Jag vet ju att jag inte har samma ork som förut sedan operationen, men jag vill ju att jag ska orka som förr. Enligt läkarna är det biverkningar av alla mediciner jag äter, sedan har jag nog aldrig helt fått upp konditionen heller helt. Det är inte så lätt att jobba upp den när jag blir andfådd bara av att gå uppför en trappa... Så när vi fick springa varv efter varv under tiden som en och en placerades i championklass tikar och veteranklass tikar trodde jag att jag skulle stupa, men lyckligtvis gjorde jag inte det... Jag var också rädd att jag skulle få sån hjärtklappning som jag fick på Crufts, men denna gång klarade jag mig utan det som tur var.

 
Maria frågade om jag ville visa Enya (CH Barecho Either With Or Without You) då hon hade fullt upp med annat, det ville jag förstås göra - tänkte väl inte just då på att det kanske skulle bli jobbigt med tre klasser nästan samtidigt...


 
Enya är så fin nu och jag var verkligen glad åt att hon blev tvåa i championklassen med CK, hela 10 tikar var det i klassen. 


 
Så var det direkt över till hanhundarnas championklass efter det och där visade jag förstås Paco (CH Barecho Play Now Pay Later).


 
Paco placerade sig som trea i klassen (av 10 st), han fick CK och dessutom denna kritik "Quality springer with lovely head and expression. Well made all through with balanced angels. Well boned. Good forechest. Shown in excellent condition. Moved well."


 
Här på kortet är det Paco till vänster och Diezel (CH Barecho Deal Or No Deal) som blev fyra i klassen med CK.


Så var det dags för Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion) i veteranklassen, fem stycken var anmälda i den klassen. 

 
Här börjar de ta emot rejält för mig....


 
Pärlan vann klassen med CK, vilket förstås var väldigt roligt   


 
En grattiskram sitter alltid bra, är så glad och tacksam för all omtanke och vänlighet som jag mött och möter efter allt som hänt   


Direkt efter detta var jag tvungen att sätta mig ner en stund och försöka få lite luft.... Det är sån tur att jag har David med som tar hand om mig, jag skulle inte klara att åka själv än tror jag - iaf är han en otrolig trygghet för mig.

Finalerna skulle strax börja och där skulle Paco in i bästa hanhund, Pärlan in i bästa tik samt bästa veteran och Curry in i bästa valp. Jag kände bara att det aldrig skulle gå, ringarna hade dessutom slagits ihop så ringen var nu dubbelt så stor. David visade därför Paco i bästa hanhundsklassen, säkert finns det någon kallhjärtad som sa att det var för att jag är den dålig förlorare och det är väl upp till var och en vad man vill tro om den saken... Och visst, hade han vunnit klassen hade jag gått in i bästa hanhund, men den yttersta lilla energi jag hade kvar då ville jag hellre spara till de andra. Det kan man väl tycka vad man vill om förstås, men så är det. Paco blev kvar i första gallringen i bästa hanhund men blev inte kvar till placering. Pärlan blev inte heller placerad i bästa tik, i BIR/BIM-valp blev Curry BIM-valp och slutligen så blev Pärlan BIS-veteran   . Att jag var trött då det tror jag nog de flesta förstår... Jag satt på en stol bara medan David, Henric och Viktoria plockade ihop alla grejer. Just då kände jag bara att jag ville åka hem och lägga mig i min egen säng, strunta i supén som vi skulle delta på senare under kvällen. Men efter att ha vilat på soffan i stugan ett par timmar gick vi till slut på supén och det blev en riktigt bra kväll. Trevligt sällskap vid bordet med många glada skratt, god mat och så fick vi ta emot flera utmärkelser, bland annat för Årets Veteran 2015 som Winston (CH Barecho Most Wanted) blivit och hans ägare inte kunde närvara. Och sedan också för Årets Utställningsspringer 2015 vilket blev Paco. Vi var nog bland de första som gick från supén, så skönt det var att få krypa ner i sängen utan att ens behöva sätta klockan på väckning morgonen efter....
Av Helene - 4 juni 2016 18:55

Twiggy hade tid att valpa förra lördagen, för en vecka sedan alltså och ofta valpar de någon dag före så hela veckan var jag beredd på att det skulle kunna bli valpning. På onsdagen gick tempen ner, så jag trodde nog det skulle bli på torsdagen. Dock visade hon inga andra tecken och efter ett tag var tempen uppe på normalt igen..


Så när hon på fredag em började hässja och bli mer och mer orolig samt att tempen gick ner ännu lägre förstod jag att det skulle bli valpning under lördagen... Bra eftersom jag då var ledig förstås, men lite trist att jag då skulle missa Cockerklubbs utställningen dit vi hade anmält Svea (Backhills Just Awesome). Hon har just blivit 9 månader och att ställa ut juniorer är nog bland det roligaste att ställa ut tycker jag   !


Carro skulle åka dit med sin mamma och hennes cockerhane Cesc (Barecho High Quality) och snäll som hon är erbjöd hon sig att ta med Svea dit.

 

Fina Cesc blev fyra i juniorklass, inget HP fick han - men jag är kanonnöjd med honom. Hoppas att han ska bli lite utställd under sommaren   . Svea blev även hon placerad som fyra i juniorklassen, hon fick dock HP.


Under tiden de var på utställning satt jag i valplådan och ärligt talat är det nog inte någon utställning som slår det   .   


 

Klockan 10.40 föddes första valpen. En hanhund som var brun/vit/tan. Han vägde 390 gram och fick namnet Zesco. Dessa foton är tagna idag så de är alltså inte nyfödda på dem, utan en vecka gammal   .


 
Nästa valp var en tik. Hon föddes 11.15 och vägde 380 gram, inga tantecken syns på henne än iaf. Hennes namn fick bli Zaffran.


 
Tredje valpen föddes 12.05 och var en tik. Zara som hon heter är brun/vit/tan och vägde 350 gram. 


 
Ännu en tik föddes strax efter, 12.20 Hon vägde 332 gram och heter Zorba. Inga tantecken där heller.


 
Valp nummer fem var en tik det också. Hon föddes 12.45 och fick namnet Ziba. Hon är brun/vit/tan och vägde 310 gram.


 
Så kom det en till hanhund till slut. Valp nummer sex var alltså en hanhund, han föddes 13.10 och vägde 342 gram. Hans namn blev Zamson. Även han var brun/vit/tan 


Efter det la sig Twiggy för att sova, eftersom hon hade en del moderkakor kvar var det lite svårt att känna om det fanns någon valp kvar eller inte. Det kunde vara en till valp långt fram, men det kunde också vara moderkakor som låg ihop. Twiggy hade inga värkar på bra länge utan verkade nöjd. David började duscha hundarna inför utställningen dagen därpå, jag sprang emellan och tittade till Twiggy och när jag kom in dit 18.50 hade just en till valp fötts! En pigg och alert liten hanvalp låg där bland de andra   .


 
Zenith fick bli hans namn. Han vägde 328 gram och är brun/vit, inga tantecken syns ännu på honom. 


Några moderkakor kom ut och sedan lade jag mig tidigt i sängen bredvid valplådan. Det hade inte blivit så värst mycket sömn natten före då Twiggy var så pass orolig då - och att det inte skulle bli så mycket sömn heller denna natt behöver man ju inte vara Einstein för att förstå   . Det kändes lite jobbigt att lämna dem redan morgonen därpå när vi skulle till Österbybruk på utställning. Nu är ju den utställningen som på hemmaplan för oss och Jacob la sig i valprummet när vi åkte för att hålla koll på Twiggy och valparna så det kändes ändå okej om än lite ovant. Jacob låg sedan där hela dagen så det kändes tryggt, är man 17 år har man ju liksom inga problem att ligga kvar i sängen hela dagen   .


 
Idag är de som sagt en vecka gamla, tjocka och fina är de allihopa...

 

... rejält hungriga hela tiden. Gizzas kull har ju varit så tysta hela tiden, men det är inte dessa valpar. De låter rejält ganska så ofta, jag springer dit och tror någon ligger dåligt till eller nåt sånt. Men nejdå, det är någon som är högljutt missnöjd över att mjölken inte rinner till tillräckligt snabbt...


I Österbybruk hade vi en superbra dag   . Domare för de vuxna var Johan Andersson (kennel Alistair's). En hanhund hade vi med oss och det var Paco (CH Barecho Play Now Pay Later). Han vann först championklassen med CK och blev sedan bästa hanhund, eftersom detta var en internationell utställning fick han då också ännu ett CACIB! Detta CACIB innebär att vi nu kan ansöka om hans internationella championat (C.I.E.). Han fick sitt första CACIB i mars förra året och eftersom det måste gå ett år mellan första och sista CACIB innan man kan ansöka om championatet har vi inte kunnat göra det förrän nu. Sedan kommer det förmodligen att ta 3-6 månader innan han får titeln, men iaf skönt när alla meriter är vunna   . En vuxen tik hade vi med oss, Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion). Hon vann veteranklassen och blev BIR-veteran, hon blev även tvåa i bästa tikklassen.

 

BIR blev Paco   , stort grattis till BIM och championat på tiken Big Brazzel Daydreamer. 


Vi hade Svea (vår cocker) anmäld även denna dag, domare i den ringen var Christina Daniels (Mistily's). Svea blev tvåa i juniorklassen med CK av tämligen många så det var roligt, hon är ju bara precis 9 månader gammal som sagt var. 


ESS-valparna gick i en annan ring, Patric Ragnarson dömde dem. Marron (Barecho Viking Power) vann bland hanvalparna och fick HP, två tikvalpar hade vi med oss - Curry (Barecho U Must Be The One) och Dilba (Goldmoore's I Shall Be Released). För Dilba var det första gången i en utställningsring och Jenny var så snäll och hjälpte oss att visa Dilba. Trots att det var första gången och med en för henne okänd handler så skötte Dilba sig jättebra, visst lite hopp och skutt blev det - men så himla glad och obekymrad hela tiden   . Curry vann klassen med HP och Dilba blev tvåa med HP. 

 
Curry blev sedan BIR-valp, Marron som hade tröttnat när detta foto skulle tas blev BIM-valp. Två verkligt fina valpar tycker jag detta är om jag får säga det själv, längtar till de ska få gå i juniorklass. Curry blir 9 månader 22 juni och Marron blir 9 månader den 1 juli   .


Vi hade tre finaler vi skulle delta i och vi blev placerade i alla tre vilket var otroligt roligt   ! Curry blev BIS-3 valp, Pärlan blev BIS-4 veteran och Paco blev BIG-4 i grupp 8   . Jag känner fortfarande att orken är långt ifrån som den var förut, men det blir bättre och bättre. Dock är det som att luften helt går ur mig när det är färdigt, sån tur att David plockar i allt i bilen och kör bilen hem så jag får slappna av... Denna gång var det ju lite värre också med tanke på att jag inte sovit riktigt på två nätter, tänk för typ 30 år sedan då behövde jag knappt sova alls - men de tiderna är förbi   ...


Helgen före var ju jag i Hässleholm och dömde i två dagar, dit var jag ju inbjuden sedan fler år tillbaka. Så när jag såg att Springerklubbens avdelning Mellansverige skulle ha sin utställning den helgen och då bjudit in Anette Erlandsson (kennel Trollängen) kändes det lite trist då jag så gärna hade velat ställa ut för henne.

Men som tur är har jag så fullt med underbara människor omkring mig som kan hjälpa till - ja, förutom världens bästa man förstås som ägnade en söndag åt att åka till Karlstad på utställning utan mig (han kanske tyckte det var så skönt så att det är så han vill ha det i fortsättningen, vem vet?..). Tre hundar anmälde vi; Paco, Curry och Pärlan. David badade och fönade dem själv på lördag kvällen och utifrån de kort jag sett på hundarna verkar han ha lyckats bra med att göra dem i ordning själv   . Maria Herbertsson och Andrea Rosenblad hade erbjudit sig att visa hundarna där för det ville David INTE göra... Miljoners tack till er som hjälpte till med att visa hundarna och som dessutom höll ordning på David under dagen, ni är guld värda   . 

 
Curry började med att vinna tikklassen med HP..


 
Hon blev sedan BIR-valp, BIM-valp var Goldmoore's Break The Rules (kullbror till vår egen Dilba).


 
Till slut blev hon BIS-2 valp med en superfin kritik, extra roligt förstås när det är en rasspecialist som skrivit den   


 
Här är det Paco som springer med Andrea i championklassen


 
Det här kortet på Paco bara älskar jag, såå fin han är där - i total balans och med en så fin överlinje   . Paco vann championklassen med HP och blev sedan bästa hanhund! Pärlan blev BIR/BIS-veteran men blev ej placerad i bästa tikklassen. Han blev även BIR/BIS     ! BIM/BIS-2 blev tiken CH Big Brazzel Born To Win, stort grattis till det!

Idag har vi fått väldigt trevliga nyheter från SSRK:s utställning i Örnsköldsvik   . Justin (Barecho Spitting Image) som går i juniorklass och är nyss fyllda ett år fick sitt andra CERT där, han blev dessutom BIR och slutligen BIS-4!!

Domare var Tarja Hovila från Finland (kennel Adamants) och det gör det förstås extra roligt - just när det är en rasspecialist   .

 
Stort grattis till hans duktiga ägare/handler Emelie Ingelsson     !


 
Justin är den första avkomman efter Paco som blir BIR, lite extra roligt förstås känns det - och ja, han är förstås också den första avkomman efter Gizza som blev BIR, man får inte glömma bort mamman inte....  
Av Helene - 3 maj 2016 19:03

Igår var det äntligen dags för David och mig att åka på vår efterlängtade semester till Spanien   !


 
Viktoria var så snäll och skjutsade ner oss till Arlanda, tusen tack för det   . Och efter att vi gått igenom säkerhetskontrollen gick vi till SAS-Loungen där vi fick lite frukost. Det enda mjuka bröd som fanns där var dock surdeg, inte mitt favoritbröd - men det var väldigt mysigt att sitta där, tyst och skönt att fika lite en stund innan planet gick. 


Vi skulle mellanlanda i Oslo, och den flygplatsen är så otroligt trång eller så är det extremt mycket folk där. Varje gång jag varit har det varit så mycket folk att man fått köa långt ut i gångarna när det är dags att gå på planen. Sedan är det också så konstigt med säkerhetskontrollerna på flygplatser, det som SKA göras på det ena stället SKA MAN INTE göra på det andra... suck :-( Vi blev nämligen tvungna att gå ut för att komma till transfer utland och fick då gå igenom säkerhetskontrollen även i Oslo förutom då i Stockhom som vi åkte från...


 
På planet fick vi kall mat, faktiskt smakade det helt okej. Var nån sorts kalkon med nudlar... men visst saknas väl något här?


 
... ett glas vin måste till och med jag unna mig när det är semester på G   .


 
Nä usch, till Pyreneérna vill jag inte.... Fy så hemskt med snö   


 
Desto härligare att mötas av denna syn när vi kom fram till Davids föräldrars lägenhet som vi ska bo i under semestern   .


 
Mmm... här är vi på väg till affären för att handla lite mat, himla praktiskt med shoppingvagn   


 
Efter att vi installerat oss i lägenheten, handlat lite frukost och annat smått och gott gick vi till restaurangen Amso som ligger i närheten av där vi bor. Man vill ju inte förändra sig allt för mycket så jag beställde samma rätt som jag alltid tagit där, Pasta Carbonara. Jättegott var det och gott vin till också   . På vägen hem gick vi ner till stranden och tittade lite, alltså det är så härligt att se sådant här - det gör så gott i själen. För mig är det helt obegripligt varför vi bor i ett land där det är så kallt och jävligt största delen av året, nej en ändring på det måste ske - så är det bara. Och jodå, vi har varit förbi idag och kollat på mitt favoritområde - Los Balcones.....


 
Efter frukost idag provade vi på bubbelpoolen, lite kallt var det tyckte jag - men helt okej att sitta i en liten stund.


 
Sån här utsikt kan man ju faktiskt stå ut med, stråparasoll och sol - I love it!!


 
David var betydligt modigare än mig, han testade att bada i poolen som inte är uppvärmd. Lite kallt var det enligt honom så att han kom ganska så snabbt upp till mig och la sig för att sola igen...


 
Shopping blev det sedan på Zenia Boulevard, jättemysigt ställe med många bra affärer. Den här jordgubbstårtan gick inte av för hackor, sååååå god   !


 
Lite kläder har vi handlat idag på Primark, sedan ett par sandaler till David. Men bästa inköpet idag var varsitt par solglasögon, lite dyrare kanske än vad som var nödvändigt. Men man måste ju få unna sig något nån gång. Och faktum är att dessa glasögon tillsammans kostar mindre än anmälningsavgifterna för våra hundar till en utställning, så att jag får väl stanna hemma en helg i sommar istället   .


 
Vi var också upp till golfbanan La Finca där David hade sönder en bilruta för två år sedan när vi var här... Det skedde när han spelade en runda här då och jag var med och såg (och hörde när rutan gick sönder...). Han fick dock boka tid så de verkar ha förlåtit honom   .


David fyller år på måndag så jag frågade honom vad han ville ha. I sedvanlig ordning svarade han att han inte behövde något, men jag sa att han kanske kunde få att jag följde med honom på en golfrunda och bara var snäll och positiv hela tiden. Sa -Oj, vad duktig du är varje gång han slog ut bollen osv. Den idén tyckte han var lysande - men jag vet inte, känner mig lite skeptisk till om jag verkligen klarar av det i 4-5 timmar. Jacob trodde inte på det iaf, han trodde David skulle bli sur när jag sa - Ett sånt bra slag och samtidigt inte kunde låta bli att hånskratta när han slog ett dåligt slag     

Av Helene - 30 april 2016 09:31

Om jag nu har några läsare kvar på bloggen efter mitt långa uppehåll så har ni sett att jag inte skrivit något här i bloggen på över två månader. Anledningen till det är förstås att jag inte haft tid - jag började arbeta igen efter min sjukskrivning den 1 mars, och sedan den 11 april jobbar jag dessutom 75 % istället för 50 % som jag arbetat tidigare.


Det blev ju också en rejäl rivstart för mig direkt efter sjukskrivningen. Inte så smart kanske såhär i efterhand, men det är inte alltid så lätt att säga nej till saker som man tycker är roliga. Jag har nog också lite svårt att förstå att kroppen inte helt orkar att göra allt jag vill den ska göra...


Här kommer lite i korta drag som har hänt sedan jag skrev sist i bloggen:

Sista helgen i februari flög jag över till England för att döma på SESSS:s championship show. Något jag sett fram emot sedan många år tillbaka. Hela 135 hundar var anmälda vilket jag såklart var väldigt glad och stolt över. Jag blev så väl omhändertagen av Jacky och Dave som jag bodde hos, denna helg kommer jag att minnas länge - en sån ära att få döma rasen i ursprungslandet och med så höga anmälningssiffror   .

 
Här är hanhundsvinnarna; CC ShCH Melverly Buona Notte & Res-CC ShCH Beresford Special Delivery


 
och så vinnande tikar; CC Dexbenella Derethea & Res-CC ShCH Roqfolly Miss Moneypenny JW


 
Hanhunden blev till slut BIR/BIS och tiken BIM/BIS-2. Två otroligt fina individer  .


Fler foton och kritiker finns att läsa här om ni vill se mer: http://www.sesss.org/#/sesss-champ-show-main-2016/4591890421 


 
Helgen efter åkte jag till Moheda för att döma bland annat Labrador Retriever och Sussex Spaniel för första gången. Denna fina hanhund (C.I.E DKV-13 NOJV-12 NOUCH SEJV-12 SE U(u)CH Wallwein's Q-Quite Easy) blev bästa hanhund samt BIS/BIM   . 

Jag kom hem från Moheda sent söndag kväll, jobbade sedan måndag och tisdag åkte vi mot England och Crufts. Såhär i efterhand skulle vi nog ha struntat i den resan, men det är alltid lätt att vara klok i efterhand. Det var många omständigheter som gjorde att jag var mer än trött redan på morgonen när utställningen var. Fina resultat fick vi och det var förstås jätteroligt, men efter att jag visat Pärlan kändes det väldigt obehagligt. Jag fick rejäl hjärtklappning och blev andfådd vid minsta ansträngning. Hjärtklappningen höll sedan i sig hela kvällen, inte förrän jag somnade sent på kvällen gick det över. Att vara sjuk hemma är inte kul - men att vara sjuk borta, utomlands är än värre. Såklart var jag lite orolig, men jag kände ju hela tiden att det mest var obehagligt, inte så farligt. Att detta är en biverkning på Levaxin som jag börjat äta i februari har jag förstått senare, nu har jag minskat dosen för att undvika att något liknande ska hända igen. 

 
Pärlan (CH Barecho Poetry In Motion) vann veteranklassen bland tikarna (10 anmälda)
 
Miranda (CH Barecho Devil Wears Prada) placerades som tvåa i tikarnas Open class (12 anm.). Denna klass är ju den som champions måste gå i så att bli tvåa i den klassen kändes väldigt bra måste jag säga   .


Helgen efter Crufts var det dags för SKK:s utställning i Malmö. Jag blev sjuk med feber när jag kom hem från England och var väl kanske inte helt återställd ännu... Men äldsta sonen Thomas bor i Malmö och vi hade ju sett så fram emot att få träffa honom och hans tjej Emma så jag ville inte ställa in resan. 


Ingen tendens till hjärtklappning blev det där, men jag var orolig hela tiden och det gör ju inte saken bättre så helt klart kände jag mig begränsad när jag visade hundarna i rörelse. På vägen hem därifrån kände jag mig verkligen less, tänkte att det är ju faktiskt inte roligt med hundutställningar om man inte ens orkar springa med hundarna som det behövs   . Jag förstår ju att man måste ha tålamod med återhämtning efter en sån här sak, men himmel så svårt det är med tålamodet...

 
Resultaten kunde vi dock inte klaga på. BIR blev CH Barecho Play Now Pay Later "Paco" & BIM CH Barecho Glint Of Gold "Gizza".

 
En uppfödargrupp hade vi också där (man får ju handla på inteckningskort i Malmö så då måste man försöka samla på sig så många såna som möjligt   ). Fr.v.: Paco, Barecho Sees The Day som verkligen såg fin ut tycker jag, Pärlan och Gizza. 


Efter två lediga helger hemma kände vi oss redo för utställning i Sundsvall. Och där kändes det mycket bättre, kanske tack vare att det var så många av våra hundvänner där. Sån trygghet det var att ha dem omkring sig, tusen tack för att ni finns - ni vet vilka ni är   .

 
Ännu ett BIR blev det för Paco där, BIM blev veterantiken CH Lelica's Hold Me Tight. 


 
I finalen placerades Paco som BIG-2   


 
Vår fina cockervalp Svea (Backhills Just Awesome) blev BIR-valp i Sundsvall, men det är sån otur jämt vad det gäller henne. Det krockar alltid så jag inte kan visa henne själv... supertrist, hon är så fin tycker jag - är verkligen jättenöjd med henne så jag hoppas jag ska kunna få visa henne lite själv nu också när hon kommer upp i juniorklass. Stort tack till er alla som hjälpt till att visa henne när jag inte kunnat själv   !


 
En hel del valpar har vi ju haft här under vintern-våren också, en hanvalp har vi kvar osåld i Pastas kull sedan har vi behållt en tikvalp som heter Fläder och en hanvalp som heter Banjo(bor hemma hos sonen Henric och hans sambo Viktoria) ur samma kull. Ur Nellies kull har vi den svart/vita tiken Elsa hos fodervärden Lena i Mjölby. Som alltid ser vi så fram emot att se dem växa upp och se vad det blir av dem och deras syskon   .


Flera fina resultat har våra fantastiska valpköpare haft också under den här perioden, här kommer exempel på några av dem:

 
På SKK:s utställning i Strängnäs blev CH Barecho Yackpot Every Time BIR. BIM blev Wilmio's I Live For The Applause.


 
Första certet fick unga Paco-sonen Barecho Spitting Image "Justin" på SSRK:s utställning i Boden   .


 
Vår egen Paco-son (som bor och visas av Jenny Andersson mestadels) Barecho Viking Power "Marron" blev BIR-valp och BIS-valp på SSRK:s utställning i Forshaga.


Förra helgen var vi till Västerås på utställning och det var en jättetrevlig dag i bästa sällskapet. Visst var jag trött efteråt, men det börjar ändå bli mycket bättre. Nu kunde jag ställa mig och klippa Gizza efter jag kom hem från utställningen, de andra gångerna har jag knappt tagit mig in från bilen. Så skönt när man märker att det sker en förbättring   !


 
Bland valparna i Västerås var det återigen vår tikvalp Curry (Barecho U Must Be The One) som blev BIR-valp. Hon har blivit BIR-valp varje gång hon ställts ut och vi är otroligt nöjda med henne, lite mer träning behövs dock för att hon ska komma helt till sin rätt. I Sundsvall blev hon placerad som BIS-4 valp, i Västerås blev det dock ingen placering. Stort tack till Stina som visade henne i finalen då jag var upptagen med Pärlan just då   . BIM-valp blev Marron (Barecho Viking Power). 


 
Det var den gamla tanten Pärlans dag i Västerås. Hon blev inte bara BIR totalt i rasen utan dessutom BIS-veteran!! BIM blev CH Big Brazzel Higher And Higher. 


 
Fina Pärlan, alltid lika glad och presterar alltid på topp     . Här på fotot efter sin BIS-veteranvinst.


Så på måndag är det dags för semester, då åker vi till Spanien och Torrevieja. Vi kommer att vara där i 10 dagar och även fira Davids födelsedag där. Det känns lite som en avslutning på denna "resa" som det varit sedan jag fick besked i oktober att jag hade en hjärntumör och som sedan opererades bort i december. Såklart dröjer det innan jag är helt återställd (om jag nånsin blir det?), men jag har sett fram emot att åka till Spanien och tänkt på den när det varit tunga stunder. Vi bokade den i januari när jag mådde dåligt, just för att göra något positivt och ha den som en återhämtning efter alltihopa. Det är bara David och jag som åker, och han behöver nog detta minst lika mycket som mig. Det är inte lätt att vara anhörig heller alla gånger, och så mycket extra han har fått göra när min ork har varit totalt borta. Denna resa är den första vi gör på de snart 19 år vi varit ihop där vi är helt ensamma. Vi har förstås rest tillsammans, men då oftast med hundar. Eller så har det varit med barnen, släkt eller vänner. Så man kan säga att detta blir en lite försenad smekmånad   .Av Helene - 27 april 2016 21:30

Idag föddes Gizzas (C.I.E. NORDUCH FIUCH EUW-13 FIV-13 WW-14 NOV-15 HeV-15 NORDV-15 Barecho Glint Of Gold) och Ethans (Lelica's Rock The Stage) valpar   !


Eftersom jag jobbade idag var min mor Margareta här under dagen och hjälpte Gizza med valpningen, tusen tack för det   !


Samtliga valpar är leverfärgade/vita, flera av dem har den riktigt mörka leverfärgen   .


Första valpen föddes 11.00 och det var en tik.

 
Yoggi heter hon. Hon vägde 362 gram.


 
Nästa valp var en hanhund som döpts till Yarrow. Han föddes 11.15 och vägde 364 gram.


 
En till hanhund föddes 11.20, han heter Yannis och vägde 360 gram.


 
Ytterligare en hanhund föddes 12.25, namnet på honom är Yahoo och han vägde 374 gram.


 
Tja, en till hanhund tar vi när vi ändå är på gång med dem - han föddes 13.30 och heter Yalla. Vikten var 356 gram.


 
Och jodå, en till hanhund ändå föddes 13.35 Han heter Yambo och vägde 386 gram.


 
Valp nummer sju blev äntligen en till tik. Hon heter Yanna och vägde 306 gram, hon föddes 14.45


 
Så sista valpen som också var en tik. Hon heter Yazza och föddes 15.20 Vikten på henne var 394 gram.


Vi har alltså nu 5 hanhundar och 3 tikar i denna kull - några fler tikar hade varit bra, men vi är såklart jätteglada åt de valpar vi har fått som alla ser härligt friska och pigga ut   . Mamma Gizza är lite trött nu förstås, men annars mår hon och de små bra   .


 

Av Helene - 22 februari 2016 20:33

Tänk att det redan gått två månader sedan hjärntumören opererades bort, det både känns som igår när jag la mig på operationsbordet och ändå avlägset på nåt sätt...


Så dåligt jag mådde direkt efter operationen, det är otroligt stor skillnad mot nu måste jag säga. Inte för att jag är tillbaka där jag var innan operationen än, det är nog en bit kvar. Men jag mår bra, känner mig inte begränsad alls längre som jag gjorde i början när jag var orkeslös och det tog emot att göra många saker.


Jag har haft lite svårt att vila, men har försökt lyssna på kroppen och lagt mig på soffan när det tagit emot. Men det har varit sällan nu på slutet - så skönt när orken börjar komma tillbaka   . Konditionen håller jag på och arbetar upp - och jag tycker mig märka att den blir bättre och bättre, även om det går långsamt. 


För ett par veckor sedan var jag in på Endokrin-avdelningen på Gävle sjukhus för att lämna en hel del prover, de skulle då ta prov för att se om jag kan producera det livsnödvändiga hormonet kortisol själv samt även ta prov för de andra hormonerna som hypofysen har hand om.


Idag var jag så in på sjukhuset för att få svar på mina prover. Och det var väl inte så upplyftande direkt. Alla värden (utom det för hormonet som styr amningen, komiskt eller hur - det enda hormon jag absolut INTE behöver) låg för lågt, dvs hypofysen verkar ha blivit helt värdelös efter operationen... Det fanns ju en förhoppning i början att det skulle lösa sig själv, men det verkar inte troligt längre enligt läkaren. 


Jag har ätit en medicin för att jag har Diabetes insipidus sedan ett tag tillbaka och den måste ökas på - samt att jag dessutom måste börja äta Levaxin för att sköldkörteln inte fungerar som den ska. Förmodligen ska jag också börja ta sprutor en gång om dagen då tillväxthormonet ligger för lågt i värde, det är det som har hand om muskler osv. Det pratas också om att jag ska börja äta nånting för att jag har lågt värde av Östrogen, ev P-piller men det känns inte så lockande direkt eftersom jag har högt blodtryck och det då finns risk för proppar.. Men inte heller så kul att inte kunna sova på nätterna för att jag svettas så otroligt   .


Det enda som är direkt "farligt" i detta är att jag inte producerar kortisol själv - det måste man ha och jag har nu en bricka som jag alltid ska bära med mig där det står att om jag råkar ut för en olycka, infektion eller svårare sjukdom så måste jag till sjukhus för att få kortison intravenöst. Lika om jag blir magsjuk eller får hög feber - först ska jag öka dosen, men blir det för allvarligt är det snabbt till närmaste sjukhus som gäller. Att få kortisolsvikt kan vara livshotande och både fysisk stress och pyskisk stress kan utlösa det, så detta är det enda som känns lite obehagligt av denna komplikation av operationen. Allt det andra är bara att medicinera - visst kommer det att ta ett tag att hitta rätt dosering, men det känner jag mig inte orolig alls över. Även det här med att jag förmodligen måste äta kortison hela livet känns okej - när man tänker på att de varit inne i hjärnan och opererat känns det som att jag får vara glad att jag klarat mig så bra som jag ändå gjort   .

 

Nu till helgen ska jag iaf göra något jag längtat efter i många år sedan jag blev inbjuden. Jag ska döma Engelsk Springer Spaniel i England på en av deras Championship-shows, dvs. där Cert delas ut. Hela 135 ESS är anmälda och det är totalt 179 starter (eftersom hundarna där kan starta i flera klasser). Jag ser såååå otroligt mycket fram emot detta - hoppas jag ska få till en hel del kort som jag kan dela med mig av sedan. 


Sedan börjar jag jobba igen nästa vecka - det är också något jag ser fram emot, längtar tillbaka till det liv jag hade före operationen - även om det är lite stressigt och mycket att göra, det är ju trots allt då jag trivs bäst   !

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Barecho med Blogkeen
Följ Barecho med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se