Barecho

Senaste inläggen

Av Helene - 25 september 2017 16:47

Igår förmiddag, strax efter 10.00 lyfte vi från Arlanda för att sedan mellanlanda i Köpenhamn. Denna resa har vi planerat sedan länge så det kändes så kul nu när det äntligen var dags!


Ja alltså såhär långt kom jag igår när jag skulle försöka mig på att blogga innan jag skulle lägga mig. Men datorn kastade ut mig hela tiden från Bloggplatsens sida, gång på gång så fort jag klickade på att blogga efter logga in... Envis som jag är så höll jag på ända till batteriet tog slut (tyvärr gick inte sladden att få in i den adaptern vi hade med oss). Efter det provade jag med Ipaden istället, först i appen (och det var där jag lyckades få till dessa få rader och ett kort..) och sedan genom deras hemsida. Men icke, inget fungerade och när jag försökt i över 1,5 timme gav jag upp. Hade då sett vad som var problemet med datorn, men då fanns ju inget batteri.


Nåja, nu ska det fungera i alla fall hoppas jag   .


 
Denna bok köpte jag på Arlanda innan vi gick på planet - jag har inte läst ut den än men kommit en bra bit in i den och jag tycker den är intressant, håller som bäst på att sortera in mina medmänniskor nu i de fyra färger som personligheterna beskrivs i. Och jodå, jag har faktiskt fått bekräftat redan tidigare vilken som är min huvudfärg och vilken som är min andra och ju mer jag läser i boken desto mer inser jag att det stämmer - och det är inte alls så smickrande alla gånger... 


 
Flygresan gick bra, den tog ca 12 timmar från Köpenhamn till Singapore, vi startade upp tidigt med lite vin och nötter så kanske det var det som hjälpte till   . Ett helt otroligt fint plan var det och personalen var väldigt serviceminded och med ett ständigt leende på läpparna - inte alltid man är van med att det är så på andra flygningar. Det var Singapore Airlines vi åkte med och det gör vi nog gärna om ifall vi får möjlighet till det i framtiden.


När vi landat skulle vi sedan ta en taxi till hotellet vi bokat, the Elizabeth hotel som ligger relativt centralt. Taxichauffören vi hade var väldigt pratsam, vilket jag vanligtvis tycker är trevlig - men allteftersom samtalet flöt på insåg vi att han nog inte var så värst trevlig... För det första tyckte han inte om djur, framförallt inte hundar. När han träffat sin flickvän hade hon en hund och två katter, men de fick hon göra sig av med ifall han skulle stanna där och det gjorde hon också. Något han säger med nästan lite stolthet i rösten... Vilka jag skulle välja om någon skulle ställt det ultimatumet till mig behöver jag nog inte tala om... Han pratade på om allt möjligt och Carina ställde alla möjliga frågor till honom, men när hon frågade om han inte skulle skaffa ett barn till (han hade ett barn) så blev han tyst... Tror inte han var riktigt van med så frågvisa kunder som dom han fick i bilen denna gång. När vi så kom till hotellet frågade han om han skulle hämta oss och köra oss till flygplatsen när vi skulle tillbaka - men nej, kändes som denna gång räckte att åka med honom.


 
När vi kom till hotellet var inte våra rum färdiga så vi lade oss vid poolen i några timmar. Jag var helt slut efter resan eftersom jag inte sovit mer än någon kort stund på planet så jag somnade och sov tungt där i solstolen som lyckligtvis stod i skuggan - hade nog inte varit så bra annars....


Hotellet och området, ja hela Singpore är så fint och fräscht. Det är renare på gatorna här än på vårt köksgolv skulle jag nog säga   . Man får inte heller tugga tuggummi här och att spotta på trottoarerna är förbjudet, så inte så konstigt kanske att det ser så rent och fint ut. De offentliga toaletter vi varit på har också varit superfräscha - så roligt att se att det faktiskt går att ha det såhär fint och rent nånstans.


   
Dessa två bilder är utsikten från vårt hotellrum - det ser trångt ut med alla skyskrapor överallt, men faktum är att det är gott om utrymme där man går och man går inte alls så nära trafiken vilket känns skönt. Trafikrytmen är också mycket lugnare här än i t.ex Malaysia och Kina där jag varit förut. 


   
Lika fint och fräscht hotellrum som resten av hotellet, så skönt också med en riktig dubbelsäng och inte två enkelsängar som bara glider isär om man ställer ihop dem.


 
Något som är helt suveränt är detta lilla rum. Det ingår i rumspriset tillgång hit och här finns lite allt möjligt att äta och dricka. Bland annat kaffe, the, bullar, kakor, yoghurt, frukt, nötter, smaksatta nudlar att värma i mikron, vatten, juice och olika läsksorter. Superbra till lite mellanmål då och då. Än så länge har jag inte sett några andra gäster därinne än oss, men vi har varit där en hel del - så får se om de har det kvar efter vi har lämnat hotellet   .


 
Alkohol är däremot inte speciellt billigt här - priserna är ungefär som hemma i Sverige. Men man måste ju unna sig lite när man är på semester, så öl till David och vin till mig fick det bli igår eftermiddag innan vi gav oss ut för att shoppa lite och äta kvällsmat. Jag tänkte inte mig för utan hade sandalerna på mig och mina fötter har väl knappt varit barfota sedan förra sommaren vilket resulterade i ett rejält skavsår under foten - inte så bra och framförallt inte så smart gjort av mig...


Nån vidare shopping blev det väl inte, jag och Carina köpte varsin kavaj och David & Micke köpte shorts. Sen fick vi för oss att gå till Raffles hotell, det är tydligen ett måste har vi hört från flera håll att gå dit och köpa drinken Singapore Sling när man är här i stan. Som turist får man offra sig ibland (om det är en uppoffring att dricka en drink eller inte kan kanske ifrågasättas...).


 
När vi kom dit visade det sig dock att hotellet höll på att renoveras och då kändes det ju inte lika intressant... Anledningen att man ska dricka drinken där är att det var just på det hotellet den ursprungliga drinken Singapore Sling gjordes.


 
Nej så vi fick nöja oss med det här bar-besöket istället...


Efter det var planen att gå till China Town och äta lite mat. Men vi kom nog inte helt fram dit, en ung tjej som var inkastare på en restaurang lyckades med konststycket att få oss att äta där. Hur det gick till förstår jag knappt - jag som nästan alltid sätter mig på tvären om någon säger åt mig vad jag ska göra?! Hmmm....


 
God mat var det där i alla fall - och man kan lugnt säga att ingen av oss gick direkt hungrig därifrån... Enda som var synd var att det inte fanns friterad banan med glass till dessert, det trodde vi alla Kina-restauranger hade! Men det kanske bara är de i Sverige.


 
Läcker utsikt över stan hade vi från restaurangen - och så härligt med lite värme även på kvällarna, alldeles lagom temperatur var det.


 
David och jag delade också på en Singapore Sling - men vi hade läst att det skulle vara ananas istället för citron i glaset så lite bakläxa blev det där.


 
När vi kom tillbaka till hotellet hjälpte jag Carina och Micke att få Wifi till sina telefoner - Carina som brukar gnälla på mig när jag håller på med mobilen men nu ser ni vem det är som inte kan låta bli den   .


David somnade direkt när vi kom upp på rummet sen, men jag låg vaken ända till ca 04.00 - lite svårt med tidsomställningen tycker jag. Vi ligger sex timmar före här och det märks tycker jag...


Så en rejäl sovmorgon tog vi, inte förrän vid 9.30 gick vi och åt frukost. Efter det bestämde vi oss för att åka till den lilla ön Sentosa där det ska vara så fint samt finnas badstränder. Otroligt vackert var det där, så mycket grönt och blommor nästan överallt. Sandstrand hittade vi också till slut.


 
Det var inte sol hela tiden, men så varmt och skönt. Utanför denna strand låg det två mindre öar så det var ganska så lugnt just där. 

 
En bit bort såg vi delar av hamnen och en massa båtar som förmodligen låt på kö för att köra in där. På den här lilla stranden fanns det hela två badvakter och de hade superkoll. Det blev djupt ganska så tvärt så två ungdomar som lekte i vattnet blev tillsagda efter en gäll vissensignal att de skulle gå upp ur vattnet. De två gånger jag var i och doppade mig i det härligt varma vattnet visslades det dock inget - men han såg allt lite misstänkt på mig, kanske han såg att jag inte kan simma så bäst att hålla koll... När det sedan började komma lite vågor (inte speciellt stora alls) ljöd larmet och ingen fick gå i och bada mer. Strax därefter började det åska rejält så kan ju ha varit det som gjorde att vi inte fick bada mer också. 


 
Vi såg ett inhägnat område med solstolar så vi trodde de tillhörde något hotell. Men det visade sig att man fick ligga där gratis om man beställde något att dricka och så blev det. Jätteskönt att få riktiga solstolar att ligga i - och faktiskt fanns det dessutom ett bra Wifi där också   .


 
Fåglar fanns det såklart även här, jättefina var de - går inte att se färgerna här men den liknade till viss del våra duvor fastän mer färgglad.


 
Efter att vi ätit lunch började det regna och åska rejält - blixt och åskknall kom samtidigt flera gånger så det var inte alls roligt... utan väldigt obehagligt. Men som jag har förstått det är det väldigt vanligt här med dylikt väder. Så snart det lugnat ner sig tog vi en taxi tillbaka till hotellet så där är vi och slappar nu - får väl se vad vi hittar på under kvällen och morgondagen, så skönt att kunna ta dagen lite som den kommer   .


   ANNONS
Av Helene - 23 september 2017 08:02

Imorgon åker David, jag, Carina och Micke mot Australien - ska bli så roligt och resan är så efterlängtad   .

Det är tio år sedan vi var i Australien sist och de veckorna vi var där då är helt oförglömliga. Det var också första gången jag gav mig på att blogga (länk till den bloggen som finns kvar än: http://helene.kennel-pinifarinas.se/#home ) 


Vi mellanlandar i Singapore där vi ska sova två nätter, regnigt och varmt verkar det vara där om man tittar på väderprognosen. Ska bli så skönt med lite värme   . Efter det flyger vi till Sydney där vi sedan åker direkt till Canberra eftersom Carina och jag ska döma där helgen 30/9-1/10. Något vi ser fram emot mycket såklart, otroligt intressant att se Gundogs-raserna i andra länder. Vilka raser och hur många det blir som vi ska döma vet vi inte helt säkert än med tanke på att sista anmälan går ut bara 7 dagar före utställningen.


Efter det ska vi åka till Sydney, till Yvonne och Robert där vi sedan ska bo till vi återvänder hemåt måndagen den 9/10. Ska bli så speciellt att få träffa Vanda igen, undrar om hon känner igen oss?   


Dålig planering kan man tycka att vi åker bort när vi har tre kullar hemma, men vi har sån tur att vi har många som hjälper oss - de flesta av de stora hundarna är utlånade till andra hem och valparna hjälper mamma, Maud, Henric och Viktoria till och tar hand om. Våra hundar kommer att åka på utställning både till Åland och Sundsvall medan vi är borta, känns ju lite extra med Sundsvall då både Curry och Svea skulle kunna bli champions där om de får sista certet...


Det enda som känns lite jobbigt är att Jacob ska åka på utlandspraktik till Houston/USA under tiden vi är borta.... Han åker om en vecka, nästa lördag och bli borta i sex veckor. Så det dröjer ända till i början av november till vi ses igen   . Och oron över att han för det första får med sig allt när han ska åka utan att mamma packar åt honom, jaja - jag vet att han är 18 år men ändå... Och sen så långt borta från oss... men allt går säkert hur bra som helst och det blir förmodligen en häftig upplevelse för honom, ett positivt minne för livet får vi hoppas   .

ANNONS
Av Helene - 22 september 2017 08:33

Som jag skrev tidigare har vi ju inte haft springervalpar på ett helt år - men nu har vi huset fullt   . 


Fay (Barecho Surprise Me) hade tid att valpa nästa vecka, tisdag den 26/9 och med tanke på att vi åker till Australien den 24/9 var det ju lite dålig planering... men, man styr ju inte över när de ska paras och valpa och eftersom min mor ska bo här under tiden vi är borta kände jag mig inte det minsta orolig. Dock vill jag ju såklart alltid helst vara med själv på valpningarna, det är ju uppfödningens verkligen höjdpunkt när en valp föds!


Så när tempen låg nere på Fay i onsdags morse visste jag inte helt vad jag skulle tro - hon åt inte heller sin mat men var helt lugn för övrigt. När min mor kom hem till oss några timmar senare var tempen fortfarande på 37,1 och det hade även kommit lite vatten. Så då insåg vi förstås att det skulle bli valpning! Sex dagar för tidigt och lite orolig blev jag att valparna skulle vara små och outvecklade.... En oro som inte alls skulle visa sig vara befogad...


Första valpen föddes klockan 23.25 och detta efter att hon bara 15-20 minuter före haft sin första krystvärk.

 
Det var tiken Dixa som föddes allra först, hon vägde 448 gram så då insåg vi att det nog inte var så små valpar därinne trots allt.... 


 
Tiken Dottie föddes bara fem minuter efter, klockan 23.30 Även hon var rejäl, vikten var 444 gram på henne.


 
Tik nummer tre föddes 00.08 och hon är den som är allra störst av dem då hon vägde 450 gram. Hennes namn fick bli Dimma.


 
Bra precis en timme efter, klockan 01.06 föddes första hanvalpen. Han heter Digger och väger 414 gram.


 
En till hanhund blev det, Donner som föddes 01.20 Han vägde 410 gram och är alltså minst - men inte speciellt liten ändå   .


Det var ju Fays första kull detta och många gånger brukar de vara lite skeptiska till en början när första valpen fötts, speciellt när det gjort ont som det gjorde denna gång då valpen var så pass stor. Men Fay förstod direkt vad som skulle göras, hon tvättade den och tittade oroligt på mig när den skulle vägas   . Det är så fascinerande med denna instinkt som gör att de vet exakt vad som ska göras. Valpningen gick väldigt smidigt och alla moderkakor kom ut vilket alltid är skönt, fosterhinnorna var otroligt starka på samtliga valpar.


   


Nu får jag passa på att njuta så mycket som möjligt av dessa innan vi åker - kommer ju att ha hänt massor med dom till vi kommer hem igen   .


 

Samma sak med dessa 14 valpar - kommer att vara såå himla nyfiken på hur de har utvecklat sig till vi kommer hem, Gizzas valpar är ju då precis 8 veckor och Pastas blir det några dagar efter   .

Av Helene - 6 september 2017 15:43

Jag har varit lite småkrasslig ända sedan förra veckan - är ju inte ofta jag stannar hemma från en utställning vi anmält till, men att åka upp till Vännäs i söndags hade jag inte pallat - var såå himla trött och ont i kroppen. Att jag sedan var och tittade på Jacobs fotbollsmatch i måndags kväll gjorde förmodligen inte saken bättre - men det var det värt ändå, han var så duktig tycker jag (och vem vet bättre än en fotbollsmorsa liksom?).

 

Men förkylningen blev ju inte bättre av det tyvärr. I går morse vaknade jag med feber och jätteont i ryggen - varje gång jag hostar så hugger det till i ryggen (jaaa ni hör hur synd jag tycker om mig själv, eller hur?). 


Fortfarande håller febern i sig - och så fort jag anstränger mig (som typ går upp för trappen) så är jag alldeles svettig. Tack och lov för Netflix och Viaplay såna här gånger. Jacob tipsade mig om en serie som hette 13 reasons why så den håller jag på och plöjer mig igenom just nu...


På något sätt får jag för mig att mitt immunförsvar blivit sämre efter operationen av tumören - eller om det är av alla mediciner jag äter sedan dess. Jag tycker inte alls jag var sjuk lika ofta före det, eller kan det vara åldern som gör det? Att jobba som förskollärare gör ju att man är utsatt förstås för smitta - men det gjorde jag även före jag opererades och det känns inte som jag var sjuk lika ofta då, eller så har jag bara dåligt minne...


Nåja, bara att hoppas förkylningen försvinner snart så allt återgår till det normala. En dusch ska det bli nu, får för mig att det ska få mig att känna mig lite bättre en stund i alla fall...

Av Helene - 4 september 2017 16:09

.. i den här bloggen igen. Känns som jag mest skriver samma saker i den så har känts lite tjatigt. Men som sagt, ska försöka blogga lite oftare nu än jag gjort på senaste tiden!
Roligare att blogga nu också när vi har fullt med valpar i huset igen   . Känns så himla roligt att få lite "nya" valpar och ungdomar att följa utvecklingen på samt ställa ut. Det sistnämnda är förstås inte det viktigaste, men det är ändå mycket roligare att åka på utställning när man har lite lovande valpar med sig. Finns nog dom som tror att det är stunderna i utställningsringen när det går bra som är guldkornen för oss hunduppfödare - men så är det förstås inte. Just de förhoppningar som man har för varje kull som föds, att följa dem och undra över hur de kommer att bli som vuxna - ja allt det är vad som gör slitet värt som uppfödare   .  Sååå spännande och något jag aldrig, aldrig kommer att tröttna på.


 

I Gizzas kull finns det för närvarande en hanhund att tinga, ev också en tik då vi fått en avbokning. Vi ska förstås behålla själva också om det blir några vi känner att vi vill ha kvar. 


 
Samma sak gäller förstås i Pastas kull, någonting har vi tänkt oss behålla själv. Ett par hanhundar finns dock kvar att tinga i den kullen.


 
Sedan har vi också lilla Didrik kvar som gärna vill ha ett eget hem   .


Vi är också väldigt glada åt att Fay (Barecho Surprise Me) visar alla tecken på att vara dräktig   . Såån himla rolig vinter/vår det kommer att bli med alla nya valpar   .


Annars, vad har hänt här hemma? Inte så mycket (och det är ju bara skönt faktiskt...). Jag verkar ha dragit på mig en förkylning nu så hoppas den ska försvinna fort - så jobbigt när man inte känner sig helt pigg...


 
Elis har hunnit bli hela 6 månader nu, helt otroligt vad fort det går

 
Vår gamla supertant Pärlan har fyllt 10 år - hon har vunnit 3 x BIS-1 veteran på SKK tre utställningar i rad nu, hon är verkligen i superbra form. Finns en del surpuppor som tycker det är onödigt att ställa ut veteraner och att det är tragiskt för rasen när en veteran vinner. Jag tycker precis tvärtom, det är väl himla bra reklam för en ras när de kan vara så pigga och fräscha långt upp i ålder! Så nej, Pärlan kommer inte att sluta ställas ut än - hon tycker det är så roligt så ett tag till får hon allt följa med   .Av Helene - 21 augusti 2017 13:05

Pasta och Gizza parades samma dag, så onsdags förra veckan hade de båda två tid att valpa. Gizza parades endast en gång, Pasta parades fler gånger och då är det alltid svårt att veta vilken parning såklart. Förmodligen var det inte första parningen som hon blev dräktig av eftersom hon valpade tre dagar efter Gizza. Vi var lite oroliga att de skulle valpa samtidigt, jag har då hört att tikar kan dra igång varandra när de startar att valpa. Men nja, Pasta-makaronen våran tog Gizzas valpning med ro - hon hade ingen brådska...


Men i torsdags kväll började hon bli orolig, tempen hade då också gått ned. Min mor var hemma med Pasta under fredagen när jag jobbade - men när jag kom hem från jobbet var det fortfarande lugnt.


 
Första valpen föddes 15.30, det var en tik som numera heter Cloetta. Hon vägde 330 gram. 
Valp nummer två föddes 16.25, en hanhund som heter Chance. Han vägde 414 gram. 
Tredje valpen var också det en hanhund. Han föddes 16.55 och vägde 440 gram, vilket gör honom till den största valpen för tillfället. Hans namn blev Caddy. 
Nummer fyra var en hanhund. Han föddes 17.45 och heter Calvin. Hans vikt var 400 gram. 
Dags för nästa tik och valp nummer fem. Hon föddes 18.40 och vägde 366 gram, namnet blev Corona. 
Nästa valp var en till hanhund, den minsta i kullen just nu. Han vägde 266 gram och föddes 21.00 Namnet blev Carat. 
Sista valpen var ytterligare en hanhund, han föddes 21.45 och heter Chapman. Vikten var 322 gram på honom. 


Ursäkta de suddiga korten. Det är helt omöjligt för oss att få till bra kort verkar det som.... Nu har vi köpt en ny kamera och jodå den fungerar väl bra för det mesta. Men den är superkänslig för ifall något rör sig - då blir det suddigt... kanske någon inställning man ska göra, men varför ska det vara så himla svårt att få en kamera där man bara kan knäppa och det blir bra? Verkar vara en omöjlig ekvation - iaf för oss...


 

Av Helene - 16 augusti 2017 19:11

Av olika anledningar har vi inte haft någon springerkull på ett helt år, tikar har inte gått att para och flera tikar har gått tomma. Otroligt trist har det varit, som tur är har vi haft Affenpinschervalpar och hur underbara de än är så har jag saknat springervalpar väldigt mycket.

Så när vi kunde konstatera att både Gizza (CH Barecho Glint Of Gold) och Pasta (CH Barecho Party In My Head) var dräktiga blev vi jätteglada förstås och båda kullarna var/är så efterlängtade!


Båda parades samma dag, men Pasta parades flera gånger vilket förstås gör att någon av hennes senare parningar är den som "tagit" så att säga.


Gizza valpade igår, vi hade planeringsdag på jobbet så det var lite svårt för mig att ta ledigt. Som tur var ryckte min mor och Maud in och var hemma med Gizza under tiden jag var på jobbet. Två tikvalpar föddes strax innan jag kom hem från jobbet   .


 
Först ut var Babette, hon föddes 14.25 och vägde 340 gram.


 
Bara 10 minuter senare föddes alltså nästa tik, Belinda och klockan var då 14.35 Hon vägde 320 gram.


 
Första hanhunden föddes två timmar senare, klockan 16.35 Han heter Bacchus och vägde 360 gram.


 
Valp nummer 4 var en till hanhund. Han föddes 17.00 och vägde 372 gram. Namnet hans blev Balthazar.


 
En till paus på två timmar blev det innan valp nummer 5 föddes. Det var en tik som heter Bounty. Hon är svagt tan-färgad och vägde 316 gram.


 
Valp nummer 6 föddes 20.25 En till tik blev det och hon heter nu Blossom. Vikten var 346 gram. 


 
Sista valpen föddes 21.45, en tredje hanhund var det och han heter Biggles. Vikten var 312 gram.


Sedan var vi osäkra på om det var någon valp kvar eller inte, hon hade hela fem moderkakor kvar och svårt att känna om det var en valp eller om det var moderkakorna som låg ihop.... Någon mer valp föddes dock inte, utan det var istället flera av moderkakorna som kom ut som tur var.


 
Alla sju verkar må bra såhär långt, även mamma Gizza mår bra även om hon tycker det är lite varmt hos valparna   .

Av Helene - 3 juli 2017 15:57

I helgen var jag i Norge och dömde lördag och söndag, närmare bestämt i Trondheim på NKK:s internationella utställning.

Lördagen dömde jag 83 hundar totalt, i raserna Dvärgpinscher, Pinscher, Dvärgschnauzer svart och Dvärgschnauzer svart/silver. 

Foton på mina BIR/BIM-vinnare kommer här, förutom på Pinscher där det inte blev något foto då ingen hanhund fick CK. Tiken som blev BIR var en juniortik vid namn Zhivariis Fantastic Fia.


 
Dvärgpinscher: Fr.v BIM DKUCH NOUCH DKJV-15 KBHJV-15 Cherrybeau Jacen Solo & BIR Baron Wolf Unbeliveble Star


 
Dvärgschnauzer svart: BIR Option Don't Worry & BIM Dreamkiss Femme Fatale


 
Dvärgschnauzer svart/silver: BIM SEUCH EECH  Every Wish Fulfilled Ventusbarbatus & BIR FIJW-16 Delirium Tremens De Akra-Leuka


Söndagen dömde jag totalt 86 hundar av raserna Labrador Retriever och Flatcoated Retriever. Två klasser på Flat hade flyttats till annan domare, det var juniorklass tikar och unghundsklass tikar. 


 
Labrador Retriever: BIR NOUCH SEU(u)CH Mementos Puccini & BIM Mambrinos Imogen


 
Flatcoated Retriever: BIR NOUCH SEU(u)CH Rudskog's Best Wish & BIM SEU(u)CH DKJV-15 NOJV-15 Caci's Shine Bright Like A Diamond


Flat-valpen som blev BIR-valp i min ring avslutade dagen med att bli BIS-valp, verkligen roligt att se   . Valpens namn är Fambia Baron Mcpharon. Foton på honom och andra vinnare i finalerna finns att se här: https://www.facebook.com/pg/NorskKennelKlub/photos/?tab=album&album_id=1752376691439106 


Jag hade också nöjet att få döma grupp 8 och vinnare där blev en Portugisisk Vattenhund vid namn Aquafortis Kamikaze, den avslutade dagen sedan med att bli BIS-3. BIG-2 blev flatten som jag dömt själv, BIG-3 en Chesapeake Bay Retriever som hette Bidziil John och BIG-4 en Tollare, Tollergrenda's X-mas Winther Dream.Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Barecho med Blogkeen
Följ Barecho med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se