Barecho

Senaste inläggen

Av Helene - 21 augusti 2017 13:05

Pasta och Gizza parades samma dag, så onsdags förra veckan hade de båda två tid att valpa. Gizza parades endast en gång, Pasta parades fler gånger och då är det alltid svårt att veta vilken parning såklart. Förmodligen var det inte första parningen som hon blev dräktig av eftersom hon valpade tre dagar efter Gizza. Vi var lite oroliga att de skulle valpa samtidigt, jag har då hört att tikar kan dra igång varandra när de startar att valpa. Men nja, Pasta-makaronen våran tog Gizzas valpning med ro - hon hade ingen brådska...


Men i torsdags kväll började hon bli orolig, tempen hade då också gått ned. Min mor var hemma med Pasta under fredagen när jag jobbade - men när jag kom hem från jobbet var det fortfarande lugnt.


 
Första valpen föddes 15.30, det var en tik som numera heter Cloetta. Hon vägde 330 gram. 
Valp nummer två föddes 16.25, en hanhund som heter Chance. Han vägde 414 gram. 
Tredje valpen var också det en hanhund. Han föddes 16.55 och vägde 440 gram, vilket gör honom till den största valpen för tillfället. Hans namn blev Caddy. 
Nummer fyra var en hanhund. Han föddes 17.45 och heter Calvin. Hans vikt var 400 gram. 
Dags för nästa tik och valp nummer fem. Hon föddes 18.40 och vägde 366 gram, namnet blev Corona. 
Nästa valp var en till hanhund, den minsta i kullen just nu. Han vägde 266 gram och föddes 21.00 Namnet blev Carat. 
Sista valpen var ytterligare en hanhund, han föddes 21.45 och heter Chapman. Vikten var 322 gram på honom. 


Ursäkta de suddiga korten. Det är helt omöjligt för oss att få till bra kort verkar det som.... Nu har vi köpt en ny kamera och jodå den fungerar väl bra för det mesta. Men den är superkänslig för ifall något rör sig - då blir det suddigt... kanske någon inställning man ska göra, men varför ska det vara så himla svårt att få en kamera där man bara kan knäppa och det blir bra? Verkar vara en omöjlig ekvation - iaf för oss...


 

ANNONS
Av Helene - 16 augusti 2017 19:11

Av olika anledningar har vi inte haft någon springerkull på ett helt år, tikar har inte gått att para och flera tikar har gått tomma. Otroligt trist har det varit, som tur är har vi haft Affenpinschervalpar och hur underbara de än är så har jag saknat springervalpar väldigt mycket.

Så när vi kunde konstatera att både Gizza (CH Barecho Glint Of Gold) och Pasta (CH Barecho Party In My Head) var dräktiga blev vi jätteglada förstås och båda kullarna var/är så efterlängtade!


Båda parades samma dag, men Pasta parades flera gånger vilket förstås gör att någon av hennes senare parningar är den som "tagit" så att säga.


Gizza valpade igår, vi hade planeringsdag på jobbet så det var lite svårt för mig att ta ledigt. Som tur var ryckte min mor och Maud in och var hemma med Gizza under tiden jag var på jobbet. Två tikvalpar föddes strax innan jag kom hem från jobbet   .


 
Först ut var Babette, hon föddes 14.25 och vägde 340 gram.


 
Bara 10 minuter senare föddes alltså nästa tik, Belinda och klockan var då 14.35 Hon vägde 320 gram.


 
Första hanhunden föddes två timmar senare, klockan 16.35 Han heter Bacchus och vägde 360 gram.


 
Valp nummer 4 var en till hanhund. Han föddes 17.00 och vägde 372 gram. Namnet hans blev Balthazar.


 
En till paus på två timmar blev det innan valp nummer 5 föddes. Det var en tik som heter Bounty. Hon är svagt tan-färgad och vägde 316 gram.


 
Valp nummer 6 föddes 20.25 En till tik blev det och hon heter nu Blossom. Vikten var 346 gram. 


 
Sista valpen föddes 21.45, en tredje hanhund var det och han heter Biggles. Vikten var 312 gram.


Sedan var vi osäkra på om det var någon valp kvar eller inte, hon hade hela fem moderkakor kvar och svårt att känna om det var en valp eller om det var moderkakorna som låg ihop.... Någon mer valp föddes dock inte, utan det var istället flera av moderkakorna som kom ut som tur var.


 
Alla sju verkar må bra såhär långt, även mamma Gizza mår bra även om hon tycker det är lite varmt hos valparna   .

ANNONS
Av Helene - 3 juli 2017 15:57

I helgen var jag i Norge och dömde lördag och söndag, närmare bestämt i Trondheim på NKK:s internationella utställning.

Lördagen dömde jag 83 hundar totalt, i raserna Dvärgpinscher, Pinscher, Dvärgschnauzer svart och Dvärgschnauzer svart/silver. 

Foton på mina BIR/BIM-vinnare kommer här, förutom på Pinscher där det inte blev något foto då ingen hanhund fick CK. Tiken som blev BIR var en juniortik vid namn Zhivariis Fantastic Fia.


 
Dvärgpinscher: Fr.v BIM DKUCH NOUCH DKJV-15 KBHJV-15 Cherrybeau Jacen Solo & BIR Baron Wolf Unbeliveble Star


 
Dvärgschnauzer svart: BIR Option Don't Worry & BIM Dreamkiss Femme Fatale


 
Dvärgschnauzer svart/silver: BIM SEUCH EECH  Every Wish Fulfilled Ventusbarbatus & BIR FIJW-16 Delirium Tremens De Akra-Leuka


Söndagen dömde jag totalt 86 hundar av raserna Labrador Retriever och Flatcoated Retriever. Två klasser på Flat hade flyttats till annan domare, det var juniorklass tikar och unghundsklass tikar. 


 
Labrador Retriever: BIR NOUCH SEU(u)CH Mementos Puccini & BIM Mambrinos Imogen


 
Flatcoated Retriever: BIR NOUCH SEU(u)CH Rudskog's Best Wish & BIM SEU(u)CH DKJV-15 NOJV-15 Caci's Shine Bright Like A Diamond


Flat-valpen som blev BIR-valp i min ring avslutade dagen med att bli BIS-valp, verkligen roligt att se   . Valpens namn är Fambia Baron Mcpharon. Foton på honom och andra vinnare i finalerna finns att se här: https://www.facebook.com/pg/NorskKennelKlub/photos/?tab=album&album_id=1752376691439106 


Jag hade också nöjet att få döma grupp 8 och vinnare där blev en Portugisisk Vattenhund vid namn Aquafortis Kamikaze, den avslutade dagen sedan med att bli BIS-3. BIG-2 blev flatten som jag dömt själv, BIG-3 en Chesapeake Bay Retriever som hette Bidziil John och BIG-4 en Tollare, Tollergrenda's X-mas Winther Dream.Av Helene - 15 maj 2017 21:21

Idag blev Tyras valpar tre veckor, de blir rörligare och rörligare nu - försöker småbita på fingrarna och viftar på svansen när man pratar med dom och tar i dom. Tänk att det kan man då aldrig tröttna på, hur många valpar man än föder upp - just när de är så små att de knappt kan gå så viftar de ändå på svansen när de får kontakt   . Det är kärlek det   .


De har fått sin veckoliga kloklippning och även blivit avmaskade idag, inget av dessa sysslor var speciellt populära. Fastän de är så små sprattlar dom så det är nästintill omöjligt att klippa de små klorna!

Här kommer några foton, det är så otroligt svårt att fota helsvarta valpar - och speciellt nu när vi bara har mobiltelefonen att fota med. Men lite ser man iaf på korten - som t.ex att de är hur söta som helst   .


 
Claes


 
Conrad


 
Curt


 
Cajsa


Helgen har mestadels gått åt till den överraskningsfest som vi varit med och anordnat för våra vänner Carina och Mikael på kennel Cacis då de firar 30 år som uppfödare i år.  Vi hämtade dem i lördags em och skjutsade dem sedan till en bystuga utanför Borlänge där flera av deras valpköpare (vi var ca 60 st sammanlagt) väntade på deras ankomst.

Efter lite båldrickande delades alla upp i lag (förutom vi som höll i det hela). De fick sedan tävla genom att gå en tipspromenad först. Sedan var det tävling i vem som satt upp och tog ned ett utställningstält samt en tygbur snabbast. Efter det blev det apporteringstävling, flera föremål som t.ex en dummy i vattenhink, hundben, köttbulle osv skulle hämtas in. De var otroligt duktiga måste jag säga, trodde inte det skulle gå så snabbt som det gjorde!

Efter det blev det sorteringstävling, de skulle sortera åtta domare i åldersordning - kan säga att inget lag hade alla rätt. Två lag hade sex rätt och det var bra gjort tycker jag. Tävlingen avslutades sedan med musikquiz.

Supergod mat fick vi äta och tja, lite vin till blev det för min del också - men eftersom jag drack vatten till mådde jag prima dagen efter. David drack inget vatten under kvällen, så mycket kan jag säga...

Ett jätteroligt uppträdande fick vi se under kvällen också, samt en hel del annat skoj. Sista timmarna dansade vi och sjöng så jag är både hes nu och stel i kroppen (måste ha använt muskler som legat i träda länge...). Tyvärr har jag inga bilder från festen, men det kanske kommer så småningom om vi får några från andra.

En otroligt rolig kväll var det som jag sent kommer att glömma - vi är så glada att David och jag får vara med "på ett hörn" fastän det var många år sedan vi ägde en Caci's hund. Men vem vet, det kanske blir någon flat snart igen - känner mig så sugen, speciellt när jag fick se de supersöta valparna i lördags...

Av Helene - 8 maj 2017 20:03

Idag fyller Tyras valpar två veckor   . Valplådan är precis bredvid sängen, på den sidan där jag ligger och det har varit så skönt att få sova i min riktiga säng istället för som jag vanligtvis gör, sova i sängen som finns i "valprummet". Jag är inte alls okej i mina leder och rygg just nu (är förstås skitvädrets fel...) och då mår jag bättre av att sova i min vanliga säng så det fick bli så denna gång.

Valparna har varit så tysta och nöjda, men nu när de börjat gå omkring lite och även öppnat ögonen är det såklart lite mer liv på dem. Nu kan jag knappt somna på kvällarna för att jag ligger och tittar på dem istället   .


 
Tyra vakar fortfarande över dem, hon tittar misstänkt på mig när jag håller på med dem. Och när jag klippte klorna på dem idag var det inte alls populärt från hennes sida...


 
Claes


 
Conrad


 
Curt


 
Cajsa


 
Vi har haft äran att få vara hjärtegrynsvakt åt lilla Elis under helgen. Visserligen bara några timmar men ändå. Finaste Hammarby-kläderna som han fått av plastfarfar och farbror Jacob hade han på sig, dagen till ära   . Inte mycket som slår att få hålla i sitt eget barnbarn, det är en sak som är säker    .

Av Helene - 1 maj 2017 21:51

Ja idag fyller valparna en vecka   . De äter jättebra och är väldigt pigga och rörliga. Jag har valplådan bredvid sängen och de är så tysta, väldigt sällan de gnäller men när de gör det är det så skönt att bara kunna sträcka sig ner i valplådan och hjälpa den som är missnöjd.

 
Skönt för Tyra att få vara helt i lugn och ro också från de andra hundarna. Hon är ju mer än mycket misstänksam mot dem när hon har valpar. För det mesta sitter hon upp såhär så hon har koll mot dörren ifall någon skulle komma in där. 


Ber om ursäkt för den dåliga kvaliteten på korten, men tyvärr har vi ingen annan kamera än mobilen för tillfället.

 
Claes 1 v.


 
Conrad 1 v.


 
Curt 1 v.


 
Cajsa 1 v.


Imorgon ska jag till Falun för att ögonlysa tre tikar, usch - alltid lika nervöst när man ska göra såna saker... Hoppas också att svaren på HD-röntgen ska komma ut i morgon eller övermorgon!


Av Helene - 28 april 2017 15:30

Ja nu ska det väl bli lite mer liv i bloggen igen när vi har valpar i huset   . I måndags kväll födde Tyra sina efterlängtade valpar.

Första valpen föddes 21.25 och hon hade lite jobbigt att föda fram henne eftersom hon var rätt så stor.

 
Cajsa heter den enda tiken. Hon föddes först och vägde 206 gram.


 
Nästa valp föddes bara 10 minuter efter, kl. 21.35 Han är istället minst i kullen med sina 142 gram, namnet han fick är Claes.


 
En lite längre paus tog Tyra innan det var dags för tredje valpen. Han föddes 23.35 och vägde 186 gram, hans namn blev Curt.


 
Sista valpen föddes 01.10, också det en hanhund. Han vägde 152 gram och heter nu Conrad.


 
Tyra är sååå rädd om de små, hon rullar för det mesta ihop sig och vill ha dem alla under sig som om hon låg och ruvade på dem   .


 
Lite bättre har det blivit nu när de blivit fyra dagar. Det är fortfarande rätt så stor storleksskillnad på dem, men alla fyra är pigga och äter för fullt.


     

Inte lätt att ta kort på helsvarta valpar. Ännu svårare för oss nu eftersom vår systemkamera gått sönder. Eller ja, det är autofokus som inte fungerar längre. Så nu är frågan om vi kan få det lagat på något sätt eller om vi måste köpa oss en helt ny kamera... Det går ju att fota med mobilen, men det blir inte så bra kvalitet då.


 
För en riktigt bra kamera vill vi förstås ha nu när vi har finaste barnbarnet Elis att ta kort på   . Han blev 8 veckor igår så hade han varit hundvalp hade det varit dags för leverans   . Elis är förstås helt underbar, det händer så otroligt mycket med honom nu hela tiden. Man märker mer och mer hur han uppmärksammar ljud och saker han ser. Om det är för att han är helt stel av skräck eller om han tycker om det är svårt att avgöra, men han lyssnar väldigt noga på när farmor sjunger för honom   .


 
Påskhelgen var vi bara hemma - jag var inte helt frisk då heller, men lite påskmat fick jag dock i mig. Thomas var hemma på besök och det är alltid lika härligt att få ha alla samlade   . 


 
Två hönor har vi skaffat oss också, Sol-Britt och Val-Borg. De bor hos Henric och Viktoria och är av rasen Hedemora-höns. De är jättefina och det är så roligt att sitta och titta på hela hönsflocken. Dock är de inte så imponerade av mig när jag försöker ta upp dem, Sol-Britt har försökt ta tag i mig med sin lilla näbb för att markera att jag ska ge mig av - men så lätt blir de förstås inte av med mig   .


 
Utställningen i Västerås har jag ju skrivit om redan, men jag måste få dela med mig av detta fina kort på Curry - taget av PA Pettersson   .


 
Vädret har ju bara varit överjävligt hela april, ja hela månaden har varit som ett stort aprilskämt. Önskar att jag snart ska få gå promenader med hundarna utan att behöva ha hela vinterklädselmunderingen på mig. 


Ingen springertik är parad ännu, men flera har iaf börjat fälla pälsen och då brukar ju ett löp vara i antågande... så hoppas, hoppas de kommer igång med sina löpa nu så snart som möjligt!


Igår var jag och höftledsröntgade Yalla, Banjo och Fläder. Allas höfter såg bra ut enligt vet Erik Ahlgren, men det är alltid en nervös väntan innan man får se svaren på hunddata... Av Helene - 24 april 2017 19:53

I lördags var det dags för SKK:s utställning i Västerås. Det är en utställning med lång tradition för min del då att åka till Rocklunda på utställning i april var något som min mor gjorde i princip varje år från när jag var liten, och självklart var jag med då   . På den tiden fanns bara en ishall, den som det idag är restaurang i till stor del - samt en rink där några ringar brukar vara. Nu är ju de flesta ringar i den stora bandy-hallen som kallas ABB-hallen.

För några år sedan hade vi turen att få ha vår ring i fotbollshallen som låg en bit från de andra hallarna, och där var det helt underbart underlag att springa på både för oss och hundarna. Så synd att vi inte är där längre...


Men, men - vi får vara glada att vi får vara inomhus i någon hall nuförtiden så den stora hallen med mattor på golven är helt okej tycker jag. Vad som däremot INTE är okej är att man får parkera sämst när man kommer tidigt... Vi var där strax före 07.30 och trots att det finns en jättestor bra parkering framför hallen så fick man inte stå där. Nej, för där skulle alla som hade montrar stå och sedan skulle de fylla på med andra bilar där (när det blivit fullt på de sämre platserna alltså...). De sa att där vi skulle parkera var lika nära entrén, men det var ren lögn. Vi fick stå på helt andra sidan hallen och gå runt hela långsidan för att komma in. Tänk att det ska vara så svårt det här med att de som kommer först får de bästa platserna. Är ju faktiskt inte alls roligt när dagen börjar på det sättet...


Vi hade sedan vår ring längst in i hallen från där vi gick in och det kan ju vara så - någon ska ju ha den platsen också. Det fanns ut/ingång väldigt nära den ringen - och även då nära där vi parkerade. Men si där fick man inte gå - det var nödutgångar där så det gick att ta sig ut men inte in och det var ju praktiskt när man hade lite bråttom ut med någon hund. Men nä, då tejpades dessa nödutgångar igen - känner mig faktiskt skeptisk till att man ens får göra så... När vi så skulle rasta hundarna stod det 4 funktionärer vid den utgången, varför inte placera två av dem vid utgången närmare ringarna för att underlätta? Nej, jag har sagt det igen - utställningarna måste bli mer utställarvänliga om denna sport ska kunna överleva. Titta bara hur det fungerar på utställningar i de flesta andra länder, en betydligt mer avslappnad inställning till det hela. Sedan är det såklart beundransvärt allt jobb klubbarna lägger ned för att arrangera utställningar, men om man bara tänkte lite utifrån hundutställarens perspektiv är jag övertygad om att det skulle bli lättare och trevligare för oss alla.


Vi hade tyvärr fått domarändring på flera klasser i vår ras, bland annat på juniorklasserna vilket kändes oerhört tråkigt då vi hade flera såna anmälda   . Det blir sällan bra att dela upp en ras på det sättet, nu var vi ändå glada att "ursprungsdomaren" fick döma större delen av rasen. 


Resultatmässigt hade vi en fantastisk dag - jag är så glad och stolt över våra hundar och duktiga valpköpare   . Även om man känner att man inte hinner prata och umgås med alla så mycket som man vill så är det verkligen sååå himla mysigt när det är många valpköpare och vänner kring ringen   .

 
Dom här två finingarna t.ex hade åkt från Hällefors för att ställas ut. Xavi blev tvåa i juniorklassen med CK och hans syster Blanche fick excellent men blev ej placerad. 


 
En som blivit superfin nu lagom till han snart ska fylla 2 år är Justin. Han blev trea bästa hanhund och fick sitt 8:e CERT!


 
Dagens stjärna var dock Curry som återigen blev BIR - hon är så fin nu när hon kommit tillbaka i pälsen. Jag njuter verkligen när jag får visa henne   .


 
Paco blev bästa hanhund och BIM, som ni ser på det här kortet så hade han ingen lust alls att stå still....


 
Vi hade också uppfödargrupp med Paco, Justin, Sindy och Gizza. I finalen blev den placerad som BIS-4!


 
I grupp 8-finalen placerades Curry som BIG-4 .


Just nu sitter jag i valplådan med Tyra och väntar på att första valpen ska födas. Hon har varit helt lugn hela dagen, men sedan ett par timmar tillbaka har hon börjat hässja mer och blivit mer orolig. Så för en stund sedan började hon få lite lätta krystvärkar så nu väntar jag nyfiket här på vad som ska komma....
 

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Barecho med Blogkeen
Följ Barecho med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se